Am a 3'a oara pareza faciala

05-09-2008
S3rgiu
Nu este medic/terapeut
S3rgiu
Buna. Am 19 ani si sufar de o boala neurologica numita pareza faciala (periferica stanga) si este a 3'a oara. Prin clasa a 9'a am avut prima data o pareza periferica dreapta, dupa care mi-am revenit complect, apoi prin clasa a 11'a am avut iarasi dar de data asta pe partea stanga si mi-am revenit complect, dar cand imi miscam barbia mi se misca ceva sub ochiu stang.Din pacate acum cand am terminat clasa a 12'a dupa prima sesiune a bacalaureatului mi-a revenit iarasi pareza faciala de partea stanga.Am fost la doctor si ei mi-a spus ca poate fi din cauza ca am picat bacalaureatul si din cauza stresului, dar si din cauza curentului. Mi-a dat tratament cu fiole B1 si B6 injectabil, si capsule de predminson, nexium si aflamil. Cand a sosit a doua sesiune a bacalaureatului, am luat bacalaureatul, dar ochiu stang nu mi se inchide total si sprancenele nu mi se incrunta la fel. Va rog sa-mi spuneti la care doctor as putea sa merg. Sunt din Satu Mare dar nu conteaza ca trebuie sa plec in alt oras pentru a-mi reveni, numa sa stiu ca nu mai imi revine niciodata aseasta pareza. Vreau sa mai specific ca prima si a doua oara cand am avut pareza, mam treatat cu milgama si cu fizioterapie. A 3'a oara mia spus doctorul ca fizioterapia nu este buna pentru asa ceva. Nu mai stiu ce sa cred, ajutati-ma va rog frumos. Spuneti-mi un medic bun (am auzit ca in Cluj sunt medici foarte buni), si daca se poate un numar de telefon ca sa imi fac o programare. Multumesc anticipat.
11 comentarii
0
05-09-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Vi l-as recomanda pe dr. Fischer de la Neurologie I din Cluj.
0
05-09-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
O sugestie: ar fi util un examen RMN cerebral si coloana cervicala cu substanta de contrast; examenul este recomandat de catre medicul neurolog; numai bine
0
05-09-2008, ora 00:00
S3rgiu
Nu este medic/terapeut
S3rgiu
Nu aveti cumva un numar de telefon ca sa imi fac o programare la dr. Fischer de la Neurologie I din Cluj? Ca nu as vrea sa fac un drum petnru programare si altul penru control. Sau nu stiti alte metode pentru a-mi face o programare la dansul ?
0
05-09-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Buna seara,
Cea ce aveti dvs se numeste Pareza Bell sau a Frigore. Este vorba despre inflamatia periferica a nervului facial. Cauza aparitiei acestui fenomen nu este deplin elucidata dar ipoteza acceptata azi este cea virala.
De cele mai multe ori recuperarea este spontana si totala. (>75%)
Tratamentul consta in administrarea cat mai precoce si in doze mari de prednison, timp de 15 zile. Dozele sunt intradevar recomandate de neurolog.

Faceti analizele pentru a exclude diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala, doua dintre conditile favorizante ale parezei faciale periferice.

Recuperarea poate dura pana la un an. Daca dupa aceasta perioada fenomenele persista, (afectarea pleoapei superioare, caderea coltului gurii, asimetrie faciala in repaos) tratamentul consta in reanimare faciala sau procedee statice, interventii ce tin de Chirurgia Plastica.

Milgama, vit B, fizioterapia, acupunctura etc. au rol suportiv in tratamentul parezei faciale iar eficacitatea lor nu a fost dovedita.

Nu asteptati ca minunile sa se intample singure! Cititi si informati-va despre afectiunea dvs. iar apoi consultati cativa neurologi, neurochirurgi si chirurgi plastici care sa va expuna parerea lor.
0
05-09-2008, ora 00:00
S3rgiu
Nu este medic/terapeut
S3rgiu
Nu va suparati, dar exista riscul ca sa imi moara nevu si sa raman pe veci cu gura intr-o parte si cu ochiu putin deschis ?
0
05-09-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
..dupa cum v-am scris, uneori recuperarea poate sa dureze si pana intr-un an. Sechelele sunt rare si de cele mai multe ori foarte discrete.

Multa sanatate!
0
15-09-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Am numarul de telefon (sper ca sunt bune) de la Neurologie I din Cluj, puteti suna sa va programati. In plus, un consult de chirurgie plastica n-ar strica... (nu inseamna ca va "operati", doar sa vedeti alternativele).

Str.Victor Babeş 43, Cluj-Napoca, 400012, judetul Cluj
Tel.: + 40 (264) 592771/326
Tel.: + 40 (264) 592771/329

Numai bine!
0
16-09-2008, ora 00:00
S3rgiu
Nu este medic/terapeut
S3rgiu
Am fost azi la Cluj ca ma trimis cineva la clinica Interservisan, Doamna Doctor de acolo mi-a dat niste bilete de trimitere la Orl, la Radiografie pentru raze la plamani, si ceva analize de sange si inca raze la cap (tomografie si inca un nume, scrie pe bilet dar nu inteleg). Dupa ce am rezultatele am sa ma intorc la Cluj si am sa vad ce imi spune. Stiti ceva de Clinica Interservisan ? Este renumita ? Multumesc mult inca o data.
0
17-09-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Da, in Cluj o stie cam toata lumea. Presupun ca este buna, nu stiu alte detalii...
0
12-04-2010, ora 23:20
monica1978
Nu este medic/terapeut
monica1978
buna seara sunt disperata vad ca boala asta se trateaza cam greu.pareza faciala stanga de asta sufera sotul meu are 34ani a fost un barbat sanatos decat ca nervi lui erau si este prea mari, sa intanplat acum 4saptamini cand a jucat pe net jocuri de cazinou pe bani a jucat poker si a pierdut, sa enervat foarte rau si a doa zi sa sculat cu gura si linba azmortita nu prea am bagat de seama dar seara sa cam agravat am fost de urgenta la spitalu colentina acolo lau diagnosticat cu asa numita boala, pareza faciala stanga, am ramas socati in 3zile sa strinbat gura fata si nu mai pute nici sa vb ca lumea am stat cu el 4zile in spital cu tratament am facut si o radiografie la cap la inima, nea dat o reteta cu milgama.tiogama.betaser tertensiv, medrol, si sedocalm.atata ne dat pe reteta.si vreau sa zic ca nui trece ametelile pe care le are zilnic e slabit e palid nu stiu ce sa mai facem navem si noi un doctor bun sa ne explice ce se intanpla cu el mie frica ajutatine.va multumim anticipat monica si robert. -*


(*modificat de administrator)
0
24-11-2018, ora 18:40
marcela c
Nu este medic/terapeut
marcela c
buna seara, ma intereseaza subiectul. ma confrunt cu a doua pareza faciala intr un timp scurt prima pe partea dreapta in mai a doua pe partea stanga pe 23 oct. mi s a recomandat un rmn cerebral, l am facut dar nu au vrut sa mi puna substanta de contrast spunand ca nu e nevoie, si de aici rezultatul eronat, zic eronat pt ca m am dus la un dr sp.in radiologie interventionala pt ca asta mi s a recomandat in urma rmn ului si dumnealui s a indoit de rezultat, m a trimis inca la un compiuter tomograf asta la 4 zile distanta de ziua in care facusem rmn, si la tomograf reiese totul absolut normal nici o modificare nicaieri. precizez ca rezultatul rmn ului era VENA STANGA CAROTIDA STENOZATA CU SEGMENT PIETROS. Problema era undeva foarte aproape de creier, practic se vede in imagine ca o vena strangulata/intrerupta. alte simptome nu aveam nici la mana nici la picior, dr sp in radiologie interventionala vazand ca nu am alte simptome a suspectat rezultatul rmn, si s a dovedit ca nu era facut cum trebuie. precizez ca atat in mai cat si in octombrie am avut eruptii herpetice pe obrazul drept si pe urechea stanga, la prima pareza avusem herpes pe buza,. as dori sa stiu ce a rezolvat domnul de mai sus cu 3 pareze? si totodata un punct de vedere sau recomandari de analize sau alte investigatii suplimentare, din partea unui dr specialist de pe forum. multumesc si astept cu nerabdare un rasp
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: