Am nevoie urgent de parerea unui medic in legatura cu administrarea de postinor 2

18-03-2008
ginutza_77
Nu este medic/terapeut
ginutza_77
Am si eu o intrebare.Am avut un contact sexual neprotejat exact in perioada fertila, dupa simptomele mele exact dupa producerea ovulatiei.La 35 ore de la contact am luat Postinor 2 exact dupa indicatiile din prospect.Nu am avut absolut nici o reactie adversa.Am inteles ca trebuie sa imi apara o sangerare la aproximativ 7 zile. Daca nu imi apare acea sangerare e posibil sa fi ramas insarcinata?Si inca ceva, am citit pe un forum ca riscul major al Postinorului este sarcina extrauterina.Sunt disperata, adica e posibil sa imi apara o astfel de sarcina?In situatia mea ce eficacitate credeti ca poate avea Postinorul in prevenirea sarcinii?
4 comentarii
0
18-03-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Postinorul are o eficacitate de prevenire a sarcinii care se apreciază a fi în jur de 95 %. Acesta e un rezultat prin calcul matematic, nu este posibil să se cunoască cifra exactă prin metode empirice, deoarece studiile sunt interzise.
2. Efectul Postinor este independent de apariţia sau nu a sângerării.
3. Din câte înţeleg, nu au trecut cele 7 zile în cazul dv, aşa că vă temeţi de drobul de sare.
0
19-03-2008, ora 00:00
ginutza_77
Nu este medic/terapeut
ginutza_77
Multumesc din suflet pt. raspuns.
0
21-03-2008, ora 00:00
ginutza_77
Nu este medic/terapeut
ginutza_77
Ce ma fac?Au trecut 7 zile de la administrarea de Postinor 2 si nu am avut nici un fel de sangerare.Mi-e tare frica sa nu fi ramas insarcinata.E posibil ca Postinor 2 sa-si faca efectul contraceptiv si fara a aparea vreo sangerare pana la ciclul menstrual?
0
12-04-2008, ora 00:00
bya20
Nu este medic/terapeut
bya20
eu am luat postinor in ziua a 23a zi a ciclului mestrual...menstruatia trebuia sa-mi vina la max 31 de zile si a venit la 36 de zile...dar asta e efectul postinorului...poate intarzia menstruatia pana la 5 zile...inclusiv.si deci..nu am avut nici o sangerare dupa 7 zile dupa ce am luat pastilele.eu cred ca si-a facut efectul dar acum trebuie sa ai rabdare sa iti vina mesntruatia..sa nu te sperii dc iti intarzie...ca asa am facyt eu si am crezut ca sunt insarcinata dar nu am fost...deci.ai rabdare...dc intarzie mai mult de 6, 7 zile fa un test si atunci vei fi sigura..si stai linistita...totul se rezolva orice s-ar intampla...crede-ma ca stiu ce zic..:D..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul