Ameteli persistente, dureri in partea dreapta

22-08-2011
andrei2011
Nu este medic/terapeut
andrei2011
Buna ziua

Ma numesc Andrei si am 26 ani, de cand ma stiu sufar de constipatie acuta adica am un scaun la 1 sapt minim, toate bune pana acum 4 -5 ani cand am simtit o ameteala si o jena in partea dreapta sub coaste rapida, cu timpul a inceput sa persiste ajungand sa ma simt rau 1 sapt adica ameteli, durere (jena mai mult) in dreapta jos parca se transmite si pe picior, constipatia e la fel ca inainte, si din ce in ce mai rau, starile de ameteala sunt accentuate cand am emotii, am fost acum 1 an la urgenta la spital unde mi au facut toate analizele, totul in regula iar eu abia ma tineam pe picioare mai ales in emotiile din spital, o perioada mi au trecut, apoi au reaparut parca mai accentuat, cand conduc cu viteza am o ameteala si mai persistenta, tin sa mentionez ca de la urgente m-au trimis la un psiholog spunandu mi ca am probleme la cap...am inceput sa iau colonhelp si parca ajuta scaunul dar ameteala si durerea tot acolo e, scaunul e gros si culoare normala. As avea rugamintea daca puteti sa ma indrumati la ce medic sa merg. Si cu niste sfaturi.
de 1 sapt mananc numai fructe, legume beau apa plata. inainte mancam absolut orice in afara de ce este sanatos.

va mulumesc mult o zi buna
5 comentarii
0
22-08-2011, ora 13:54
andrei2011
Nu este medic/terapeut
andrei2011
tin sa mai mentionez ca nu am nici o altfel de stare de rau adica, am pofta de mancare, as manca orice, nu ma doare nimic altceva, nu am febra, etc si nu stiu daca are relevanta si nici exact cand s-a intamplat dar acum ceva timp in jurul perioadei cand au inceput durerile, stateam intr o seara la calc pe scaun intr o pozitie ghemuit, si am simtit exact in partea dreapta jos, ca si cum ar fi curs o picatura de apa(lichid) pe piele am simtit asa exact trasel parcurs dar in interior exact unde ma doare.si la ecografie la urgente mi au spus ca am o substanta nu stiu cum dar nu e nimik si atat. nu vreau sa par stupid chiar nu am avut nevoie de "reparatii" pana acum dar e posibil sa se fi fisurat ceva...si daca da sa stau atata timp fara o criza ceva va multumesc inca o data
0
25-08-2011, ora 23:19
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Andrei, dupa cum descrii tu, e posibil sa ai bila groasa.
Este foarte bine ca nu mai mananci chiar orice, poate si de aceea ti-ai ingrosat bila. Daca aveai pietre cred ca s-ar fi vazut la eco.
Incearca sa mananci salate cu ulei de masline si lamaie. Chiar sa bei 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin de 3 ori pe zi, apoi bei apa calduta cu inghitituri mici si dese. Este bine sa pui in ulei si cateva picaturi de lamaie. Asta face sa dreneze bila.
Si constipatia si ameteala tot din cauza asta sunt. Bea destula apa dar nu rece si bea mereu ca sa se fluidifice bila.
In general metoda asta functioneaza, dar sa ai rabdare.
Cam in 3 sau 4 zile deja trebuie sa te simti mai bine. Apoi trebuie sa ai grija ce mananci. fara grasimi, fara prajeli...tii dieta un timp.
Dar nici doar cu fructe nu poti sa traiesti. Cauta si tu ceva diete pentru bila groasa. Asta cu uleiul de masline functioneaza sigur si regleaza si tranzitul intestinal si nu o sa mai fi constipat.. Dar vezi si tu, nu bei ulei si pleci. ca sa nu ai surprize
0
25-08-2011, ora 23:23
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ce ai simtit tu atunci cand stateai ghemuit a fost chiar bila. Pozitia asta este chiar buna pentru drenajul bilei dar mai bine este sa o fluidifici din interior si sa se verse ea singura cand este cazul. Fa cum ti-am spus si o sa se rezolve.
0
27-08-2011, ora 14:19
andrei2011
Nu este medic/terapeut
andrei2011
multumesc tema pentru sfaturi, o sa incep indata tratamentul tau, intre timp am fost iar la urgente, am facut iar o ecografie din care mi a reiesit doar nisip la rinichiul drept acolo unde ma jeneaza pe mine, ideea e ca nu sunt sigur ca jena vine de la rinichi, si stiu ca mai toata lumea are chiar pietre si nu se simt rau, m au calmat spunandu mi ca toata starea mea e de la nisipul acela, mi au dat piafen nurofen nospa si ceva de ameteli, care nu au vad nici un efect, am fost mi am facut analize la sange la sanador, fff multe din toate am doar pozitiv la nitriti in urina si proteina c reactiva putin marita, spunandu mi doctorul ca nu inseamna nimik asta si sa beau mai multa apa.se repeta faza si clar iar nu am nimik sunt sanatos tun iar eu abia ma tin pe picioare. toata lumea mi a recomandat psihiatrul, am avut cateva trepte in viata pana acum la care au fost emotii maxime, unul dintre ele este un proces care a durat 8 ani peste care am trecut fff greu emotional...si intradevar ma gandesc tot timpul la ce pot avea si ma panichez,
starea pe care o am in sinea mea sunt sigur ca nu ar putea o calma un psihiatru.

credeti ca as putea avea ceva la cap? si sa asimilez o durere de orice cu ea adika sa nuplece ameteala de la durerea din dreapta? doctorii mi au spus ca nu are rost sa consult un neurolog daca nu am avut lovituri la cap recente, am avut dar in copilarie unde cred eu am avut toti.

v as fi recunoscator daca mi ati recomanda un doctor cu care pot vorbi, platesc atat cat mi se cere.

va multumesc si inca o data multumesc tema.
0
03-10-2011, ora 15:09
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu am mai intrat de ceva vreme pe forum si nu stiu daca ti-ai rezolvat problema. Din ce ai sctis tu, inteleg ca ai facut sumarul de urina la care ti-au iesit nitriti si proteina c. Eu ziceam ca ar fi trebuit facuta o urocultura sa se vada daca este o infectie urinara.
Atentie - sumarul de urina este altceva! Pentru urocultura, urina trebuie recoltata intr-un recipient steril care se cumpara de la farmacie.
Proteina c marita poate inseamna ca este o inflamatie in corp.
De ex. daca ai o infectie urinara cu e-coli, ar trebiu sa ai fierul scazut si asta da anemie...adica te simti rau, slabit, ametit.
Si de la bila lenesa sunt dureri de cap, greata, ameteli si constipatie.
Dupa cum te simti, eu as zice sa vezi mai intai pe unde poti sa ai o infectie
- carii la o masea, eventual fara nerv si nu stii - uita-te bine daca s-a modificat ciloarea spre gri sau sunt pete negre
- la sinusuri - unde ai putea sa faci un exudat nazal cu antibiograma - daca ai nasul infundat,
-la urina -ai putea sa faci - urocultura cu antibiograma,
- genital -ai putea sa faci - secretie uretrala cu antibiograma.
Pot fi si mai multe deodata. Oricum, macar bila sper sa o faci sa mearga mai bine cu uleiul, asa cum am scris.
Bea si chefir, pentru inceput gol, mai tarziu poti incerca si cu fulgi uneori, dar sa urmaresti sa nu te baloneze sau sa te constipe. Asa simplu face foarte bine la colon si la bila si mai regreaza si flora intestinala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apare amețeala?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  •