Amigdalita in urma cu 2 ani, de atunci numai probleme cu gatul

14-02-2010
clare
Nu este medic/terapeut
clare
Acum 2 ani si ceva am avut o perioada in care am facut amigdalita cu puroi de 2 ori pe parcursul unui an iar tratamentul a presupus antibiotice.Mentionez ca pana in acel moment nu am mai avut probleme cu amigdalele.
De atunci am frecvent probleme cu gatul, in sensul ca am des usturimi in gat imediat ce mi-este putin frig sau beau ceva rece.De asemenea am si un punct alb de mai bine de jumatate de an care nu stiu daca este puroi sau un rest de mancare.
Mi-am facut 2 exudate faringiene de atunci si nu-mi iese nimic.
Acum am iar usturimi puternice in gat, durere la inghitire si am avut si febra peste 38 gr care insa mi-a trecut cu algocalmin.
Exista posibilitatea sa fie vorba despre o amigdalita bacteriana dar sa nu iasa la exudatul faringian?Se poate face vreun alt test?
7 comentarii
0
14-02-2010, ora 17:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cel mai bun test este Consultul ORL.
acum poate fi o amigdalita eritematoasa, sau pultacee, sau o faringita virala. sau una iritativa de la reflux gastroesofagian.
pana nu o sa vada cineva gatul.. nu o sa stii ce tratezi si cum !
0
14-02-2010, ora 21:14
clare
Nu este medic/terapeut
clare
Multumesc frumos pentru raspuns.
Eu am mai fost la medicul de familie, dar ori mi s-a dat antibiotic(atunci cand am avut puroi) ori mi s-a spus ca probabil am o sensibilitate(atunci cand am avut doar usturimi in gat)...Nimic concret:(.O sa merg la un medic specialist ORL.Eu sunt din Bucuresti.Imi puteti oferi o recomandare pentru un anumit medic din Bucuresti?
0
14-02-2010, ora 21:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. puteti merge la Clinica Nova !
doamna dr.Voda !
0
15-02-2010, ora 12:40
clare
Nu este medic/terapeut
clare
Multumesc!
0
28-06-2012, ora 09:18
Mony7
Nu este medic/terapeut
Mony7
De cateva zile am o durere mare in gat. Am observat ca amigdalele mele sunt umflate si acoperite cu puroi.. Am inceput sa fac tratament cu ospamox. Am o mucozitate suparatoare in gat care duce la sforait, ceea ce ma deranjeaza foarte tare. stiti cumva un medicament macar sa reduca mucozitatile? Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea sa fac sa imi treaca in 2-3 zile. Nici la medic nu pot sa ma duc doarece sunt la munca azi si maine toata ziua si sambata plec in vacanta. Ar fi minunat sa imi treaca pana atunci. Va rog sa imi raspundeti ! Am inteles ca amigdalita mea este de tip viral, simtomele sunt ca de raceala, imi curge nasu etc..
0
28-06-2012, ora 22:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
amigdalita virala..este rosie.. fara depuneri de puroi
acum e vorba de o amigdalita pultacee cu risc de reumatism, complicatii cardiace sau renale
tratamentul cu antibiotic trebuie sa fie 7-10 zile
cu multa gargara, cu regim la pat si multe lichide calde de baut
0
12-11-2012, ora 12:06
viooras
Nu este medic/terapeut
viooras
Buna ziua. Am 21 de ani si de cand sunt copil de fiecare data cand se raceste vremea, ma ustura gatu, fac rosu in gat, s-a mai intamplat sa am si puroi, urmand apoi o raceala. Am fost la medicul de familie si mi-a luat niste exudate, insa analizele au iesit bune. Ca sa imi treaca iau pastile de gat, si cand e mai 'grav' antibiotice. Ce imi sugerati sa fac? analize, sau nu stiu..sa imi scot amigdalele?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: