Ambliopie (astigmatism hipermetropi)

05-08-2012
Aditzu92
Nu este medic/terapeut
Aditzu92
Am fost diagnosticat la o varsta destul de tarzie, 18 ani cu am ambliopie...Am facut mai multe controale de atunci si mi s-a spus ca nu pot purta niici macar ochelari pentru ca ochiul nu este destul de dezvoltat si mi s-a taiar orice speranta de a mai vedea la fel de bine cu ambii ochi.Problema este cu stangul ca nu vad clar cu el si nu vad la distanta.La ultimul control i-am spus doctorului ca am ambliopie si m-am dus sa vad daca mai se poate face ceva, macar operatie.Mi-a spus ca am astigmatism hipermetropic.Acesta este diferit de ambliopie sau e acelasi lucru ?...si mi-a dat niste ochelari cu care nu vad cine stie ce mai bine dar mi-a zis sa-i port, nu stiu de ce din moment ce nu prea ma ajuta, caci n-am vazut literele care mi le arata pe panou, poate am nimerit vruna din greseala pe dibuite.Se mai poate face ceva in aczul meu ?care este diferenta dintre ambliopie si astigmatism hipermetropic ?
Mi-a dat ochelari de +0.75 cilindric axa 90 grade la ochiul bun (drept), iar la cel slab +3 sferic +3 cilindric axa 95 grade.
Dupa aceste dioptrii cam cat de afectat este ochiul ?ma refer fata de un ochi bun...cat e de slab dezvoltat pe o scara de la 1 la 10?
Se mai poate face ceva macar sa imi imbunatatesc vederea la acel ochi?Macar sa fie adus la stadiul la care sa vad cu ochelari
2 comentarii
0
05-08-2012, ora 17:10
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! In cazul tau, astigmatismul hipermetropic este viciul de refractie care afecteaza amandoi ochii. Diferenta de dioptrii dintre cei doi ochi, numita anizometropie ( am citit ca OD a fost corectat cu +0, 75 dioptrii cilindrice, iar OS cu +3 dioptrii cilindrice) a determinat ca OS, ochiul cu dioptrie mai mare, sa devina ambliop( un ochi lenes, care nu vede ).Pentru mai multe detalii privind ambliopia si modalitatile de tratament ale ambliopiei la o varsta mai mare de 18 ani, poti sa citesti blogul meu: http://www.paginamedicala.ro/Alina-Maria-Baltateanu_48144/blog/. Iti recomand o corectie optica optima, eventual, prescrierea unei lentile de contact la ochiul cu viciu de refractie mai mare si tratament de dezambliopizare ( cel putin 6 luni ocluzie, 2 ore pe zi, pentru ochiul bun, asociata cu 1 ora de activitati pentru aproape, citit, calculator ; la adulti, este necesar un tratament de dezambliopizare mai agresiv decat la copii, asa ca este util si un program de invatare perceptuala, cum ar fi terapia ' Neurovision' ). Numai bine
0
05-08-2012, ora 20:39
Aditzu92
Nu este medic/terapeut
Aditzu92
este dezvoltat macar putin ochiul stang dupa aceste valori sau mai rau de atat nu se putea ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.