Am nevoie de atatea medicamente? | Forumul Medical ROmedic

Am nevoie de atatea medicamente?

28-09-2015
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Sunt diagnosticata cu tulburare mixta anxios-depresiva. Am mers la un medic si mi-a prescris urmatoarea schema de tratament- Cipralex, Remeron, Ketilept, Depakine, Piracetam, Rivotril. Am o greutate scazuta, sunt subponderala si nu am pofta de mancare. Si din motivul asta mi-a dat Depakine.
Deocamdata dozele sunt mici, dar mi se par foarte multe medicamente.
20 comentarii
0
28-09-2015, ora 20:42
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da, sunt foarte multe medicamente ! Incearca-le pe rand, intai Cipralex cu Rivotril si daca inca mai simti anxietate poti adauga putin Depakine iar daca nu simti imbunatatiri incerci o doza mica de Ketilept, in loc la Depakine!

Incepe asa si vezi ce raspuns obtii !
0
28-09-2015, ora 21:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"Stevens" usurinta cu care puneti diagnostice si prescrieti tratamente ma uimeste si ma ingrozeste in aceeasi masura. Am observat ca ati mai fost atentionat in legatura cu acest fapt si continuati. Realizati cat este de riscant ceea ce faceti? Cum puteti face asta pe baza a doar cateva randuri scrise de catre o persoana? Ati observat ca toti specialistii care posteaza aici sunt mai rezervati? Stiti ce face diferenta? RESPONSABILITATEA.
0
28-09-2015, ora 21:58
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"eve90" Niciunul dintre cei de aici nu cunoaste amanuntele situatiei in care va aflati. Daca aveti neintelegeri sau nemultumiri in legatura cu tratamentul prescris puteti cere o alta opinie medicala.

Atentionare!
Fiecare persoana este unica. Desi facute cu bune intentii, recomandarile altor persoane pot fi nepotrivite situatiei Dumneavoastra. Ceea ce a functionat in cazul altora poate sa nu fie potrivit in cazul Dumneavoastra.
Autodiagnosticarea si autotratamentul pot dauna sanatatii.
Singurul in masura sa schimbe tratamentul este medicul curant, care cunoaste in amanunt situatia si simptomele.
Daca nu sunteti multumit de medicul care va trateaza puteti cere oricand o a doua opinie medicala.

Valentin PESCARU
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
0
28-09-2015, ora 22:41
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Multumesc domnule psiholog Pescaru, o iau ca pe un compliment ! Intr-adevar chiar imi este usor sa optimizez un tratament dat, in sensul de scadere de cele mai multe ori, cu atat mai mult ca d-ra Eve a specificat si diagnosticul pus de medic !
Mi s-a intamplat sa pun un diagnostic de inceput de dementa din convorbiri virtuale si telefonice, la o persoana foarte tanara pt o asemenea patologie (34=35 de ani), diagnostic confirmat ulterior de un consult neurologic plus RMN (facute la insistentele mele repetate) !

Chiar pt noi specialistii este facut acest forum sa stiti, :) ca sa putem da cele mai bune sfaturi celor care au nevoie urgenta de ele, inainte sau intre consulturile medicale fata in fata !
Persoana de fata fusese declarata 'vindecata' de un domn de la tara (legumicultor ca ocupatie) cu simple mentalisme si EVITAREA oricarui tratament ! Poate in asemenea cazuri ar fi mai bine sa va exprimati uimirea ! Acum mi se pare oportun sa nu aruncam fata de la mentalisme direct la 7 medicamente puternice ! Aplic un principiu de baza in medicina, 'primum non nocere' ! Ce parere aveti, e gresit ?!
0
28-09-2015, ora 23:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ eve90

Ca sa fiu indirecta, eu pentru ce ai tu am primit un singur medicament, antidepresivul, adica ce e pentru tine Cipralexul. Antidepresivele sunt niste medi care functioneaza in acelasi timp si pe anxietate si pe depresie. In cazuri mai grave daca nu merge ceva se mai adauga ceva. Dar in nici un caz 6 medicamente deodata. Uita-te si tú cu ochii tai pe forum, la alte marturii si incearca totusi sa mergi la alt medic care sa nu te bombardeze.
Mie nici cand eram in episod psihotic nu imi dadeau la spital atatea medicamente.
Daca esti la inceputul tratamentului, hai mai zic sa iti dea o benzo cum e rivotrilul, o luna, doua. Cipralex cu Rivotril. 6 medicamente nu am primit in cei 21 de ani ai mei de bipolaritate, care e o boala foarte grea.
0
29-09-2015, ora 00:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce concentratie de ketilept v-a dat ?
0
29-09-2015, ora 01:04
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Un sfert din doza de 150 mg. Din cauza greutatii scazute.
0
29-09-2015, ora 10:45
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"Stevens" desi nu aveti nici o pregatire in domeniul medical (asa cum ati afirmat) va asumati lucruri riscante.
Nu prea agreati unii psihiatri dar functionati exact ca ei: ati auzit un diagnostic si gata, ati scos o formula de tratament. Ce mai conteaza persoana, situatia specifica, intensitatea sau gravitatea starii ei? Dumneavoastra "tratati" boala, la fel ca medicii pe care ii dezavuati, nu pacientul. Anamneza (interviul clinic) este doar pentru profani, nu va pierdeti timpul cu detalii...
Principiul pe care il amintiti se refera si la neamestecul in situatii pentru care nu exista pregatire (competenta) sau cunoastere a amanuntelor!
Imi sunt cunoscute diversele "abordari" (derapaje) ale unor psihiatri, dar de aici pana la oferirea de diagnostice si tratamente fara cunoasterea situatiei reale e cale lunga...

Valentin PESCARU
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
0
29-09-2015, ora 13:05
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Eu ii dezavuez doar pe medicii neglijenti sau superficiali si sunt destui de genul asta in aceasta specialitate ! Deci exista o deosebire intre pregatire si competenta propriu-zisa in domeniu, diferenta intre medicii buni si ceilalti o face interesul sau vocatia ! Eu am ceva din cele din urma, asa ca sunt destul competent pt niste sfaturi virtuale, ca retetele oricum le prescriu doar medicii ! Eu ce fac aici este doar sa optimizez, sa individualizez niste tratamente deja prescrise pt a feri pacientii de efecte secundare gratuite ! Si sunt confirmat de realitate, mi-am reglat 'antenele' in timp si pe cazuri concrete !

In cazul de fata credeti ca d-ra Eve ar trebui sa inceapa cu toate medicamentele simultan ca apoi sa nu stie care e potrivit ei si care nu ?! Sau care este sensul criticilor in afara de cel de principiu ca n-as avea pregatire, pe care si-l exprima pe buna dreptate orice nou venit pe forum care n-a urmarit nici un caz precedent ca sa vada daca sfaturile date de mine sau de altii au fost confirmate de medicii curanti sau nu ?


Cu stima !
0
29-09-2015, ora 17:36
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
As mai avea o intrebare. Doza de Rivotril, de 0, 50 mg de 2 ori pe zi e o doza mare?
0
29-09-2015, ora 20:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Incepe cu jumatate din doza apoi cresti la doza recomandata daca te simti bine cu el ! La fel cu Cipralex-ul, ia doar 5 mg daca ti s-au recomandat 10 mg si dupa cateva zile de testare poti dubla doza !

Mult curaj ! :)
0
29-09-2015, ora 20:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E mica. Nu trebuie luat mai mult de 2-3 luni ca produce dependenta.
Si doza de Ketilept e mica. El are rolul sa creasca púterea antidepresivului.

Dar el se da numai dupa o perioada de cateva luni in care nu ati obtinut rezultatele scontate doar cu antidepresivul. Sunt sigur ca alt medic nu v-ar fi dat atatea medicamente. Daca le luati pe toate 6 deodata si apar efecte adverse de unde veti stii de la care dintre cele 6 sunt efectele adverse ca sa il eliminati.

@ Pescaru Valentin

Am 2.000 de mesaje primite pe privat in ultimii 8 ani.
Din 2.000 200 provin de la tineri majoritatea sub 20 de ani care s-au masturbat si au facut fie depresie sau anxietate fie nu mai pot avea relatii sexuale, pe scurt au devenit impotenti. Dv. care sunteti pe profil si recomandati masturbarea ca proces sanatos va rog sa faceti un topic pentru aceste persoane scurt si la obiect cum se pot vindeca. Ei chiar daca si-au schimbat viata si nu se mai masturbeaza tot nu le-a trecut anxietatea si tot impotenti sunt.
Chiar daca va deranjeaza iata ca sunt persoane pe forum care cunosc dozele de iesire din episod ale tuturor antipsihoticelor, stabilizatoarelor de dispozitie, ad- urilor, benzodiazepinelor, anxioliticelor etc. Din simplu motiv ca noi am fost cei care ne-am luptat cu boala zeci de ani, noi le-am inghitit pe fiecare la rand in doza prescrise de psihiatri, noi am studiat mii de cazuri pe Romedic si nu numai de prescrieri de medicamente.
Lucru care nu ne face psihiatri si nici nu ne da posibilitatea de a prescrie retete.
Dar un sfat putem da.
Un psihiatru e presat in permanenta de timp, are pacienti la usa la greu si pe de o parte e de inteles, dar niciunul nu isi pierde vremea sa ofere bolnavului atatea explicatii cate au fost oferite pe Forum de-a lungul anilor. Inclusiv de putinii psihiatrii care l-au frecventat.
Asa ca va rog si eu sa lasati medicatia ca nu e de competenta psihologilor si sa ii vindecati pe cei care s-au masturbat si iata ce au patit. Eu sunt femeie. Le Pot fi si mama. Nu imi convine pe de o parte sa va citesc topicurile in care afirmati ca masturbarea fara exagerare e ok si eu sa fiu bombardata de tineri care se imbolnavesc si isi distrug viata si tineretea. Este domeniul dv forte. Va rog rezolvati problemele lor.
0
29-09-2015, ora 20:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ eve90

