Amigdalita pultacee

19-06-2014
kaya93
Nu este medic/terapeut
kaya93
Buna ziua,
Duminica seara a inceput sa ma doara gatul..am zis ca am racit asa ca am luat un parasinus.
A doua zi, luni, mi-au aparut niste pete albe pe amigdale - am cautat si am vazut ca am facut amigdalita (desi niciodata, pana acum, nu am mai avut asa ceva). Am facut febra 40 si tot nu am fost la spital pentru ca sufar de anxitate si mi-ar fii fost mai rau.
Am inceput tratament cu augumentin apoi cu zimox (antibiotice) intre timp luam si albastru de metil (pastila de supt)si tachipirina 1000 (contine paracetamol) pentru febra.
Ieri m-a durut foarte tare stomacul si nu puteam manca pentru ca vomitam..desi cand beam ceai de menta (fara zahar) faceam diaree-apa.
Am luat un losec si mi-a trecut durerea de stomac, am mancat o banana si 2 lingurite de branza de vaci pana mi-am revenit.
Bun, azi este joi si am scapat si de pete albe si de febra si de tot..alta problema este ca inca simt ceva in gat ce ma deranjeaza si ma face sa tusesc sau sa vomit.Parca ar 'atarna' amigdalele mele, sunt asa..moi * nu prea stiu sa explic dar ma deranjeaza si simt ca ma sufoc mereu in somn. E posibil sa fie doar psihic? Sa nu mai am nimic dar sa fii ramas 'socata' de asa ceva?
Sunt o fire foarte sensibila si panicata..
Va rog sa imi raspundeti, multumesc.
(sunt din Bucuresti)
2 comentarii
0
19-06-2014, ora 12:45
CernatZi
Nu este medic/terapeut
CernatZi
Buna ziua! Am si eu o problema care nu stiu de unde a plecat si tratamentul nu prea da roade. Prima data a inceput cu o durere de cap si de ureche pe partea dreapta, care m-am gandit ca ar fi din cauza curentului. In zilele urmatoare a inceput sa ma doara partea dreapta a gatului cu tot cu amigdala si cu dinti. Pe partea dreapta a gatului simt ca un nodul exact in locul amigdalei si am si simptome de gripa (nas infundat- tot pe partea dreapta, secretii nazale, dureri de oase) si intepaturi in ureche pe aceeasi parte. De doua zile am inceput sa iau un medicament care are amoxacilina 875 mg / 125 mg acid clavulanic ( mentionez ca locuiesc in cipru si asta am gasit) si inca nu si-a facut efectul. Mentionez ca si in momentul cand tusesc ( sunt si fumatoare) ma doare in gat ca si cum am o rana, sunt zgariata daca pot spune asa. Singurul medicament care imi alina durerea pentru o perioada de timp este unul care are in compozitie acid mefenamic 500 mg. Ar putea sa fie o infectie virala, atata timp cat nu vad nici o ameliorare in urma antibioticului?
0
24-06-2014, ora 15:11
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua.Va recomand un produs natural, Biomicin forte, antibacterian eficient cu acţiune asupra unui spectru larg de germeni patogeni (Streptococcus beta hemolityc, Staphylococcus aureus, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Streptococcus viridans) testat în laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor), antiviral, antifungic (Candida albicans), antiparazitar, antiinflamator si antispastic.Se administreaza 1 capsula de 3-4 ori pe zi timp de 12-14 zile.
Comprimatele Palntusin au efect decongestionant la nivelul faringelui şi a căilor respiratorii, antialgic, antiinflamator, antibiotic si antiviral.Se administreaza 1-2 comprimate de supt de 3 ori pe zi, intre mese.
Pentru hipereactivitate emotionala sunt capsulele Confort emotional compus din plante medicinale.Se administreaza 1 capsulă de 3 ori pe zi, la 2 ore după masă.La nevoie se pot administra câte 2 capsule de 3 ori pe zi.Durata curei este de 2-3 luni, sau conform recomandării medicului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: