Analiza glanda tiroida

30-07-2008
lilicmn
Nu este medic/terapeut
lilicmn
Buna seara. Mi-am facut urmatoarele analize medicale ptr glanda tiroida:
T4 = 11, 725 (valori de referinta 4, 5 - 12, 5 ug/dL)
T3 = 2, 31 (valori de referinta 0, 71 - 2, 2 ng/dl)
TSH = 0, 1 (valori de referinta 0, 4 - 7 mlU/L)
Imi poate interpreta cineva aceste rezultate? Va multumesc frumos.
4 comentarii
0
22-09-2008, ora 00:00
monia
Nu este medic/terapeut
monia
valorile tsh-ului arata un inceput de hipertiroida.adica glanda ta secreta mai multi hormoni, ceeace te face sa fi mai slaba, in kg. ma refer.se regleaza cu medicamente.
0
22-09-2008, ora 00:00
lilicmn
Nu este medic/terapeut
lilicmn
Va multumesc frumos pentru raspuns. In urma cu 20 de ani am fost diagnosticata cu hipotiroidie si amenoree secundara. Am urmat tratament. In aceasta vara insa nu m-am simtit prea bine si nu am mai luat tratamentul pt glanda tiroida. Acest lucru m-a determinat sa-mi refac aceste analize. Insa imi vine greu sa cred ca acum am hipertiroidie (de fapt asta indica analizele). Am dorit sa mai aflu si parerea altcuiva. Am crezut ca ma insel in interpretarea acestor analize. Ultimile analize facute imi indicau T3 si T4 cu valori minime iar TSH-ul cu valoare mare. E posibil ca schimbarea acestor valori ale analizelor sa fie din cauza caldurii(din aceasta vara) si a stresului? Multumesc frumos.
0
24-09-2008, ora 00:00
monia
Nu este medic/terapeut
monia
buna ziua. eu cred ca in bolole tiroidei se poate intampla orice. de ex. eu acum patru luni aveam analize aproape bune, doar un pic de hipotiroida. am facut tratament cu eutirox, iar analizele de acuma arata un hipotiroidism mai accentuat. adica chiar daca am fost in tratament totusi tsh-ul a crescut destul de mult. acuma medicul mia marit doza de eutyrox. de aceea cred ca poate si la mine de la caldura mi se trage. orice se poate. sanatate
0
04-02-2009, ora 19:15
tyti
Nu este medic/terapeut
tyti
buna seara, sunt nou pe forum astazi am fost diagnosticat cu tiroxicoza tsh 0, 1; T4 = 2, 7. am primit trat cu Thyrozol si propanolol. Poate cineva sa mi spuna mai multe despre aceasta boala, ca sunt in plop cu bolile, nu prea am avut probleme pana acum, am 50 ani. Am facut analizele la iasi, am inceput la neurologie pt. ca imi tremura mainile, picioarele si capul. Va rog sa mi spuneti si mie daca sunt grav sau e o boala care se trateaza. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Insuficiența tiroidiană
  • Viața pacienților cu afecțiuni tiroidiene este afectată chiar și după stabilirea unui tratament
  •