Amorteala falangele superioare ale mainii drepte, lipsa concentrare

28-07-2011
viorelmirea
Nu este medic/terapeut
viorelmirea
Buna ziua
As dori un sfat in ceea ce priveste problemele de sanatate cu care ma confrunt. Acum vreo luna, o vena de pe umarul drept imi pulsa ingrozitor (dura cam 2-3 minute, se oprea...apoi dupa 2-3 ore iar incepea si tot asa...). Acum a incetat sa pulseze insa de vreo 2 saptamani degetul mare (police), indexul si degetul mijlociu ii amortesc; practic nu simt falangele superioare...in anumite perioade amorteala trece si la celelalte 2 degete, inelarul si degetul mic.
De vreo 3 luni ma confrunt si cu o lipsa de concentrare, parca "dragutul" meu creier se afla intr-o stare permanenta de somnolenta...
Deasemeni, am perioade (o data la 2-3 saptamani) cand in partea stanga, in dreptul inimii, simt ca un junghi, ca o strangere...nu stiu cum sa o numesc...junghi ce practic ma face sa imi tin respiratia sau sa respir foarte usor si prelung ca sa nu ma mai doara
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mentionez ca muncesc destul de mult (12-13 ore aproape zilnic), stau destul de mult in fata calculatorului (7-8 ore zilnic).
Va multumesc anticipat.
10 comentarii
0
28-07-2011, ora 12:31
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
consultati un neurolog.
0
28-07-2011, ora 15:39
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Buna ziua!

Imi pare rau sa aud ca va apar aceste senzatii, insa inteleg din descriere ca va suprasolicitati printr-o perioada de munca foarte mare. Aveti pauze de odihna, de recreere, de relaxare? Este posibil ca dupa investigatiile medicale, sa constatati ca stresul si poate unele stari de anxietate au contribuit in aparitia acestor simptome. In experienta profesionala am intalnit adesea descrieri similare cu a dvs. Inteleg ca uneori capacitatea de concentrare v-a scade sau aveti dificultati in a va concentra, dar in situatia in care munciti atat de mult, este de inteles. Imi dau seama ca nu va disparut concentrarea, mai ales ca reusit sa va faceti treburile in continuare si probabil ca creierul nu este intr-o permanenta stare de somnolenta, insa apare oboseala, caci noi oamenii mai si obosim. Retineti faptul ca munca intelectuala oboseste mai mult decat efortl fizic.

Pentru a va oferi si alte raspunsuri sau indicatii, va invit sa imi spuneti mai multe despre dumneavoastra: ce varsta aveti, de cat timp munciti atat de mult, in ce consta munca dumneavoastra, care sunt rezultatele analizelor medicale etc?

Cu speranta ca v-am putut fi de ajutor, va doresc multa sanatate si toate cele bune!

Cu multa caldura,
Psiholog Doina Grasu
0
28-07-2011, ora 16:36
viorelmirea
Nu este medic/terapeut
viorelmirea
Buna ziua

Va multumesc pentru raspunsul oferit si pentru ajutorul pe care incercati sa mi-l oferiti.

Am 36 de ani, sincer nici nu imi mai amintesc de cand lucrez atat timp...Lucrez pentru o companie britanica inca din 1996. In anul 2006 compania si-a schimbat domeniul de activitate si practic de atunci programul deja incarcat, s-a aglomerat cu fiecare zi, ajungand sa am zile in care programul lucru (recunosc nu a fost un program impus) a crescut, avand zile in are lucram si 14-15 ore. Sunt manager tehnic, am in subordine 30 de reparatori, iar fisa postului rivalizeaza ca si volum scriptic cu Shogunul :) Pe langa atributiile dinin fisa postului mai sunt implicat in multe alte proiecte ce privesc productia, asigurarea calitatii, etc. Stresul, mesele neregulate, masa de seara care practic este cea mai "bogata" masa a zilei, sedentarismul, consider ca au dus la aceasta stare pe care o resimt din ce in ce ca fiind apasatoare. Week-endurile sunt de obicei "zile de odihna binemeritate", zile in care practic nu fac altceva decat anumite treburi casnice si...cam atat. Sotia lucreaza cu mine si practic impartim acelasi program. Acum sotia este insarcinala in luna a 6a si pot spune ca ne-am "redus" programul de lucru la "doar" 12 ore. Sotia se simte excelent, copilul la fel insa eu compensez sanatatea lor cu o strare generala pot spune "degenerativa" ;). Ultimele analize medicale facute acum cam 2-3 luni indica o crestere a colesterolului si a trigliceridelor (sunt putin peste limita maxim admisa) iar glicemia a atins o cota destul de ingrijoratoare, in jur de 180.
Sper ca aceste informatii sunt de ajutor in evaluarea starii mele si ca sunt indeajuns de "complete" pentru a imi putea da un sfat.

Va multumesc din suflet pentru interes,

Toate cele bune,
Viorel Mirea
0
28-07-2011, ora 18:11
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
compania pentru care lucrati trebuie sa aibe un contract cu o policlinica, un medic de med.muncii, adresati-va de urgenta pentru ca aveti glicemia destul de mare si s-ar putea ca acest lucru sa va dea aceste stari.in plus stresul si toate cele expuse de dvs.contribuie si acestea.multa sanatate si bafta si...sa va traiasca bebe si familia, sa va bucurati de ei.REPEDE LA MEDIC.
0
28-07-2011, ora 21:48
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Problemele dvs sunt legate de anxietate, este o tulburare pe sistem nervos ce are o rezolvare medicamentoasa imediata (numai la recomandarea unui psihiatru) si necesita si diferite schimbari in stilul dvs de viata pe termen lung pentru a preintampina reaparitia simptomelor.
0
29-07-2011, ora 08:16
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
La rezultatul glicemiei..180, stiti si dvs. ca, DIABETUL a batut la usa, ati deschis, s-a instalat si...DACA printr-un regim alimentar adecvat (mese dese si cate putin) veti reusi sa scapati de aceasta valoare (SI SE POATE),...sunteti un norocos. In paralel, important, asa cum stii, cum au scris toti.este sa scapi de stress...sanatate.
0
29-07-2011, ora 09:11
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Domnule Mirea,

