Amorteala si furnicaturi ale talpilor

26-07-2012
spinne
Nu este medic/terapeut
spinne
Buna ziua. Am o oarecare neliniste... dimineata (exclusiv) ma trezesc cu talpile picioarelor amortite si cu furnicaturi. Nici amorteala si nici furnicaturile nu sunt puternice (pe o scara de la 1 la 10... - 3) Timpul simptomelor este de max 1-3minute. de regula trec dupa cativa pasi, insa trec mai greu daca raman intins. In rest nu exista alte simptome. [80 KG; 1, 70; 29ani] Multumesc anticipat ptr raspuns.
3 comentarii
0
26-07-2012, ora 11:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Poate exista, cel mai adesea, o origine vasculara (putin probabila la varsta D-voastra) sau o cauza neurochirurgicala (sindrom compresiv lombar, de tipul herniei de disc), ambele agravate de cele 15 kg in plus.
Nu cred ca este cazul sa va ingrijorati foarte mult: daca este o problema pasagera si nu reapare in cursul zilei nu aveti nimic de facut. Mai curand ar trebui sa va preocupe excesul ponderal, infinit mai important datorita suprasolicitarii mecanice a intregului aparat locomotor.
Daca ingrijorarea persista, puteti oricand apela la un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
31-08-2017, ora 11:10
RoxanaPetcu
Nu este medic/terapeut
RoxanaPetcu
Buna ziua Dnul Doctor! In urma cu 2-3 luni am inceput sa simt ca niste vibratii / furnicaturi / caldura in talpi si glezne, le simt mai puternice atunci cand pun prima data picioarele jos dimineata, daca merg nu le simt asa de tare dar daca ma asez simt senatia si mai puternic. Mentionez ca am 30 de ani 70 de kilograme si o hernie de disc L5 S1 diagnosticata acum 4 ani. M-ati putea ajuta cu un sfat? Ce ar putea fi ?.
Va multumesc frumos!
0
04-09-2017, ora 08:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Hernia de disc este tratata de catre neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: