Am inceput de parodontoza ?

01-08-2013
ionelus
Nu este medic/terapeut
ionelus
Buna ziua, am 28 de ani. La inceputul lunii iunie am observat ca aveam tartru pe dinti, plus gingia inflamata si-mi sangera numai la periaj. Am inceput sa folosesc pasta de dinti ASLAMED cu argila speciala, ata dentara si apa de gura ASLAMED cu clorhexidina, deoarece sunt testate clinic de Clinica de Odontologie-Parodontologie. Dupa numai 2 zile de la utilizare nu-mi mai sangera gingia deloc, dar aparuse mobilitatea dentara la trei dinti de jos ( se miscau numai daca incercam cu degetul ). In iulie am facut detartraj cu ultrasunete si apoi periaj profesional. Stomatologul mi-a zis ca am gingia sanatoasa pentru tartrul ce-l avusesem. Dupa detartraj, chiar in prima zi, gingia si-a recapatat culoarea roz si era sanatoasa. Acum fac extractii la unele masele, au plombe cu amalgam si in timp stiu ca duc la infectii. Intrebarile mele sunt : Trebuie sa fac si un chiuretaj subgingival ? Cand ? Dupa extractii sau acum ? Stomatologul mi-a zis ca mi-a luat si tartrul de sub gingie, care era foarte putin. Sa consult un specialist in legatura cu tratamentul pe care trebuie sa-l fac ? Gingia de la dintii de jos este moale, iar stomatologul mi-a zis ca, in timp, o sa se repuna pe dinte. Asa este ? Astept raspunsuri. Va multumesc.
1 comentarii
0
28-08-2013, ora 13:24
Dr. Zlotea Mircea
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Zlotea Mircea
Asa este, dupa indepartarea factorului iritativ gingia se vindeca foarte frumos. Recomand igienizarea profilactica a cavitatii orale inaintea oricarei interventii asupra dintilor sau tesuturilor moi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: