Ambliopie si strabism... si ca la varsta de 18 ani nu prea se face nimic

13-06-2010
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Buna. Am o problema foarte grava... cu cateva saptamani in urma am fost in Bucuresti la o clinica oftamologica.
Si pe langa Strabism mi-au mai zis ca am Ambliopie si ca la varsta de 18 ani nu prea se face nimic. Ambliopia este un fel de ochi lenes in care acel ochi nu poate vedea in cazul meu ochiul drept la care am si strabism.
Ar fi trebuit ca pana la varsta de 7-8 ani sa inchid ochiul stang ca sa il fortez pe dreptul sa puna in circuit legaturile cu creierul, mai nou pana la varsta de 12 ani. Eu am 18 si mi-a spus ca nu prea s-ar mai putea face nimica.
Dar cu toate astea mie mi se pare ciudat faptul ca cand am inceput sa port ochelari pe care mi ia recomandat o doamna doctor care cred ca habar nu avea ce e aia strabism, vederea sa mai inrautatit.
Pe urma am dat jos ochelarii si in cativa ani parca vad mai bine de la cum vedema inainte adica aproape nimic acuma vad ca si cum ar fi in fata mea un perete de sticla gros de 5m (exemplu).Adica disting faptul ca ar fi un obiect sau o culoare, dar nu amanuntit, nu cred ca as fi capabil sa ma descurc cu el asa.
Dar ma gandeam ca poate am o sansa inca sa il mai repar chiar daca doctorii nu mi-au dato dar au fost surprins de faptul ca mi sa mai reparat vederea chiar si dupa 12 ani.acuma avand 18.
Eu inca sper dar vreau niste sfaturi, pareri, opinii, ce sa fac, daca mai are rost sa inchid ochiul stang ca sa-l fortez pe drept.
De mentionat ca in vara asta ma duc sa fac operatie de Strabism
6 comentarii
0
15-06-2010, ora 12:41
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! De ce crezi ca doamna doctor nu stia nimic despre strabism? Strabismul este consecinta ambliopiei ochiului drept ( am inteles ca ochiul stang vede bine);ce cred eu ? Poti sa incerci sa acoperi ochiul bun 3 ore pe zi cat timp stai acasa, si fortezi ochiul ambliop ( incearca sa te uiti la calculator cu el, poti incepe cu imagini ), este bine sa ai si o corectie optica la ochiul ambliop atunci cand privesti cu el ; putem face asta timp de 6 luni; nu stiu daca obtinem rezultate, dar putem incerca; poti sa ne spui si noua daca ai obtinut o imbunatatire a vederii;inca ceva, un regim alimentar cu fructe si legume proaspete in fiecare zi; numai bine
0
15-06-2010, ora 14:35
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Deci in primul rand doamna doctor cred ca habar nu avea nici de strabism nici de ambliopie, tocmai de acea m-am dus in Bucuresti.
Deci sa inteleg ca inca ar mai putea reveni vederea ? chiar si la 18 ani ?
Si multumesc pentru raspuns.
0
15-06-2010, ora 20:41
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Nu stiu daca revine la 18 ani ( teoretic nu sau inca nu ma descoperit noi o metoda de a trata ambliopia la varste mari), numai ca putem incerca sa facem ocluzie asa cum am spus mai sus. Numai bine
0
16-06-2010, ora 22:39
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Multumesc pentru raspuns am sa incerc sa fac asa cumm miai zis.
0
12-11-2011, ora 02:58
Valerian01
Nu este medic/terapeut
Valerian01
Ai incercat asta cu ocluzia?Ai primit ceva rezultate?
0
13-02-2012, ora 13:03
Dana93
Nu este medic/terapeut
Dana93
Buna ziua.Mă numesc Dana si am 18 ani.Acum 1 luna am fost la oftalmolog pt k am observat k aveam strabism la ochiul stâng.Nu mă deranja, doar k era inestetic.Doamna doctor m-a diagnosticat cu strabism paralitic si mi-a spus k nu se poate face nimic.Întrebarea mea este:Chiar nu se poate face nimic???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • „Ochiul leneș” în copilărie predispune la riscuri pentru sănătate la maturitate
  •