Ce ai facut de ai primit o punga plina de medicamente ? Ai facut vreun atac de panica in cabinetul psihiatrei ? De ai speriat-o asa...
Pe de alta parte si domnul psiholog are dreptate. Ai pus o intrebare dar ti-ai inchis optiunile utilizatorului si nu se pot vedea alte postari ale tale din care sa rezulte ce simptome ai. Fiecare medicament de acolo se da pentru un scop anume.
0
29-09-2015, ora 23:47
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Da. Am facut un atac de panica in cabinetul psihiatrei. Dar culmea e ca l-am facut din cauza Venlafaxinei pe care o luasem in seara anterioara. Am fost de 3 ori la ea, si doar o data am facut atacul de panica, cand am luat Venlafaxina. Era cam dezamagita ca nu am reusit sa tolerez Venlafaxina.
Am anxietate generalizata ( stari de sufocare, tensiune. incordare, greata, lipsa poftei de mancare, derealizare, tulburari de somn, tahicardie, agitatie, neliniste, nod in gat si tot ce scrie in carti la anxietate generalizata ), depresie( oboseala, lipsa motivatiei). Adorm cam tarziu, pe la 3 dimineata. Adorm foarte greu si doar cu Remeron.
Si ma trezesc tarziu. Dorm cam 10 ore zilnic. In plus, am agorafobie si nu pot sa ies din casa.. Nu pot sa lucrez.
0
30-09-2015, ora 00:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tinand cont de multitudinea simptomelor dar si de dozele mici pe care le-ai primit, incearca sa le inghiti pe toate, cum Tí le-a dat o perioada, urmand sa renunti pe rand la ele, cum iti revii, de comun acord cu doctorita.
Daca e ceva noi suntem aici, te sustinem si incercam sa iti raspundem la intrebari.
Iti dorim sa te recuperezi rapid.
Sunt multe cazuri care au scapat de simptome si merg bine cu Cipralex.
Sotul meu ia de 17 ani, a ramas pe o cantitate foarte mica, are serviciu, energie, tot ce trebuie. Noi suntem in Spania si medicii de aici l-au sfatuit sa ia pe perioada nedeterminata sa nu ii revina boala. Si nu a mai revenit.
Daca poti sa faci niste sedinte de psihoterapie si sa iti cumperi de la librarie carti legate de anxietate care te vor invata sa gandesti sanatos. O carte la 2-3 luni nu e cheltuiala mare. Te duci direct la raftul de Psihologie si te uiti peste titluri.
Nu iti imagina ca vei lua toata viata 6 medi pe zi. Nu. Astea se iau cateva luni pina te vede doctorul bine si apoi ti le va scoate treptat. Ia tratamentul si vei vedea cum vei scapa de simptome ca prin magie. Are rolul de a realiza echilibrul neurotransmitatorilor nu numai din creier, ci din intregul organism. Nervii sunt impanziti in tot corpul, nu numai in creier. Cu medicamentele astea totul se va echilibra. Iar daca iti e somn, sa dormi cat mai mult. Sistemul nervos se reface mai rapid in timpul somnului. Odihna e foarte buna pentru afectiunile astea.
0
30-09-2015, ora 10:27
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"clara_p", imi pare rau pentru boala pe care o aveti si pentru lucrurile prin care ati trecut/treceti. Inteleg si respect bunele Dumnevoastra intentii si eforturile pe care le faceti in intelegerea propriei boli.
Consider insa ca pierdeti din vedere lucruri esentiale, si repetati in fapt exact lucurile de care nu sunteti multumita la randul Dumneavoastra: puneti diagnostice si emiteti tratamente dupa ce ati citit doar doua randuri despre o persoana, adica "tratati" boala si nu persoana, considerand ca stiti mai bine ce i-ar trebui. Detaliile nu sunt importante, situatia reala, istoria persoanei sunt neinteresante. Cumva considerati ca anii de boala v-au transformat intr-un stie tot despre toate si va comportati ca atare: diagnostic psihiatric/psihologic, tratament, sexologie, ginecologie etc.
V-ati gandit vreodata ce impact (psihologic) poate avea un diagnostic teribil (tocmai ati facut-o intr-un alt comentariu - referitor la o tulburare obsesiv-compulsiva), pe care il aruncati fara nici o responsabilitate? Nu stiu cati oameni ati scos dintr-un episod psihotic dar ar trebui sa va ganditi la cei pe care riscati sa-i aruncati intr-unul datorita lipsei de responsabilitate si discernamant.
E ca si cum cineva spune: "am o umflatura pe brat" iar Dumneavoastra ii spuneti" Vezi ca s-ar putea sa ai cancer".
Cu ce va jucati?! Sau, de-a ce va jucati?!
Daca nu sunteti de acord cu actul sexual e problema Dumnevoastra si numai a Dumnevoastra. Credintele Dumnevoastra religioase va apartin. Dar de aici si pana la a ma denigra si lua la misto e ceva distanta. Si in acest domeniu in care va pricepeti la toate faceti aceeasi greseala, pe care o exprimati intr-un mesaj anterior: chiar credeti ca poate exista o singura solutie pentru 2000 de cazuri?
Povestea cu omul e unic, fiecare situatie este unica va spune ceva?
Si aici lucrurile trebuie puse la punct: 99% dintre barbati se masturbeaza, iar celalalt procent nu recunoaste. Iar asta nu-i face nici anxiosi nici depresivi.
MASURA face diferenta. Masturbarea este ca bautul/bautura si ca orice altceva: daca bei un pahar la trei zile asta nu te face alcoolic. Daca bei o sticla pe zi lucrurile se schimba.
Dar de', lucrurile astea se studiaza pe la niste scoli, zeci de ani, nu pe net...

Va rog sa ma intelegeti corect: suntem de aceeasi parte a baricadei: si eu sunt aici pentru ca vreau sa ajut, sa informez, sa educ. Am in spate peste 15 ani de studiu in domeniul psihologiei, psihiatriei, psihoterapiei, medicinii si continui sa ma informez; lucrez de peste zece ani intr-un spital de psihiatrie, in colaborare stransa cu medici din toate specializarile. Stiu care sunte efectele efectele medicatiei, din miile de cazuri evaluate si tratate. Stiu care sunt limitarile medicamentelor si tratamentelor, ca si a unora dintre medici si psihologi.
Vrem acelasi lucru, doar felul in care il facem face diferenta. Iar diferenta dintre noi este ca eu imi asum responsabilitatea propriilor vorbe, pe care si semnez.
Dumneavoastra, la adapostul anonimitatii, puteti face orice, inclusiv a ma jigni pe mine si pe toti cei care nu sunt de o parere cu Dumneavoastra...
Va recomand cu caldura si respect sa incetati sa-mi mai "comentati" comentariile. Nu vreau sa intru in polemica. Nu este cazul si nici locul.
Ganditi-va la impactul vorbelor spuse fara discernamant, vorbe care pot face mai mult rau decat bine.

Valentin PESCARU
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
0
30-09-2015, ora 10:33
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
"eve90" un atac de panica nu se face din cauza unui medicament sau al altuia. El este rezultatul starii de anxietate care a atins paroxismul si se descarca in acest fel. Este important sa va concentrati si pe cauzele starilor Dumnevoastra. Medicamentele pe care le luati, multe sau putine, trateaza simptomele pe care le aveti, si nu cauzele.
Anxietatea altereaza felul in care functionati si asta trebuie schimbat.

Atentionare!
Fiecare persoana este unica. Desi facute cu bune intentii, recomandarile altor persoane pot fi nepotrivite situatiei Dumneavoastra. Ceea ce a functionat in cazul altora poate sa nu fie potrivit in cazul Dumneavoastra.
Autodiagnosticarea si autotratamentul pot dauna sanatatii.
Singurul in masura sa schimbe tratamentul este medicul curant, care cunoaste in amanunt situatia si simptomele.
Daca nu sunteti multumit de medicul care va trateaza puteti cere oricand o a doua opinie medicala.


Valentin PESCARU
psiholog clinician-psihoterapeut-sexolog
0
30-09-2015, ora 11:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihiatrii nu au timp sa scrie nici macar 2 retete separate. Una pentru medicamentele de baza, una pentru benzodiazepine. In majoritatea cazurilor totul se face pe fuga, contracronometru si abia apuci sa spui doua vorbe. Stati de vorba cu pacientii dv care merg si la psihiatru.
Nici vorba sa stea sa asculte istorii care mai de care mai detaliate.
Pacientii trebuie sa citeasca si sa se informeze ca sa inteleaga ca au o boala si sa se trateze. Altfel trece viata pe langa ei iar ei se vor spala pe maini de 100 de ori pe zi, simptom care nu exista decat in toc. Nu ca i-as fi pus eu diagnosticul. Am trimis-o sa citeasca despre acea boala. Nu imi place ca inventati lucruri. Nu cititi corect si la obiect informatiile pe care le scriu.
Iar am primit aseara un mesaj al unei persoane bolnave de schizofrenie care nu se masturbeaza de 3 ori pe zi, ci ocazional, dupa care cade in depresie insotita de o epuizare fizica accentuata si stare de rau general. Imi pare rau dar nu pot sa ii raspund masturbeaza-te in continuare ca nu e de la masturbatie. Starile de rau ii apar imediat dupa masturbare si lupta din rasputeri sa se lase. Persoana nu pare fanatica religios.
Fiecare va plati sau va fi rasplatit in viata pentru de face. Nu ma bag. Raspundeti.
0
30-09-2015, ora 16:21
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Evelina, tu ce medicamente iei pana la urma si in ce doze ?
0
30-09-2015, ora 22:28
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Iau ce mi-a zis doctorul. Jumatate de Cipralex, Remeron, Rivotril, in doza de 0, 50 mg. Celelalte nu le-am luat inca.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul