Am cancer de col uterin?

13-09-2012
ola marinela
Nu este medic/terapeut
ola marinela
Am 46 ani si recent am fost diagnosticata cu:suspect neo de col uerin tip 2b.Mentionez ca am facut testulPapanicolau in care mi s-a facut biopsie{fragment de col uterin de 1, 5/0, 5cm de la 'ora2'] la care am primit urmatorul rezultat:Materalul examinat contine fragmente de mucoasa cervicala care, pe fondul unei hiperplazii microglandulare prezinta zone de adenocarcinom endocervical in situ{AIS} si un focar de adenocarcinom invaziv.As vrea sa stiu daca trebuie sa fac operatie de histerectomie, eventual asociate cu chimioterapie si radiologie.Cat este de grava boala si cum se poata trata? Care este perioada de recuperare in cazul unei operatii de histerectomie si cat dureaza o astfel de operatie? Cat este perioada de spitalizare? Poate cineva sa-mi raspunda la aceste intrebari???
2 comentarii
0
14-09-2012, ora 21:20
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Ti-am scris...da este vorba de cancer de col, dar...incepi o lupta si ai nevoie de putere, liniste, speranta si credinta.
0
14-09-2012, ora 22:58
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut Marinela,

1. Functie de stadializarea cancerului care se face prin examen clinic, se poate face fie histerectomie radicala fie chemoradioterapie.
2.Boala este grava ne tratata. Din fericire astazi dispunem de modalitati terapeutice care iau n vedere stadiul bolii, varsta si preferintele femeii.
3.Perioada de recuperare dupa o histerectomie radicala este in jur de 6 saptamani.
4.Perioada de spitalizare este in jur de 7 zile.

Avand in vedere ca patologica cancerului reprezinta obiectul unei supraspecialitati a ginecologiei (ginecologie oncologica) si ca Romania nu are un singur doctor supraspecializat in strainatate in aceasta disciplina, ti-as recomanda sa ai o discutie cat se poate de sincera cu medicul tau asupra experientei dansului in tratamentul unor astfel de afectiuni.

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: