Am nevoie de un sfat. Este el nebun sau o iau eu razna?

21-01-2012
Irina20
Nu este medic/terapeut
Irina20
De 3 ani sunt spectatoare la un show numit - apar si dispar si anume.
Acum 3 ani am intalnit un barbat pe o retea de socializare, din vorba in vorba ne-am imprietenit, am facut schimb de numere de telefon si sa comunicam (daca asta se poate numi comunicare).
Problema este asa, din acesti 3 ani cred ca ne-am vazut maxim 30 de ori, fara telefoane de 'La multi ani', 'Craciun fericit ' pentru ca el chipurile nu tine la asa ceva.
Comunicare asa numita s-a facut prin e-mail-uri in care el mi-a zis ca ma iubeste, ca disparitiile lui sunt pentru binele nostru si ca sa fim in viitor fericiti.
L-am intrebat mereu care ar fi problema sa fim impreuna ? Raspunsurile au fost mai multe :
1.are o meserie anume care il incurca sa aibe timp pentru o iubita, dar chiar si asa el ma iubeste (cuvinte scrise, dar niciodata spune cu voce tare).
2.ca nu vrea sa ma raneasca in nici un fel si citez'relatia e mult prea speciala si ca ii este frica sa nu strice totul' asta fiind si motivul pentru care un barbat in toate puterile, stand alaturi de o bruneta cu ochi albastri, buze carnoase, forme apetisante se limiteaza la a saruta si a ma tine de mana.
Intrevederile de cateva ore mereu se soldeaza cu absente mari pe perioade lungi de timp.
Am formulat toate intrebarile posibile, NU -nu este casatorit, nu are amanta, copii, caine - dar totusi nu ma suna, nu ma caut, nu nimic - chiar daca el imi spune ca tine la mine cand ne vedem.
Acum dupa o lipsa de 3-4 luni a reaparut cu explicatia 'nu vreau sa te ranesc', show-ul continua 3 ani.
Eu una am ajuns la capatul rabdarilor.
Am nevoie de un sfat, de cineva care sa vada situatia la rece, pentru ca eu mereu ii caut scuze si am ajuns in punctul in care nu mai suport chestia asta cu disparutul si cu lipsa asta de activitate generata de 'nu vreau sa te ranesc'.
am incercat sa-l fac gelos - reactioneaza normal, adica se vede ca e gelos, dar se stapaneste sa arate.Nu e agresiv sau sa o ia razna.L-am intrebat daca tot tine la mine, nu e curios sa stie ce fac, cu cine umblu, pe unde.si mi-a zis ca tot ce tine de trecut e trecut pentru el, nu conteaza cu cine umblu, daca oricum vom fi impreuna.
Deseori cand mai ieseam (in putinele alea dati) si se uita vre-un barbat la mine mai lung, se vedea ca nu-i pica bine.
Si cel mai tare ma enerveaza ca nu reactioneaza in nici un fel la farmecele mele nu zic ca sunt vreo fatala, dar am si eu atuurile mele la care el e zero.
La toate intrebarile mele stiu doar asta :
'am un serviciu anume si nu-ti pot spune mai mult', 'tot ce fac, o fac ca sa fim impreuna'
Si de fiecare data cand incerc sa-i fac o analiza psihologica (ma mai pricep si eu nitel) imi spune pe un ton rastit - sa nu il iau cu asa ceva ca nu tine.
Teodora, el se caracterizeaza asa :
- timid
- introvertit
- antisocial
- fara prieteni
A da, de fiecare data cand reapare ma roaga sa-i spun ce cred despre el, cum il vad eu.
Il deranjeaza cand vreau sa ma impun ( de exemplu inainte aveam un nr pe care nu-l mai am si ma suna el de pe un numar, pe care daca il sunam niciodata nu-mi raspundea) si acum ca mi-am schimbat numarul l-am rugat sa ma sune cu nr privat ca sa nu ma mai isterizez cand nu-mi raspunde si din cate am observat s-a suparat.
Cel mai ciudat este asta - este inscris de ceva timp la aceeasi universitate cu mine, doar ca la alta facultate (tipul are 30 ani) si abia in ianuarie in acest an cand a reaparut a indraznit sa-mi spuna pe un ton glumet ca el e de fapt coleg intr-un fel cu mine.
Sa nu credeti ca sunt vreo slaba de ingeri, in relatiile cu alte persoane, chiar cu barbati sunt cu picioarele pe pamant, mereu stiu ce si cum - eeee cu asta nimic nu e concret.
Sunt astea simptome psihice de nebunie sau de vreo boala anume?
7 comentarii
2
21-01-2012, ora 21:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Aveţi cumva voluptatea suferinţei ? Sau o pasiune pentru mistere sau complicaţii ? Dacă niciuna dintre acestea nu este adevărată, ce anume vă împiedică să căutaţi un bărbat normal, cu un comportament normal, care să vrea, la 30 de ani, să îşi întemeieze o familie ? Una normală ?
0
21-01-2012, ora 22:45
Irina20
Nu este medic/terapeut
Irina20
Nu, nu am nicio predispunere spre asa ceva - poate boala numita dragoste sau poate totul e in capul meu.
Normal ca nu-mi place sa sufar, am incercat sa-mi vad de ale mele, dar cum sa-mi vad cand reapare si imi da existenta peste cap?
Daca ar fi atat de simplu, credeti ca nu mi-as vedea de treaba- dar nu e.
Nu sunt vreo urata care si-a decis ca asta e viitorul ei, langa unul straniu cu comportament din asta, din contra.
Daca curiozitatea e boala atunci ma declar bolnava total, e enervant sa fii intro situatie de asa maniera si sa nu stii de ce anume un singur barbat se comporta asa cu tine, cand restul oamenilor sunt ok.
Eu am scris pe acest forum ca sa-mi spuna cineva o parere despre situatie, pentru ca sunt satula de aparitiile astea care imi dau viata peste cap, dar totodata imi doresc sa fiu cu el si sa ajunga la un normal totul ori sa se termine totul.
Vreau o parere despre el, vazuta de cineva - dar nu de mine, pentru ca eu ii caut scuze.Vreau sa-mi deschida cineva ochii cu argumente obiective, sa ma las de el ca de Satana :) Ma intelegeti?
0
26-01-2012, ora 17:24
Clariss
Nu este medic/terapeut
Clariss
Buna Irina,

Imediat ce am citit povestea ta sunt tentata sa spun ca acea persoane se joaca cu focul si cu sentimentele tale. In mintea mea s-au format mai multe posibilitati: este casatorit si are copii, este un infractor... pune la cale ceva, ascunde ceva si acel ceva sigur nu este un bine. Draga mea daca vrei argumente care sa te ajute sa te lepezi de Satana iti recomanda sa consulti un psiholog si sa analizezi situatia ta impreuna cu el... nu cu noi, care suntem subiectivi, avem frustrari, nemultumiri si nu vedem toate partile situatiei. Poti consulta un psiholog si online - acceseaza topexpert.ro este un portal care tocmai consiliere psihilogica online. Apeleaza cu incredere si eu am trecut pe acolo si mai trec si acum o data pe saptamana... cand am nevoie sa pun oridine in ganduri. Nu lasa aceasta situatie asa cum este, fiindca nu este normal, vei ajunge la un anumit moment cand iti dai seama ca ai pierdut timpul in zadar, ca ai pierdut niste ani stand degeaba. Cu drag
0
26-01-2012, ora 21:47
Irina20
Nu este medic/terapeut
Irina20
Multumesc, oricum la urmatoarea reaparitie in viata mea - el va fi instiintat ca nu mai are loc in viata mea in felul asta.Sunt ferm pornita sa pun punct, am ajuns sa nu mai am incredere in mine, sa ma simt neatragatoare, sa nu ma aranjez - asta insemnand ca undeva incepe sa-si puna amprenta.Iti voi asculta si sfatul tau.Multumesc, sunt putini oameni cu suflet in ziua de azi.Iti doresc numai bine.
0
01-02-2012, ora 17:24
ioanaoana
Nu este medic/terapeut
ioanaoana
Irina20 daca vrei -* sa povestim...situatie ta imi e foate familiara singura absenta sunt disparitiile:P.


(*modificat de admin)
0
05-02-2012, ora 09:58
Irina20
Nu este medic/terapeut
Irina20
Ioana sunt aici :) Ieri a fost ziua ultimatumului la mine, astazi astept sa vad ce are de zis.
0
18-12-2017, ora 10:25
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Este însurat cu copii. Sărbătorile le petrece acasă cu nevasta și familia. Cum să-l deranjezi pe soțul și tatăl "model" fix în acea perioadă? Poate totuși ar trebui să lucrezi un pic și la persoana ta. Nu are legătură cu dragostea. Poți cere sprijinul unui psiholog pentru a înțelege de ce ai așteptat atâția ani într-o relație fără viitor pentru că, crede-mă, tu știi asta de mai mult timp. Lipsa ta de reacție este o problemă înrădăcinată în trecutul tău.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul