Ameteli din senin

31-12-2008
DREMA
Nu este medic/terapeut
DREMA
As dori sa stiu daca o spondiloza cervicala si lombara poate genera niste ameteli cumplite, asa la o miscare a capului, ce pentru altii e o banalitate?durerile de cap erau ceva obisnuit, dar acum ametelile imi genereaza o stare vecina cu colapsul.Am ajuns sa nu mai pot iesi singura pe strada?Ce medic ma poate ajuta mai bine?Un reumatolog sau internist?Am 40 de ani si alte afectiuni, ca ulcerul, ce nu imi permit tratamente indelungate cu antiinflamatorii.Boala e diagnosticata de vreo 12 ani.Va multumesc anticipat pt sfaturi
2 comentarii
0
31-12-2008, ora 11:57
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Bineinteles, spondiloza cervicala poate fi (si cred ca e) o cauza a ametelilor, deoarece aceasta patologie duce la formarea unor ciocuri osoase; la randul lor, produc uneori crize de ameteala violenta la miscarile capului, la efort sau la schimbarea vremii. Zona cefei e strabatuta de vase de sange care iriga partea din spate a creierului, deci volumul de sange pe care aceste vase il transporta poate fi diminuat, uneori permanent, alteori pe anumite perioade de timp, care tin de la cateva minute - in cazul unui efort, sau o rotire brusca a capului - si pana la zile intregi, cand tesuturile sunt inflamate. Evitati tot ce este sintetic; masati ceafa viguros de cateva ori pe zi si faceti miscari LENTE cu capul in toate directiile. Gatul si ceafa nu trebuie expuse la temperaturi scazute sau la vant, fie el si cald. Dupa o astfel de expunere, se poate declansa o criza de ameteala intensa si de durata. Evitati pe cat posibil pozitiile statice ale capului, in posturi incomode. Este important de mentionat ca masurile igienico-dietetice nu trebuie neglijate nici macar o zi, pentru ca nu de putine ori ele sunt cele care asigura succesul tratamentului medicamentos. Ar mai fi de adaugat ca acupunctura, facuta cu competenta, da rezultate foarte bune. Trebuie insa facuta periodic, pe termen nedefinit. Tratamentul medicamentos are doua scopuri - tratarea inflamatiei si tratamentul vasodilatator - dar trebuie prescris de medicul dumneavoastra neurolog. Multa sanatate si un An nou fericit!
0
31-12-2008, ora 14:11
DREMA
Nu este medic/terapeut
DREMA
Va multumesc pt raspuns, chiar fac acupunctura in aceasta perioada si masaj chinezesc, deoarece locuiesc in Targoviste si avem un dr foarte bun in acest domeniu, d-na dr Angela Tudor, vin oameni la cabinet chiar si din Bucuresti.iar copii din toata tara.Problema la noi in oras sunt specialistii care sa te indrume pe o perioada indelungata, tinanand cont de celelalte afectiuni.Acum am inceput sa nu mai vad nici de aproape, in conditiile in care am o miopie pt care port ochelari si nu stiu dc are legatura cu ametelile.Multumesc inca o data, la multi ani!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.