Analize - Carcinom urotelial papilar

14-08-2012
Anca_user
Nu este medic/terapeut
Anca_user
Buna ziua,
Tatal meu, in varsta de 55 de ani, a fost operat de polipi la vezica urinara acum o luna si acum am primit rezultatul buletinului histopatologic. As vrea sa stiu cum s-ar putea interpreta analizele:
Este sau nu tumoare maligna?
Ce tratament se recomanda in continuare?
Al doilea paragraf specifica invazie a tumorii in musculara propria?

' Fragmente tumorale vezicale, recoltate endoscopic, prezentand aspect histopatologic de carcinom urotelial papilar bine/ moderat diferentiat, G1/G2, cu potential malign crescut, ulcerat, cu detritus necrotico-hematic in suprafata, cu calcificari focale, cu abundent infiltrat inflamator polimorf si tesut de granulatie bogat vascularizat; stpT1.
Musculatura propria, identificata pe fragmentele examinate, prezinta congestie si inflamatie cronica nespecifica difuza interstitiala, fara elemente tumorale maligne pe fragmentele analizate. '
2 comentarii
0
14-08-2012, ora 21:48
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Sigur este tumora maligna ptr ca si precizeaza-carcinom urotelial papilar-iar G1 G2 sunt fazele de mitoza ale celulei adica cand se dezvolta si se diferentiaza, iara ulceratia este rezultatul evolutiei sale rapide adica cuprinzand toate straturile vezicii urinare, de unde acolo s-a acumulat un exudat format din:limfocite leucocite polimorfonucleareOricum nu prea este ok diagnosticul ptr ca poate sa evolueze spre diseminare adica metastaze.Acuma asteptati sa va zica medicul curant sau chirurgul ce este de facut Sanatate multa!!!!!
0
18-02-2015, ora 13:27
ionrep
Nu este medic/terapeut
ionrep
Anca
Parerea mea este sa cauti pe net :limonada cu bicarbonat, ori bautura miraculoasa ! Il va ajuta pe tatal tau sa nu recidiveze, in paralel cu instilatiile facute.
Succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul