Alzheimer si tratamentul pe baza de alcool

02-08-2010
Valll
Nu este medic/terapeut
Valll
Doamne ajuta! Tatal meu sufera de Alzheimer si pe langa tratamentul specific am incercat si unul naturist dar, am observat ca acesta are si o concentratie mica de alcool. Din cate stie oricine, alcoolul poate dauna creierului nu doar in cantitati mari (betie)...mai ales la un bolnav. Deci, este total contraindicat orice tratament care are in compozitie alcool(datorita macerarii)?Va rog mult, un raspuns deca se poate.Multumesc mult.
1 comentarii
0
12-08-2010, ora 01:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Valll,

Alcoolul, chiar şi în cantităţi mici, poate dăuna creierului, mai ales în cazul unui suferind de maladia Alzheimer, dar nu este neapărat contraindicat, dacă este ingurgitat prin intermediul unor preparate naturopate, cum ar fi preparatele macerate, însă nici nu este foarte recomandat.
Pentru a elimina alcoolul din preparatul naturist, cel obţinut prin macerare, recurgeţi la administrarea dozei prescrise, prin intermediul diluării într-o cantitate mică de apă călduţă. Apa călduţă va favoriza procesul de evaporare naturală a alcoolului, indiferent dacă acesta, în preparatul respectiv, există într-o cantitate/concentraţie mai mare sau mai mică.
Consultaţi-vă cu medicul curant al tătălui dvs., pentru a vă da aviz de apelare la această tehnică (s-ar putea ca diluarea să nu poată fi posibilă sau să afecteze calitatea preparatului, ceea ce ar contraindica-o).

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul