Am sau nu hepatita cronica b ?

01-06-2010
mihai76
Nu este medic/terapeut
mihai76
M-am inscris pe acest forum cu speranta ca voi gasi raspuns la acesta intrebare. De ce aceasta intrebare ? In urma unor analize (repetate de doua ori la interval de doua luni ) si cu aceleasi valori ( mai putin tgp si tgo, unde a doua oara au fost un pic mai mici), am oobtinut urmatoarele rezultate: ANTIGEN HBs=0, 23; ANTI-HBc=3, 51; ANTI-HCV=0, 05; ANTICORPI ANTI-HBe=0, 31; AST/TGO=40; ALT/TGP=96.
Un doctor mi-a pus diacnosticul de hepatita cronica b, un altul de la boli infectioase mi-a spus ca nu am nimic. Nici nu stiu ce sa mai cred, dar recunosc ca sunt stresat.
Va multumesc anticipat si daca poate cineva sa ma ajute, astept raspuns.
multumesc.
4 comentarii
0
09-06-2010, ora 23:39
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Pentru a iti da un raspuns, da si tu valorile de referinta ale laboratorului unde ai facut analizele(valorile normale ale analizelor facute- precis sunt scrise alaturat de rezultatul primit). pentru ca ele difera de la un laborator la altul.
0
10-06-2010, ora 12:43
mihai76
Nu este medic/terapeut
mihai76
ANTIGEN HBs =0, 23 (VALORI NORMALE 0, 9 ) ; ANTI HBc=3, 51( VALORI NORMALE =1, 2) ; ANTI HCV=0, 05 ( VALORI NORMALE 0, 9 ) ; ANTICORPI ANTI-HBe = 0, 31 ( VALORI NORMALE 0, 8 ) ; ANTI CORPI ANTI HBs =0, 00 (VALORI NORMALE 8, 0 ) ; AST/TGO =40 (VALORI NORMALE 10, 00-37, 00 ) ; ALT/TGP =96 (VALORI NORMALE 10, 0-45, 0 ).
IN URMA ACESTOR REZULTATE UN MEDIC I-MI SPUNE CA AM HEPATITA CRONICA B, UN ALTUL I-MI SPUNE CA NICI ACAR NU AM AVUT CONTACT CU ACEST VIRUS !!!!
MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA, I-MI POATE DA UN SFAT ?
VA MULTUMESC !!!!!
0
10-06-2010, ora 12:48
mihai76
Nu este medic/terapeut
mihai76
AM OBSERVAT CA IN MESAJUL ANTERIRO NU MI-A LUAT SI INDICII MAI MIC SAU MAI MARE ( SCUZE ), NU STIU DIN CE CAUZA, DAR COMPLETEZ ACUM SI SPUN CA TOATE AU FOST NEGATIVE, DOAR TGP, TGO, PESTE VALORILE NORMALE.
AM SAU NU HEPATITA CRONICA B ?
VA MULTUMESC !!!!!
0
10-06-2010, ora 20:48
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
In primul rand prin setul de analize nu era si un AgHBe?(era interesant de stiut si valoarea acestuia).
Raspunsul la problema ta e un pic mai complicat si sper sa fiu destul de explicit :
1. Diagnosticul de hepatita CRONICA se pune dupa o perioada de AgHBs pozitiv de 6 luni. Asadar deocamdata doar dupa aceste analize este imposibil de zis daca esti purtator de Hepatita cronica B. Ceea ce iti post spune este ca ai avut sigur un contact cu acest virus(si asta ne arata AcHBc care sunt pozitivi).
2. Faptul ca AgHBs este negativ poate reflecta fie ca este la un nivel foarte scazut si nu poate fii detectat in ser(si atunci vorbim de Hepatita virala B oculta, fie ai avut un episod de hepatita acuta B (anicterica- fara sa te ingalbenesti) ai avut AgHBs pozitiv, care s-a negativat mai apoi, iar Ac antiBs inca nu au aparut( ceea ce se numeste fereastra imunologica). Astfel era interesant de stiut daca Ac anti HBc sunt de tip IgM (care indica o infectie acuta).
3. Se mai pun cateva intrebari...Daca sunt singurele determinari ale transaminazelor pe care le ai? Daca au mai scazut intre timp?
4. Cel mai sigur pentru a vedea daca acest virus mai este prezent este viremia pentru virusul B (adica cantitatea totala virusului) - ADN-HBV, insa daca ai trecut printr-o faza acuta acesta mai poate fii prezent, si in acest moment nu iti poate pune diagnosticul si mai este si destul de scumpa in jur de 300-400 de RON(nu sunt sigur).

Sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor.
Asadar gasesti un gastroenterolog prin zona care sa te indrume corespunzator.
Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
  • Hepatita B, combătută de o nouă imunoterapie „extrem de eficientă”
  •