In afara recomandarilor pentru problemele de sanatate semnalate de rezultatele analizelor, este necesar sa scapati de starile de anxietate. Pentru aceasta, medicatia, asa cum a spus si Dna. Dr. Vochescu, va poate fi de un real folos, insa pentru a elimina cauzele acestor probleme este nevoie de ajutorul unui specialist psiholog pentru a invata sa ganditi sanatos si in felul acesta sa faceti schimbarile adecvate din viata dumneavoastra.

Va doresc multa sanatate si numai bine!

Cu multa caldura,
Psiholog Doina Grasu
0
30-07-2011, ora 23:06
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Viore, ia-o tata mai incetisor si nu te panica. E normal sa fii putin stresat, dar mai cu pauza. Mai intai rezolva partea cu degetele amortite - posibil sa fie cervicala, asa ca, incearca sa reglezi inaltimea fotoliului. Cu siguranta este ceva in neregula acolo. Daca poti sa iti iei un scaun ergonomic, o tastatura ergonomica.nu degeaba exista si asa ceva, ci pentru ca celelalte nu sunt ergonomice, iar o pozitie incorecta poate provoca uneori asemenea reactii, mai ales stand atatea ore in fata calculatorului.
Fiind ocupat si presat de munca pe care o exerciti, creierul incearca sa ignore toate acestea si de aici si starea de oboseala psihica. Apoi, asa amortit si obosit, bineinteles ca dai o fuga si maninci rapid ceva in oras si gata glicemia si colesterolul.
In primul rand, pentru degete terbuie sa rezolvi cu cervicala. Pentru asta ti-ar trebui o minerva in jurul gatului pe care o poti inlocui cu succes cu un prosop rulat pe lung si infasurat in jurul gatului astfel incat barbia sa nu coboare -asa cum imobilizeaza capul cei de la salvare. O sa vezi ca, incet-incet o sa scapi de amorteala, dar numai facand cele 3 schimbari - inaltimea scaunului (care cred ca e prea jos ), tastatura si minerva. Iar la servici incearca sa tii capul in aceeasi pozitie ca si cum ai purta o minerva.- asta ca sa nu se mai irite nervii pe acolo.
Apoi cu mancarea - incearca ceva banane dimineata. Nu stiu ce mananci dar, macar schimba o gustare pe care o iei de obicei, cu o banana.
Orezul iarasi este este satios si nu ingrasa. O ceasca de orez- fiert cu 3 cani de apa, o ceapa mica, un morcov si putin ulei adaugat la sfarsit, sare(putina!) si piper ca sa nu fie chiar asa simplu, apoi ii pui putin sos de soia cand il servesti in farfurie - spune-i sotiei ca o sa stie sa-l prepare (dar ea sa nu manace, fiind gravida se poate constipa ).
Schimbarile trebuie sa le faci treptat ca sa nu stresezi creierul si cu asta. Ia-o usor ca o sa fie bine.
Ar mai fi ceva, avand in vedere stresul de zi cu zi la care esti supus si colesterolul, ti-ai facut un control la tensiune? Incearca mai intai o schimbare in dieta, nu te repezi la tratamente pentru colesterol ca dau efecte neplacute -printre care si dureri musculare si dementa!! Sanatate!
0
27-08-2011, ora 22:08
tina55
Nu este medic/terapeut
tina55
buna ziua,
problema mea este ca in timpul somnului imi amortesc palmele si nu pentru ca s-ar putea sa fi dormit pe vre-o mana si asa s-ar explica amorteala. Nu-mi amorteste toata mana, ci numai falangele si podul palmei si imi amortesc amandoua nu doar dreapta sau stanga.Va multumesc!
0
29-08-2011, ora 23:52
tema
Nu este medic/terapeut
tema
tina55, problema este la coloana cervicala. Trebuie sa te vada un neurolog, poate trebuie sa iti faca o radiografie la cervicala.
Incearca si tu sa iti faci o minerva in jurul gatului dintr-un prosop rulat pe lungime, astfel incat sa rezulte asa, ca un tub lung. Il infasori in jurul gatului, ajunge cam o data si jumate, astfel incat sa stai cu capul fix, sa nu se miste din gat spre fata/ spate sau dintr-o parte in alta. Asa cum fac cei de la smurd la accidentati. Poti sa dormi asa, ar trebui chiar fara perna- de fapt asta era si ideea. Nu este deloc incomod, te obisnuiesti repede ca stai pe colacel cu gatul.
Practic tu cind dormi coloana nu sta cum trebuie. iar acum de caldura s-au mai inflamat articulatiile.
incearca asa cateva zile sau nopti sa pui din cand in cand prosopul in jurul gatului, ca sa se mai dezinflamrze pe acolo.
Vezi ce zice si neurologul.
Daca continua amortelile astea, mergi la un cardiolog sa-ti verifice tensiunea si circulatia periferica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de concentrare la școlar – cum le identificăm, ce este normal și când cerem ajutorul
  • Aglomerarea informațiilor stocate în creier, o potențială explicație pentru problemele de memorie și concentrare de la bătrânețe
  • Modul în care medicamentul Ritalin crește concentrarea (cercetare)
  •