Alunite.. cum se elimina? | Forumul Medical ROmedic

Alunite.. cum se elimina?

15-03-2007
adriana_80
Nu este medic/terapeut
adriana_80
As dori sa elimin cateva alunite de pe corp. Ma interesez pentru o persoana apropiata. Are 38 ani si ar dori sa "scape" de 3 alunite de pe fata, una de pe picor si una chiar intre degetele piciorului (cea mai neplacuta). Alunitele sunt mari si deranjeaza. Cine m-ar putea indruma ?!
Multumesc anticipat de raspuns.
5 comentarii
0
16-03-2007, ora 00:00
dr alexandru
Identitate neconfirmată
dr alexandru
Trebuie vazuta de dermatolog, evident, pentru a stabili in primul rand daca sunt alunite si care este metoda cea mai indicata pentru a "scapa" de ele. Ar trebui sa se adreseze unei clinici unde sa existe posibilitatea de examinare (inclusiv prin dermatoscopie daca e cazul) si de excizie +examen histopatologic, care ar fi indicat in anumite cazuri de nevi (alunite). Daca esti din Bucuresti, acceseaza www.medicalcity.ro, te poti adresa acestei clinici care efectueaza toate cele mentionate anterior.
0
03-03-2009, ora 13:47
anamaria79
Nu este medic/terapeut
anamaria79
RECOMAND CU INCREDERE OPERATIA ALUNITELOR SI EU AM FACUT 2, UNA PE FATA SUB OCHI SI UNA PE PIEPT. A FOST TOTUL OK.PARCA SUNT ALT OM.
0
16-06-2009, ora 18:33
catalinakaty17
Nu este medic/terapeut
catalinakaty17
sora mea[18 ani] are o alunita in frunte si ar vrea sa scape de ea.in urma operatiei de indepartare a alunitei raman semne?
0
17-07-2014, ora 10:23
emilia25
Nu este medic/terapeut
emilia25
Catre domnul dr alexandru cu multumiri anticipate
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti si mie ce ar trebui sa fac, daca sunt o persoana cu ten alb, blonda, ochi deschisi la culoare si plina de alunite, predomina pe spate, sunt si mari si mici, de diferite forme si culori, chiar unele au forme asimetrice si intrunesc si cate doua culori, sunt si iesite in relief ca niste mure...si plate.ma ingrijoreaza vreo doua trei..mentionez ca am 28 de ani, nefumatoare, nu m/am bronzat in viata mea, deci ma feresc de soare...vad ca undeva pe spate am doua care la inceput au iesit ca niste puncte, acum sunt ca doua bobite iar sub ele este o alta plata care se intinde, la una dintre ele mai ales.Deranjeaza la atingere si cand stau aplecata simt deranj in zona lor, , , arsura..usturime.Credeti ca prezinta p[ericol.mentionez ca mostenesc gena tatalui meu, el si fam lui fiind plini de astfel de alunite.Cu multumiri..astept raspuns.O zi buna
0
18-08-2016, ora 20:25
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru emilia25 sava duceti la un control la medicul dermatolog, si dupa ce le examineaza cu dermatoscopul va stabili un diagnostic. de preferat este sa le excizati chirurgical cu bisturiu si apoi sa le trimiteti la examenul histopatologic (biopsie) pentru ca numai asa se poate sti exact ce fel de leziune a fost.
numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •