Ameteli si dureri de cap in urma expunerii la temperaturi joase

19-12-2007
alexandrapopa11
Nu este medic/terapeut
alexandrapopa11
Buna ziua!
Asa cum spuneam, problema mea este influentata de temperaturile joase. In anotimpurile reci, ma confrunt cu ameteli puternice si dureri de cap in urma expunerii la frig. Oricat de gros as fi imbracata (inclusiv caciula, fular etc care sa-mi acopere capul si gatul), cand revin intr-un loc cald, simt o ameteala puternica (si in miscare si in repaus), precum si o usoara, dar suparatoare durer de cap (in special la ceafa). Mentionez ca transpir excesiv in timpul iernii din cauza hainelor groase (pe care le evit cat pot de mult), mai les in zona gatului si in cap (cand ajung acasa, am parul ud la ceafa). Mi-e teama sa nu ma imbolnavesc din cauza acesei transpiratii in par (practic, la cele mai joase temperaturi, eu umblu transpirata, din cauza ca nu pot impiedica aparitia sudorii). Si, ceea ce ma sperie si mai tare, e aceasta ameteala provocata de frig. Nu am probleme de natura cardiaca, analizele de sange sunt in regula ( nu am anemie sau alt deficit de vitamine, minerale etc). Va rog sa-mi spuneti ce teste ar trebui sa fac. Nu stiu daca e ceva grav, n-am mai auzit pe nimeni sa se planga de probleme de genul asta. Va multumesc si va doresc sarbatori fericite si un an nou mult mai bun!
4 comentarii
0
19-12-2007, ora 00:00
dan vlad
Identitate neconfirmată
dan vlad
Dumneavoastra aveti o SPONDILARTROZA CERVICALA.
Una dintre complicatiile frecvente ale acestui tip de reumatism cronic degenerativ este INSUFICIENTA VASCULARA VERTEBRO-BAZILARA al carei simptom (in afara de durerile retrocervicale -neobligatorii de altfel) este VERTIJUL (ameteala).
Transpiratia abundenta la ceafa determina o racire accentuata a zonei care induce la randul ei o accentuare a contracturii musculare paravertebrale cervicale, ceea ce determina accentuarea pasagera a insuficientei vasculare in zona occipitala a creerului, zona responsabila de echilibru.
Deci: o irigare scazuta a creerului posterior.
Pe o radiografie a coloanei vertebrale cervicale vor apare, daca nu semne de uzura, macar semne functionale, de pilda o rectitudine pe cervix din profil.
Tratamentul cel mai simplu si eficace este acupunctura.
Tegumentele Dvstra. sunt in general umede, nu numai iarna.
0
19-12-2007, ora 00:00
alexandrapopa11
Nu este medic/terapeut
alexandrapopa11
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Voi face cateva investigatii si voi cauta si o forma de tratament in cel mai scurt timp.
Insa, recitind acum mesajul postat de mine, simt nevoia sa mai aduc cateva precizari. Aceste ameteli despre care v-am vorbit mai sus, apar si in momentele in care depun efort fizic ( nu neaparat foarte solicitant, ex: treburi casnice - care presupun miscari bruste, aplecari, rotiri etc-). Am observat ca ametesc si atunci cand ridic bratele...de fapt, ametesc cam de fecare data cand fac miscari bruste si grabite, iar transpiratia coincide de fiecare data cu momentele de ameteala. Transpir in par, pe fata, gat si partea de sus a spatelui. E o traspiratie rece care-mi altereaza indata starea generala. Repet, analizele de sange sunt foarte bune, tensiunea arteriala, alimentatia sunt in regule si ele...Va rog sa-mi spuneti daca e vorba de aceeasi afectiune. Daca nu, va rog sa-mi mai cereti detalii sau sa-mi spuneti parerea dumneavoastra. Va multumesc tare mult!
0
24-12-2007, ora 00:00
dasanti
Nu este medic/terapeut
dasanti
Poate ar fi bine sa faci si un RMN sa excluzi si alte cauze ale simptomelor tale. Eu am stat 2 ani cu un diafgnostic gresit de otita cand de fapt aveal altceva -

Sanatate multa!
0
11-01-2011, ora 18:09
ingerika
Nu este medic/terapeut
ingerika
buna ziua.ma numesc loredana, am 24 de ani si sunt insarcinata cu gemeni in saptamana 19.acum cateva zile a trebui sa merg la dr..tot ul era normal pana la un moment cand am inceput sa ametesc, imi vine sa vomit si am transpiratii reci.am iesit afara si mi-am revenit.azi a trebuit sa merg iar pana la cabinet dupa o hartie si acelasi lucru, am iesit si m-am dus si pana la biblioteca, acolo mai rau...mi s-a intunecat in fata ochilor si am simtit ca o sa cad jos.d-na de la biblioteca a fost draguta si mi-a zis sa stau jos si mi-a dat un pahar de apa dupa care iar mi-am revenit.m-am ridicat sa plec, si pana am luat cartile iar m-a lut cu calduri.abia asteptam sa ajung acasa.acum nu mai am nimc, dar mi-e frica sa nu mi se intample ceva.mai stau un pic si daca vad ca se repeta o sa merg la dr.daca sunteti dragut sa imi spuneti cam ce credeti ca ar putea fi.va mulumesc din suflet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • De ce apare amețeala?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  •