Ameliorare... Durere si mancarime in talpa piciorului drept

30-04-2011
Nicol P.
Nu este medic/terapeut
Nicol P.
Durere si mancarime in talpa piciorului drept
debut: 12 apr. (la inspectia speciala pt. gr.did. I - pantofi cu toc, noi), am stat in picioare aprox. 6-7 ore ignorand total durerea, data fiind importanta evenimentului;
evoluţie: 12 - 17 apr.- usturimi ale talpilor, sensibilitate la apa calda;
18 - 23 apr.- dureri profunde ale picioarelor (incepand din talpi), in urma statului in picioare zi lumina (casa, curte, gradina);
24 - 29 apr. - progresiv - durere si mancarime in partea dreapta a talpii drepte (mijloc), dar si in scobitura, iradiere sporadica spre picior, usoara umflare a labei piciorului (deasupra), culoare normala, consistenta normala a tesutului talpii, fara urme de piscaturi, intepaturi etc.
observaţie: simptome similare cu acelea aparute in urma intepaturilor de viespe (aici nu e cazul);
30 apr.(dimineata) - durere si mancarime profunda (inca din timpul noptii) localizata in scobitura talpii; la palpare: consistenta usor intarita (diam. aprox. 2cm), culoare usor inchisa;
in repaus: durere si mancarime in puseuri
in mers: durere, usor schiopatat (jena)
alte informatii: varsta - 38 ani, profesie - prof. inv. primar, inaltime - 1, 62 m, greutate - 80 kg (constanta in ultimii 10 ani), tensiune constanta (13, 8); rezistenta buna la efort fizic si psihic; fără boli diagnosticate (posibile tulburări reumatologice - incheieturile mainilor, degetelor)
1. la un examen "vizual", oricare specialist nu ar putea sa vada mai mult decat am descris aici...
2. astept un tratament/ medicament (unguent, altceva) care sa-mi amelioreze durerea si mancarimea (nu neaparat un diagnostic - data fiind multitudinea cauzelor posibile).
Cu respect,
Nicoleta
4 comentarii
0
30-04-2011, ora 23:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Citind punctul 1 raman realmente stupefiat si nu am nici o replica: de ce mai exista specialisti pe lume daca nu pot face un examen clinic mai bun decat l-ati practicat D-voastra, fara macar sa precizati localizarea anatomica stricta a suferintei (cred ca nici nu realizati ca exista sute de puncte dureroase diferite, care pot indica mii de suferinte diferite...)
2. Nu exista absolut nici un medicament sau unguent util. Cu mare probabilitate este vorba despre o supraincarcare mecanica a antepiciorului, datorata unei suprasolicitari, pe fondul unei supraponderabilitati importante (aveti vreo 20 kg in plus...), corobotrata cu existenta unei probleme de statica a ante-piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
01-05-2011, ora 11:24
Nicol P.
Nu este medic/terapeut
Nicol P.
Multumesc tare mult pentru ca mi-ati raspuns! In ceea ce priveste punctul 1, nu m-am indoit nici o clipa ca veti fi..."stupefiat". Asa cum si eu sunt stupefiata cand parintele unui copil din inv. primar sau preprimar are pretentia ca ar putea sa-si ajute odrasla aproape la fel de bine ca un invatator sau educator calificat. Pe de alta parte, ar fi trebuit sa sesizati inlocuirea cuvantului "clinic" cu "vizual" (acesta cu ghilimelele de rigoare) si punctele de la final, tocmai pentru a sugera ca nu am pretentia competentelor specialistului dar, in acelasi timp, ca timpul, distanta, resursa financiara nu-mi permit, in acest moment, sa ma adresez unui specialist (nu sunt de neglijat nici experientele anterioare cand patru specialisti, in acelasi domeniu, gasesc patru cauze diferite ale aceleiasi afectiuni si-mi prescriu patru tratamente diferite - acest aspect, cu certitudine nesingular, nu va stupefiaza realmente?!).
Referitor la "localizarea anatomica stricta", am precizat, la evolutie, incipienta "in partea dreapta a talpii drepte (mijloc)" - asadar nici spre degetul mic, nici spre calcai, localizarea devenind stricta in mom. in care v-am scris - "in scobitura talpii; la palpare: consistenta usor intarita (diam. aprox. 2cm), culoare usor inchisa".
Cat despre "sutele de puncte dureroase si miile de suferinte indicate", numai daca ma gandesc la notiunea de acupunctura si tot as putea realiza complexitatea aspectului...
Revenind la afectiunea mea, e important ca mi-ati raspuns si, inca o data, va multumesc!
In acest moment, afectiunea pare sa regreseze - scadere a diametrului, diminuare a durerii si mancarimii...
Cu respect,
Nicoleta
0
01-05-2011, ora 12:26
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu vreau sa comentez foarte mult: 4 specialisti v-au consultat si nu aveti un diagnostic, iar eu ar trebuie sa va diagnostichez de la distanta, fara sa va consult, fara absolut nici o informatie clinica sau paraclinica?? Din pacate, nu am aptitudini de clarvazator...
Nu am inteles nimic din descrierea D-voastra. O localizare anatomica poate fi rezumata astfel: un punct dureros de 0.5/0.5 cm, dorsal, 2, cm posterior de articulatia metatarso-falangiana 3, de tip osos, profund, durere la palpare si al mobilizarea articulatiei Lisfranc 3, cu edem localizat etc etc etc etc.
Este posibila existenta unei tulburari de statica a ante-piciorului care, pe fondul celor 20 kg in plus, sa determine aparitia unei fracturi de stress a metatarsianului 3..dar sunt posibile si alte 10.000 diagnostice.
Nu trebuie sa neglijati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
01-05-2011, ora 22:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este posibila existenta unei tulburari de statica a ante-piciorului care, pe fondul celor 20 kg in plus, sa determine aparitia unei fracturi de stress a metatarsianului 3.dar sunt posibile si alte 10.000 diagnostice.
Nu trebuie sa neglijati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere în talpă la mers (când calci)
  • Mâncărimi în talpă - cauze posibile
  •