Ameteala si stare da rau

08-01-2014
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
Va rog mult sa ma ajutati. Nu pot sta de loc in picioare, stau maximum o minuta, doua si gata, ametesc, mi se intuneca inaintea ochilor, mi se inmoaie picioarele, tremur, am senzatia de voma si parca vreau sa merg la WC, daca nu fac miscare sau daca nu ma asez urgent, lesin pe citeva secunde, cad jos, apoi imi revin. Am fost la un neurolog si am facut tumografie si mi-au spus ca am ceva la creer dar nu-i nimic grav, de asemenea am tensiune intracraniana, am luat ceva medicamente dar nu m-a ajutat. De mentionat ca pe langa toate mai am si anemie ( nu prea mare, am dat analiza generala de singe saptamana trecuta si mi-a arata ca nivelul de Hemoglobina e 104, nustiu cum se exprima unitatile acestea) si de asemenea, mai am si tensiunea mica. Nustiu care e cauza dar toate medicamentele pe care li-am luat nu m-au ajutat, si am observat ca asta se agraveaza daca ma ' conservez' in casa, si dupa un timp petrecut in pat doar nu pot sta absolut de loc in picioare. Problema cea mare e ca imi afecteaza activitatile de zi cu zi. Va rog sa ma ajutati!
15 comentarii
0
08-01-2014, ora 01:50
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru a va putea da sfaturi cat mai bune si mai potrivite pentru dumneavoastra, as avea nevoie sa-mi spuneti ce varsta aveti, ce greutate si ce activitate desfasurati. Ce lucrati ? De asemenea nu ati spus totusi ce s-a gasit la tomografie. Poate fi important. Trebuie avuta in vedere si coloana cervicala. Pot fi modificari degenerative la nivelul coloanei cervicale, acestea pot provoca ischemie cerebrala cu hipoxie ( adica nu se oxigeneaza creierul suficient de bine ) si pot sa apara o gramada de simptome din categoria celor descrise de dumneavoastra. De asemenea trebuie tratata anemia si trebuie echilibrata tensiunea arteriala. Astept vesti de la dumneavoastra pentru a putea continua discutia. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
08-01-2014, ora 02:03
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
Am 19 ani si sunt studenta, am in jurul la 57 kg, exact nustiu. Din pacate nu am tomografia langa mine ca sa spun cu exacticitate ce e scris acolo, doar ca medicul care a fost langa mine la tomografie ma intreba daca nu am crize de epilepsie, cica creeru arata ca ar fi fost aceste crize, dar eu n-am avut niciodata convulsii musculare. Anemia o tratez, iau sorbifere, si ea cand scade brusc, cand creste, o am din nascare, nustiu ce sa-i mai fac. Pentru tensiune nustiu ce sa fac, beau cafea naturala ( am probleme cu ochii si o beau nu prea des), mai fac niste dusuri contraste dar mi-e frica sa nu racesc.
Poate imi recomandati la ce specialist pot sa apelez ca sa depistez adevarata cauza a acestor ameteli. Va multumesc anticipat.
0
08-01-2014, ora 02:28
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru ameteala si starea de rau. O sa revin cu noi sfaturi. Daca puteti sa-mi trimiteti cat mai repede ce scrie in interpretarea tomografiei pe care ati facut-o, va rog. Cu stima :
dr Petre Muresan
0
08-01-2014, ora 22:52
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
Asta scrie in tomografie: Examenul tomografic prin RM-multiplinar evidentiaza absenta modificarilor patologice ale semnalitatii RM la nivelul parenchimului cerebral.
Sistemul ventricular fara alterari dimensionale si configurative.
Spatiile lichidene convexitale normal dimensionate.
Structurile cerebrale mediane cu plasament central
Glanda pituitara de dimensiuni si forma corespunzatoare fiziologiei virstei, distinctie neta adeno-neuropofizara, plasament central al tijei hipofizare.
Corelarea topografica a structurilor anatomice ale jonctiunii cranio-cervicale este nealterata.
Colectie lichidiana incapsulata, cu continut proteic crescut, fixata bazal in sinusul maxilar drept.
DIAGNOSTIC: disfunctie neurovegetativa suprasegmentara cu cefalee tip tensional, dereglari vegetative paroximale tip sincopatiform pe fundal de sindrom astenic.
Credeti ca ar fi din cauza asta lesinaturile si ametelile?
Dupa efectuarea acestei tomografii, medicul mi-a prescris: Milodrant, Sirdalud, Grandaxin, Liposom forte, Polijen, si toate acestea nu au avut nici un efect.
0
09-01-2014, ora 02:05
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Ameteala si starea de rau. Probleme cu coloana cervicala nu aveti ? Ar putea fi si ea implicata. Pornind de la ceea ce spune tomografia cred ca cel mai bine este sa va alegeti un neurolog cu experienta care sa va conduca tratamentul. De asemenea cred ca v-ar fi foarte utila si o consultatie la un medic homeopat. Un astfel de tratament va poate ajuta foarte mult, nu are contraindicatii si nu are efecte secundare. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
09-01-2014, ora 02:54
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
da, da...am mai trecut un aparat la cap, nu tin din pacate ce fel de aparat, se pare ca cel care a depistat tensiunea intracraniana, si medicul zicea ca vena de dupa cap e sucita nustiu cum. Va multumesc oricum foarte mult, o sa urmez sfaturile dumneavoastra.
0
09-01-2014, ora 03:14
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
Si o sa va fiu foarte recunoscatoare daca o sa-mi explicati si mie in termeni mai cunoscuti pentru mine ce este disfunctie neurovegetativa suprasegmentara cu cefalee tip tensional, dereglari vegetative paroximale tip sincopatiform pe fundal de sindrom astenic. Va multumesc anticipat.
0
10-01-2014, ora 03:22
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Explicatie termeni medicali. Pentru dumneavoastra si pentru cei care mai vor sa stie, o sa va dau cateva explicatii asupra unor termeni medicali. Astenie= diminuare sau scadere patologica, anormala a capacitatii de efort fizic si psihic. Sistemul nervos vegetativ numit si autonom este parte a sistemului nervos total si este alcatuit din sistemul nervos vegetativ simpatic si parasimpatic. O disfunctie a cestul sistem inseamna o tulburare a functiei acestui sistem. Rolul acestui sistem este complex. Sincopa= este un sindrom paroxistic de pierdere a cunostintei pe fondul unei insuficiente temporare a fluxului sangvin spre creier. Sincopatiform = este ceva ce seamana cu o sincopa. Sper ca v-am fost macar putin de ajutor. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
10-01-2014, ora 16:23
Bejancik4
Nu este medic/terapeut
Bejancik4
Va multumesc!
0
11-01-2014, ora 02:52
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Termeni medicali-explicatii. Cefaleea de tensiune reprezinta 90 % din toate tipurile de cefalee si este cefaleea de suprasolicitare, sau cefaleea de contractura musculara. Este determinata de suprasolicitarile neuropsihice, de starile de anxietate, de starile conflictuale, de panica, de agitatia psihomotorie, precum si de tulburarile de somn. Debuteaza mai tarziu, la varsta adolescentei, sau chiar la varsta adulta. Poate dura intre o ora si 7 zile. Pentru mai multe informatii, va rog dati click sub poza mea. Cu stima dr Petre Muresan
0
07-03-2014, ora 14:41
relly.lia
Nu este medic/terapeut
relly.lia
Buna ziua.As dori sa-mi explicati si mie un rezultat RMN cervical si cerebral si sa imi spuneti spre ce fel de medic sa merg.RMN-ul;coloana cervicala-deshidratari discale c2-c3-c4-c5:amprenta discala posterioara c5:discreta hiperlordoza cervicala.fara modificari evidente ale canalului medular si sacului medular in regiunea cervicala.RMN-ul cerebral nativ nu pune iin evidenta modificari evidente de semnal la nivel cerebral.De semnalat arterele comunicante posterioare cu aspect filiform si ingustarea diametrului sinusului venos lateral drept.Acest RMN a fost facut acum 2 ani, iar eu nu stiu unde sa ma duc cu el.Medicul neurolog mi-a spus sa merg la neurochirurgie deoarece nu stie despre ce este vorba, mi-a spus ca o depaseste.Neurochirurgul mi-a spus ca tine de neurologie, cardiovasculare si reumatologie.Eu ma simt tot mai rau;am senzatia ca lesin, palpitatii, a aparut si un tremur in maini si picioare(iau ca-mg-zn-d3), amortirea mainii si piciorului, pe partea stanga.Am zile cand, din senin, se contracta muschii, pe rand;maini, picioare, abdomen.Va multumesc.
0
08-03-2014, ora 23:35
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Cu problemele de coloana va puteti adresa unui medic balneolog. Cu celelalte probleme ce sa faceti? Eu consider ca tin de medicul neurochirurg, dar daca el spune ca nu, atunci va recomand sa apelati la o clinica de cardiologie. Astept cu interes noi date despre dumneavoastra. Cu stima :

dr Petre Muresan
0
18-04-2014, ora 18:06
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Daca ameteala si starea de lesin apare când va ridicati in picioare inseamna ca scade tensiunea arteriala si sangele nu mai ajunge cu suficient de multa presiune la creier. Trebuie sa va masoare cineva tensiunea stand culcat si apoi imediat dupa ce va ridicati sa vada exact cat de mult scade. A facut cineva asta? Daca se confirma ceea ce se numeste hipotensiune ortostatica atunci trebuie cautata cauza. Va recomand sa mergeti la un cardiolog si de asemenea la un endocrinolog, deoarece si anumite disfunctii hormonale (nu ma refer la hormonii sexuali) pot da scadere de tensiune arteriala. Sa ne tineti la curent cu evolutia. Sanatate!
0
05-06-2014, ora 13:20
Mary meryy
Nu este medic/terapeut
Mary meryy
Buna ziua
Am 19 ani iar de aproximativ 2 saptamani am o stare de oboseala continua care este uneori urmata de stari de agitatie si invers...ametesc si de cateva ori abia m.am tinut pe picioare sa nu lesin simt cum mi se inmoaie tot corpul nu.l mai simt si dupa vad negru in fata ochilor...chiar si cand stau jos am senzatia de ameteala..mentionez ca mananc regulat dimineata si mai mananc dupa cam din 4 in 4 ore cate putin...nu ma pot concentra si imi simt ochii grei si parca as avea nisip in ei...nu stiu ce sa fac..am examenul de bacalaureat in scurt timp iar eu nu ma pot concentra nu pot retine nimic...ma simt foarte molesita.
0
26-06-2014, ora 01:12
marhiluca
Nu este medic/terapeut
marhiluca
buna ziua, doresc si eu un raspuns..de citeva luni am ameteli foarte mari si urechi infundate, de citeva zile iau betarsec 3 pe zi dar fara prea mare efect cit timp ar trebui sa iau sa ma simt mai bine ? multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.