Amorteala ciudata in urma unui tratament cu gentamicina

03-02-2010
Lucianrek
Nu este medic/terapeut
Lucianrek
Buna ziua,

In urma cu 4 zile respectiv Duminica 31 ianuarie am avut febra ridicata, 39, 1 grade, dureri in capul pieptului, dureri musculare, senzatia de gripa. Luni in urma controlului medical facut la doctorul de familie mi s-a spus k problema pleaca de la o infectie in gat, cel mai bine ar fi sa fiu internat, dar totusi am inceput un tratament acasa, k sa nu fiu nevoit sa stau prin spital. Tratamentul l-am inceput marti constand in amoxicilina pastile si injectabil gentamicina, flamexin paraf si tantumverde sparay, fiecare luat bineinteles in perioade diferite.
Temperatua a disparut dar de aseara, dupa ce am facut cea de a doua injectie de gentamicina, am o senzatie ciudata de amorteala in tot corpul, chiar si in falca dreapta, rare intepaturi in ceafa pe partea dreapta, m-a durut cotul stang, furnicaturi la nivelul palmelor si in alte parti ale corpului, senzatie de sufocare si de ameteala, pierderea puterii, o anumita presiune la nivelul capului. Vreau sa stiu daca este un efect secundar al injectiilor sau ce ar putea sa fie ?

Lucian. 23 ani, Ramnicu Valcea
1 comentarii
0
23-10-2019, ora 15:52
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Puteți fi alergică la gentamicină, este bine să mergeți la alergologie să vă testeze la gentamicină și dacă este cazul să vă prescrie un alt antibiotic ca și alternativă la gentamicină. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.