Alzheimer sau sunt eu paranoica?

08-10-2011
Gabriela1986
Nu este medic/terapeut
Gabriela1986
Buna ziua. Sa incep cu inceputul..De doi ani sufar de atacuri de panica, ganduri si frica de moarte..nu am mers la doctori, nu am luat medicamente, ci am incercat sa ma vindec prin vointa mea si acupunctura. Acum pot zice ca m-am vindecat cam 80% dar ganduri negre si frica in general tot am. De vreo doua luni mi se pare la mama mea ca incepe sa uite lucruri, sa vorbeasca altfel, sa nu gaseasca cuvintele potrivite cand vorbeste, gesticuleaza prea mult etc.. totusi uneori ma gandesc ca e vorba doar de varsta inaintata, de la stres, neajunsuri iar alteori ma gandesc ca eu sunt prea paranoica si fac dintr-o picatura un ocean. Frica mea cea mai mare este sa nu aiba alzheimer sau vreo boala psihica. Ea are 50 de ani si nimeni din familia ei nu a avut vreo boala psihica, in schimb acum 10-12 ani a avut un accident unde a fost lovita la cap aducand-o in coma 6-7 ore. Eu acum vreau sa stiu daca ar trebui sa ma ingrijorez pentru ea sau pentru mine..? Nu stiu cum as putea sa o fac sa mearga la un psihiatru, pentru ca daca as sti sigur ca nu are nici o problema, as trece peste aceste ganduri care imi provoaca neliniste. Uneori stau concentrata cand vorbeste si ii analizez fiecare cuvant si il repet in gand de doua, trei ori sa vad daca are vreo relevanta in propozitia care a zis-o. Eu fiind foarte apropiata de mama mea si iubind-o foarte foarte mult, e posibil ca teama de a o pierde sa imi provoace aceste ganduri? Va rog sa ma ajutati cu un sfat si cu o parere. Multumesc tuturor!
5 comentarii
0
08-10-2011, ora 23:04
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Cam greu sa convingi pe altcineva sa mearga la un psihiatru daca tu ai refuzat sa faci acest lucru, desi era necesar...
Poate ar fi bine sa faceti dvs primul pas si sa mergeti pentru a va rezolva propria problema, apoi vazand rezultate pozitive la dvs, sunt mai multe sanse sa mearga si mama.
0
10-10-2011, ora 13:42
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Gabriela1986

Nu esti paranoica, desigur grija si iubirea adresate mamelor noastre uneori ne fac sa avem atitudini axeagerate, dar decit indiferenta/neglijenta e mai buna o astfel de atitudine.Daca ai posibilitatea mergi cu mama la un neurolog, fa-i un tomograf, unele modificari sau schimbari apar in viata si trebuie sa ne obisnuim si cu asta.Un aport eficient si ieftin ar fi Vitamina E care pe linga efectul antioxidant se foloseste si-n prevenirea Alzheimerului, complexul Vitamine B pt a evita degenerarea neuronala si chiar un protector neuronal sau unul din multele variante pt imbunatatirea memoriei.Solutii exista, important este sa nu traiesti in teama.

Sanatate!
0
19-10-2011, ora 19:27
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Ce sa zic, mi se pare ca Doamna K.V.are dreptate, dar logic si gandind clinic, si doamna dr are...Ambele sfaturi sunt pertinente si amandoua conduc la un specialist, eu as recomanda un neuropsihiatru.
0
19-10-2011, ora 20:24
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
pulbedere de stele
ti-am trimis un mesaj privat!te rog mult sa imi raspunzi
ms
0
20-10-2011, ora 06:25
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
OK, iti voi raspunde!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: