Amigdalita cu puroi repetata copil 4, 5 ani

03-12-2013
danna1979
Nu este medic/terapeut
danna1979
baietelul meu de 4, 5 ani merge la gradinita, de cand a inceput a facut doua episoase de amigdalita pultacee: unul la jumataea lui octombrie, unul acum. mentionez ca a urmat in perioada iulie -septembrie cure cu bronhovaxom...3 luni, 10 zile/luna. i-am mai dat Propolis C cu echinaceea de la Fiterman.In ambele cazuri de amigdalita a facut febra f. mare, in jur de 39.4-39.8 si aluat antibiotic Zinnat 125 mg/2ri/zi, 7 zile. Imi pun problema..ce as putea sa-i dau sa sa fac pt a-i creste imunitatea...antibioticele ma ingrozesc.va rog din suflet sa-mi indicati ceva produse de imunitate mai eficiente.
3 comentarii
0
03-12-2013, ora 15:39
danna1979
Nu este medic/terapeut
danna1979
ce parere aveti despre produsele secom : first defense sau colostrum cu probiotice pt cresterea imunitatiii, in spscial pt amigdalitele acestea recurente.
0
03-12-2013, ora 16:04
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
In primul rand, este necesara evaluarea copilului, pentru descoperirea unei eventuale cauze a acestor infectii respiratorii repetate (cum ar fi adenoidita cronica sau 'polipii', cum este denumita impropriu in popor).
In al doilea rand insa, avand in vedere ca micutul frecventeaza o colectivitate (gradinita), faptul ca prezinta episoade de infectii respiratorii repetate este un lucru aproape firesc. Un procent extrem de mare de parinti se confrunta cu acelasi lucru pana la varsta de 5-6 ani a copiilor, sau poate chiar mai tarziu.
In ceea ce priveste preparatele imunostimulatoare, desi exista o gama foarte larga pe piata, nu si-au dovedit eficacitatea de fiecare data. La unii copii este util un anumit produs, insa la altii nu.
In ultimul timp insa, studiile au aratat ca preparatele pe baza de echinaceea sau zinc (administrate atat preventiv, cat si in episodul acut) ar fi eficiente. Foarte mare atentie insa de unde le cumparati!
In ceea ce priveste First defense, il puteti incerca. Unii parinti au avut experiente bune cu el, altii nu au fost multumiti. In astfel de cazuri, nu puteti decat sa va convingeti singura.
O zi buna!
0
04-12-2013, ora 23:18
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Sa va povestesc un episod din viata mea cand eram de cateva luni am facut convulsii, aveam febra si am stat pe antibiotice in spital si cand au vrut sa opreasca medicatia mama mea si-a amintit ca o sora dea ei a murit de infectie la amigdalite cand i sa oprit tratamentul cu antibiotice. Doctorii mi-au facut punctie si de atunci totul a fost bine.
De curand si o nepoata a mea a avut convulsii si era ca si moarta ca nu ami reactiona la nimic, a stat in spital si doctorii iau zuis mamei ca sar putea sa aibe polipi.
CEL MAI INDICAT AR FI MERGETI PANA LA UN DOCTOR CU COPILUL CA NU ESTE DE GLUMA.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: