Ameteala, Hipertensiune

26-08-2014
dragosoffice
Nu este medic/terapeut
dragosoffice
Salutare tuturor!
Am 19 ani si in ultima vreme trec printr-o situatie de cumpana si va scriu in speranta ca cineva ma poate ajuta cu o explicatie.

In urma cu aproximativ 2 saptamani am simtit o intepatura, nu foarte dureroasa, in partea stanga a capului (in spate). Intial, am ignorat senzatia si aceasta a disparut. Din acel moment, zilnic, simt o stare de ameteala aproape continua. Am mai avut astfel de intepaturi in aceasta perioada, dar nu la fel de intense.

Sunt hipertensiv gradul I/II probabil esentiala controlata terapeutic cu Betaloc 50 mg. In acelasi timp, port ochelari. Am simtit in ultima vreme un discomfort al ochiului stang (la care am vederea de 7) si sunt nevoit sa maresc pana la 125% pentru a intelege fara a simti o fortare a privirii.

Dupa ce am inceput sa port zilnic ochelarii, la calculator, la TV, am avut placuta surpriza sa nu mai am acele intepaturi in partea stanga, dar starile de ameteala au persistat.

Marturisesc ca nu am luat zilnic tratamentul cu Betaloc, ci doar la nevoie. De la Betaloc senzatia de ameteala ma lasa, dar nu pe o durata foarte mare. (Daca e util mentionez ca cea mai mare valoare cunoscuta a HTA a fost 180/90)

Am inceput sa iau Calciu efervescent de la care m-am simtit mai bine. In prezent simt o greutate in partea din spate a capului, nu doar in partea stanga.

Am lecturat unele articole asemanatoare de pe forum si am intalnit cuvantul DEPRESIE. Eu simt si aceasta usoara decadere, din cauza faptului ca in vara am fost admis la a doua facultate si a trebuit sa muncesc intensiv pentru pregatire.

In acelasi timp, am fost si foarte stresat, foarte nervos pentru ca am asistat direct si la pregatirea altei persoane de care eram responsabila. Nu consum foarte multe lichide, beau cafea (1 pe zi).

Sunt o fire mai retrasa si nu am prea iesit pe afara, sa imi consum energia. Am stat mai mult in casa in aceasta vara.

Credeti ca ar fi de la ochi si vederea scazuta sa imi cauzeze aceste ameteli? (Am simtit un discomfort in ultimele zile...dar poate era si indus, pentru ca as fi vrut sa fie asta si nu altceva).

Daca e de la Tensiunea Arteriala, nu este o problema, pentru ca am tratament de la specialist. Mi-e teama ca acea greutate si intepatura sa nu fie de la altceva.

Depresia are astfel de repercursiuni?

Nu am mers la medic pentru un RMN si din teama care este evidenta, dar mai degraba din dorinta de a nu-mi speria familia.

Va multumesc pentru timpul acordat si apreciez orice sfat.

Numai bine!
1 comentarii
0
22-03-2017, ora 09:29
niki25
Nu este medic/terapeut
niki25
Din ce mi s-a spus mie, betalocul nu trebuie intrerupt, e periculos sa il iei aiurea pt ca el regleaza bataile inimii, mai mult nu pot sa te ajut. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.