Am o problema urgenta... rinofarinigita cronica

04-03-2007
Roxy_roxy
Nu este medic/terapeut
Roxy_roxy
Buna ziua.Am si eu o problema.Am limba iritata, senzatie de arsura, mai mereu limba mea este aspra, si am mici brobonele rosii in partea din fata a limbii.Am fost la ORL si mi-a spus ca am rinofaringita cronica.Am incercat tot felul de medicamente dar fara rezultat.Limba mea este tot asa.Intr-un timp am avut in partea din spate a limbii cateva excrescente.Se poate sa aiba legatura cu senzatia pe care o am acuma?Am facut analize dar au iesit f.bine ASLO si exudat faringian.Daca nu este cipuerca ce poate fi?Poate imi sugerati si un tratament.Va multumesc si sper ca nu veti ocoli mesajul meu.
4 comentarii
0
04-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Specialitatea medicala care se ocupa de problemele limbii se numeste stomatologie. Mai ales specialiştii în chirurgie oro-maxilo-facială au antrenament în problemele limbii. Într-o bună măsură, şi dermatologia se ocupă cu asta. ORL reprezinta forma prescurtată a specialităţii Oto Rino Laringologie, care studiază urechile, nasul şi gâtul, deci nu de ORL avem nevoie.
Unul din avantajele pe care le putem obţine adresându-ne medicului de familie în orice problemă de sănătate este că putem şti de la început cărei sfere medicale îi aparţine o anumită chestiune, astfel evitând risipa de bani, drumuri şi timp.
0
05-03-2007, ora 00:00
Roxy_roxy
Nu este medic/terapeut
Roxy_roxy
Am inteles.Multumesc
0
23-11-2012, ora 21:22
Liusea
Nu este medic/terapeut
Liusea
Buna ziua.Cu citeva luni in urma mam intepat cu ceva in limba in timpul luarii micului dejun. Cu ce anume numi pot aminti, deoarece tare mam speriat.Momental sub limba mia aparut oinflatura de culoare intunecata in marimia unui bob de porumb..Mam adresat de urgenta la medic.Nu am fost ascultata.Mi sa raspuns ca trebue sa ma programez pentru o alta zi.Peste citeva zile inflatura a disparut..Acum 2saptamini a aparut dureri mari in regiunia limbii amortiria maxilarului inflamatia limbii, senzatie de gust iute in gura.Am primit un tratament de 6 zile dupa care mam simtit binisor, dar acum miau aparut acelias simptoame plus capul mia devenit greu si am senzatia ca mil trage pe spate.Va rog mult sami dati un sfat ce sa fac, la cine sa ma adresez dupa ajutor.
0
11-12-2018, ora 09:23
Alexandra dra
Nu este medic/terapeut
Alexandra dra
Bună dimineața! Am un băiețel de 3 ani alergi la plv, paracetamol și amoxicilina, zilele trecute a fost diagnosticat cu rinofaringita.. Ia fost prescris aerosoli, tantum verde și colargol, nici o schimbare.. Ba chiar a început sa tușească f tare, tuse productiva, ce sai dau pt tuse?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspectul limbii - element de diagnostic facil cu AI
  •