Amorteala picior stang si furnicaturi in talpa

24-09-2015
ValentinaDani
Nu este medic/terapeut
ValentinaDani
Buna ziua.In speranta ca voi obtine o indrumare, va descriu problema mea mai jos.
Incepand cu august, anul trecut, am simtit furnicaturi in laba piciorului stang si o usoara amorteala, atat in repaos cat si in mers. Nu am dat importanta, insa la o luna aceasta amorteala a urcat deja spre genunchi insotita de durere usoara si disconfort, iar dupa inca o luna pana sus la soldul piciorului.. Tin sa mentionez ca amorteala pana la sold si durerea asta au incetat dupa vreo saptamana/doua, insa mi-a ramas usoara amorteala a labei piciorului.
Eu locuiesc in Germania, m-am dus la doctorul de familie dupa vreo 3 luni de la faza primara, vazand ca amorteala nu inceteaza. El mi-a spus ca nu e nimic legat de sistemul venos, mi-a dat o trimitere la neurologie, insa aici daca nu este ceva urgent, te programeaza foarte tarziu. Asa ca am fost abia in aprilie anul acesta la neurolog.El la randul lui mi-a dat trimitere la un RMN la coloana (doar partea de sus a coloanei) unde nu s-a gasit nimic. Am fost iar cu rezultatul la neurolog, mi-a facut totusi un test al nervilor la ambele picioare, care a iesit diferit, adica rezultatul de la picior nu era acelasi cu celalalt picior.
Am mai primit o trimitere la RMN, de data asta la cap..Am fost acum, in septembrie, dar iar nu mi-a iesit nimic. Citez, nu am nici o inflamatie.. Acum nu mai am nici un motiv sa ma duc iarasi la neurolog, dar intrebarea mea este unde sa ma duc? Sau poate rezultatele RMN-urilor nu au fost citite cum trebuie?
Amorteala a revenit mai puternica decat in vara, iar de fiecare data cand cobor din pat dimineata simt sageti in talpa stanga, furnicaturi. Acestea le simt dimineata inca de la inceput.
Ajutati-ma cu un raspuns sau macar o indrumare..ce investigatii trebuie sa mai fac?
Multumesc mult!
1 comentarii
0
25-09-2015, ora 20:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom compresiv lombar (hernie de disc, stenoza canalului vertebral etc).
Prin urmare, logic, trebuie sa va adresati unui neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  • Îngrijirea tălpilor
  •