Am facut preinfarct?

18-12-2013
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Cred ca cel mai bine este sa incep cu istoricul medical: tata a suferit in urma cu 7 ani un infarct miocardic acut si AVC, iar eu am colesterolul marit (cauza genetica) si pentru asta iau Atoris de 10 mg. la recomandarea medicului. Pe langa asta, am fost diagnosticata in urma cu aprox. 3 ani cu aritmie extrasistolica ventriculara, in urma unei crize de aritmie. Mi s-a recomandat sa iau calciu si magneziu (cate 10 zile/luna fiecare), deoarece crizele apar pe fond emotional, din cauza spasmofiliei. Ceea ce mi s-a intamplat acum si ma face sa ma gandesc daca nu cumva este vorba de un preinfarct, eeste faptul ca intr-o seara, dupa vreo 5 zile in care tot simteam ca ma 'strangea' inima aproape continuu, la un moment dat intensificandu-se durerea, am vrut sa merg sa ma asez in pat, insa am lesinat, mi-am pierdut cunostinta, mi-am revenit si in decurs de 10 minute mi-am mai pierdut inca o data cunostinta, si imi era foarte frig, pe langa stransoarea resimtita la inima, care urca pana in umar cu amortirea mainii stangi. Mentionez ca nu am mai luat calciu si magneziu in ultimele 4 luni, si traversez o perioada destul de agitata
8 comentarii
0
19-12-2013, ora 10:04
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In cazul dumneavoastra se impune de urgenta un consult cardiologic si unul neurologic, dupa care sa urmati pasii pe care vi-i recomanda cei doi specialisti. Daca nu ati facut deja acest lucru, va rog sa o faceti cat mai repede posibil. Cu stima si respect.
dr Petre Muresan
0
19-12-2013, ora 10:09
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Va multumesc din suflet pentru raspuns.Doream parerea unui medic tocmai pentru ca sunt plecata momentan din tara si pana in luna ianuarie, cand ma intorc, nu am posibilitatea de a ajunge la medic.Sper sa nu fie prea tarziu...dupa parerea dumneavoastra poate fi vorba de un preinfarct?.va multumesc inca o data pentru raspuns.
0
19-12-2013, ora 12:33
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Va rog sa nu va suparati, dar cand e vorba de sanatatea oamenilor, noi medicii nu putem lucra cu pareri ci cu certitudini.
De aceea va spun ca simptomele pe care le-ati relatat cer investigatii cat mai repede posibil. Incercati sa ajungeti la medic.
Cu stima si respect dr Petre Muresan
0
19-12-2013, ora 12:41
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Aveti dreptate si imi cer scuze, pentru ca banuiesc ca am parut deplasata cu reactia mea.Nu imi neglijez sanatatea si primul aspect de care o sa ma ocup la intoarcerea in tara este o vizita la medic.Stiu ca este important sa ajung cat mai repede la medic, doar ca situatia actuala nu imi permite acest lucru. Va multumesc inca o data din suflet pentru promptitudine si amabilitate.Numai bine!
0
19-12-2013, ora 15:31
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Pentru viitor, daca va pot ajuta cu ceva, o fac cu mare placere. Ma puteti intreba tot ce va intereseaza.Va stau la dispozitie. Multa sanatate va doresc si sa aveti grija de dumneavoastra. dr Petre Muresan
0
19-12-2013, ora 22:20
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
poate ar fi bine sa zici si ce varsta ai.
una-i la 30 ani si alta la 60 ani

Craciun fericit!
0
20-12-2013, ora 15:27
me_pink
Nu este medic/terapeut
me_pink
Aproape 28 de ani
0
09-01-2014, ora 11:45
nicukent
Nu este medic/terapeut
nicukent
in urma unui ekg de rutina mi-a iesit atriu stang extins, sau cam asa ceva, va rog domn dr sa-mi spuneti daca e ceva grav. in urma cu un an mi-am facuto investigatie la inima la cardiolog, adica o ecocardiograma si un ekg si medicul mi-a spus sa stau linistit ca nu e nimic grav. tin samentionez ca nu am nici o durere, sunt diagnosticat cu tulburare de panica, anxietate, etc, tratament cu antidepresiv de 3 ani(cipralex). as vrea sa stiu daca problemele mele influenteaza aparatul ekg, plus ca inaintea testului de rutina bausem 2 cafele si fumasem vreo 4 tigari. am 32 de ani si nu consum alcool de nici un fel. nici noptile nu dorm prea bine deoarece am grij de tatal meu care este invalid si ma trezeste de 3, 4 ori pe noapte. as dori un raspuns
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.