Amigdalita

26-06-2010
Fotea Diana
Nu este medic/terapeut
Fotea Diana
Sunt Diana, am 16 ani si de la varsta de 6 ani sufar de amigdalita. Multi ani dea randul am facut tratamente cu penicilina (injectii) pana cand am descoperit " Augmentin". Doctorul de familie mia prescris acest medicament care in cele din urma a determinat lipsa de calciu si vitamine in organism dar mia spus tot timpul ca nu e nevoie de operatie chiar daca eu aveam probleme tot timpul anului( raceam si ma durea foarte tare gatul, ajungand sa numi pot inghiti nici macar saliva), in orice anotimp. Situatia a inceput sa se agraveze cu 2 ani in urma. infectia din gat mergea pe muschiul inimii- adesea ma durea incat nu puteam sa respir timp de 2-3 secunde Am decis sa merg la vestitii" naturisti". Am descoperit ca infectia nu numai ca ajunsese pe muschiul inimii ci si la articulatii. ( Am si reumatism) miau prescris laptisor de matca si multe ierburi pe care leam facut praf si leam amestecat cu miere de albina. in fiecare zi luam cate o lingura de miere de albine amestecata cu ierburile respective si laptisorul de matca. Mia intarit imunitatea si mam ales cu cateva kilograme bune in plus. Nu am mai racit absolut deloc in perioada tratamentului, dar, dupa ce am incetat sa il mai iau inima, articulatiile iar au inceput sa ma doara si, mai nou, si urechea stanga imi face probleme - simt ca se umfla ceva si ma doare. Parintii mei se gandesc serios sa merg sa ma operez dar mi-e frica. Am citit ca este nevoie de internare. si ca dupa interventie simti o drere foarte puternica in gat. si nu prea poti manca. iar apoi - cand vei raci -va ajunge la plaman foarte usor. Este adevarat? Este nevoie de operatie?VA ROG, am mare nevoie de un sfat !
11 comentarii
0
26-06-2010, ora 23:14
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Buna seara! Eu nu sunt doctor dar iti spun din experienta mea cate ceva..am 33 ani si sunt operata de cand aveam 6 ani..nu am nimic la plamani si in privinta operatiei a fost ok...acum 2 ani mi-am operat si baiatul de polipi si amigdalite pt ca la fel ca si tine il durea gatul mereu, se umfla..etc...am decis sa-l operez, a stat o zi internat..intradevar pt o zi doar se schimba un pic vocea dar revine la normal.Nu-ti fie frica pt ca vezi si tu unde sa ajuns de la o amigdalita..nu inteleg de ce doctorul tau tia zis sa nu te operezi.Asa daca ne luam dupa uzite se intampla multe asta nu inseamna ca patesti tu la fel.
Mergi la operatie pt ca deja vezi cate probleme ai.
Daca e sa racesti la plaman se intampla si cu si fara amigdale.Acum sant conditii mult mai bune pt operatie si nu vei simti durere deloc.BAFTA.
0
26-06-2010, ora 23:23
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
doctorul de familie ti-a zis sa nu te operezi???timp de 10 ani??.niciodata nu am avut si nu voi avea incredere in dr. de familie.(iertare pt acei doctori care stiu sa-si faca treaba).am ajuns sa-mi caut pe net informatii si la dr de familie sa ma duc sa-i cer direct trimitere unde am nevoie, unde-i spun eu pt ca el oricum nu stie ce am si unde sa ma trimita.
Fotea Diana-mergi la un medic ORL si da jos amigdalitele...iar dupa asta lasa-mi un raspuns cum a fost.
0
27-06-2010, ora 11:43
Fotea Diana
Nu este medic/terapeut
Fotea Diana
multumesc mult rrox!
0
27-06-2010, ora 14:45
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
cu multa placere, sper sa faci ceea ce trebuie si sa ma tii la curent chiar sant curioasa ce ve face.Ai 16 ani e mult prea devreme pt reumatisme si alte probleme si toate din cauza unui medic de familie care te tine de o viata in antibiotic.Te pup si numai bine.
0
03-07-2010, ora 13:06
Fotea Diana
Nu este medic/terapeut
Fotea Diana
pentru inceput, mama mi-a luat fisa si m-a transferat la un alt medic de familie. urmeaza sa merg la consultatii.
0
01-08-2010, ora 10:52
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Buna diana. Ce ai mai rezolvat?Te-ai operat.?
0
02-08-2010, ora 07:48
Fotea Diana
Nu este medic/terapeut
Fotea Diana
Nu inca. Urmeaza sa fac o serie de investigatii amanuntite sa vedem cu infectia de pe muchiul inimii.
0
07-08-2010, ora 19:08
rrox
Nu este medic/terapeut
rrox
Iti doresc numai bine, esti tanara si meriti asta si te rog sa ma tii la curent cu ce ai mai facut.Te pup.
0
06-10-2010, ora 20:03
Christiana Christiana
Nu este medic/terapeut
Christiana Christiana
Buna seara!Fetita mea de 3 ani(are 15 kg) a facut amigdalita cu febra peste 39.Medicul i-a dat Klabax(4 ml la 12 ore) si inhalatii cu Acc si dexa.Problema este ca face un scaun foarte moale si alb galbui, se plange de dureri de burtica.Am observat ca face diaree imediat dupa ce-i dau antibioticul.Este deja in a patra zi de antibiotic iar amigdalele nu mai sunt rosii dar sunt inca mari...Oare pot renunta la antibiotic?Ma tem sa nu-i afecteze ficatul.I-am mai dat smecta si biotix.Iar daca renunt la antibiotic, ce sa-i dau in loc si cat?
Cu respect pentru medicul care imi raspunde, Christiana.
0
10-10-2010, ora 16:46
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Sunt medic specialist pe boli infectioase si va recomand terminarea tratamentului(doza e corecta si se vede ca nu mai are probleme respiratorii). Odata inceput un antibiotic trebuie dat minim 5 zile, altfel raman o parte din bacterii neomorate si acestea dezvolta rezistenta la antibioticul respectiv si vor da peste un timp o recadere care va necesita tratare cu alt antibiotic, mai puternic.
Dar antibioticele afecteaza si flora normala a tubului digestiv cu aparitia uneori de diaree, candidoza. Daca nu s-a ameliorat cu smecta si biotics, incercati enterolactis 1 plic pt copii/zi(probiotic) si hidrasec 1 plic de 15 mgx3/zi (antidiareic), alaturi de debridat 5mlx3zi pt dureri de burtica si gaze.
Multa sanatate!
0
13-10-2010, ora 22:14
Christiana Christiana
Nu este medic/terapeut
Christiana Christiana
Va multumesc pentru ajutor!
Cu respect, Christiana
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: