Am nevoie de sfaturi

10-06-2013
deea 857
Nu este medic/terapeut
deea 857
Am cunoscut un baiat, acum 4 ani. Ne-am placut pur si simplu si suntem inca impreuna. Soarta face ca anul trecut s-a imbolnavit de leucemie... simteam ca psihic e macinat dar el arata tuturor ca nu e speria, ca are totul sub control. Insa intr-o zi pur si simplu nu a mai vrut sa vorbeasca cu nimeni, a decazut pot zice. Si-a reven in scurt timp, nu stiu ce l-a determinat. Incepand de atunci a avut diverse stari, avea momente cand glumea excesiv de mult cu cei din jur, momente cand vroia sa simta ca traieste luand masina si mergand prin tara noapte si singur. Acum de o luna insa a cazut intr-o depresie pentru ca in spital nu s-a putut odihni si asta l-a afectat mult. Din dorinta de a se odihni acasa el nu reusea sa doarma. Simtea ca nu mai poate si isi scria pe telefon mesaje motivatinale pentru el, de ex. :Sunt puternic, gandurile nu ma doaboara. Imi zicea ca se gandeste mult la trecut, si vedea toate greselile si toate momentele in care a avut schimbari de comportament, parca nimic nu il multumea. A fost la psihologi, psihiatrii, ia si niste pastile dar nimic... Imi zice ca vrea sa faca ceva, ca viata doar stand nu are nici un rost dar tot el imi spune ca atunci cand ajunge acasa parca nimic nu il mai atrage si ii vine doar sa stea in pat cu ochii in tavan. Abea vrea sa iese pe afara, sa manance...nu stiu cum pot sa-l ajut. Azi a fost la masaj terapeutic si imediat ce a ajuns acasa m-a sunat sa-mi spuna ca i-a placut si ca vrea sa mai mearga dar mai pe seara cand l-am intrebat cand mai merge a zis ca nu mai vrea... Va rog mult ajutati-ma, cum pot sa-l fac sa-si dea seama cine e si ce vrea de fapt. Multumesc anticipat!!
2 comentarii
0
10-06-2013, ora 08:21
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua,
Prietenul tău se confruntă cu o etapă dificilă din procesul de adaptare la boală. Depresia îl determină să renunţe la activităţile ce anterior au fost plăcute. Ajută-l să înţeleagă boală, să observe lucrurile care au mai rămas şi să valorizeze mai mult timpul pe care îl are la dispoziţie. Puneţi accent pe alegeri, dorinţe şi efortul necesar pentru a susţine schimbările dorite în viaţă.
Dacă simptomele psersistă, recomand de asemenea intervenţie psihologică de calitate... online sau faţă în faţă.
Numai bine
0
10-06-2013, ora 13:18
deea 857
Nu este medic/terapeut
deea 857
El inca de cand s-a imbolnavit de leucemie imi spunea ca nu are nici o problema si ca nu isi face griji din cauza asta. La un moment dar imi spunea ca ii multumeste la Dumnezeu ca i-a dat asta pentru ca acum vede altfel lucrurile si vrea pretuiasca fiecare clipa. Acum insa nu mai gandeste asa, eu incerc sa-i reamintesc lucrurile frumoase care mi le spunea atunci dar se pare ca gandurile negre se opun... Tin sa mentionez ca analizele de sange sunt foarte bun iar pronosticul este unul incurajator, sunt mari sanse ca boala sa intre in remisie. Multumesc foarte mult pentru ca mi-ati citit poveste si mai ales pentru ca mi-ati dat un sfat.
O zi frumoasa va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul