Alunita la subrat | Forumul Medical ROmedic

Alunita la subrat

01-07-2015
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
De ceva timp ma macina alunita de la subrat...Nu stiu cu exactitate de cat timp o am, din nastere sau din copilarie, cert e ca de cand ma stiu o am.Are in jur de 1 cm, rotunda, maro inchis, arata ca un mure as putea spune, ca o conopida.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:daca e atat de mare in diametru e neaparat si cu risc de melanom?Caci altceva ciudat la ea eu nu vad si in 29 de ani n-am vazut decat marimea.Va multumesc anticipat si astept sfaturile unui specialist.Oricum in scurt timp incerc sa ajung la un cabinet dermatologic cu toate ca sunt in Italia si mi-e cam peste mana.
2 comentarii
0
02-07-2015, ora 10:22
Dr. Mariana Grigore
Dermatovenerologie, Bucuresti
Dr. Mariana Grigore
Buna ziua. Daca este cum povestiti, adica o alunita iesita in relief, din nastere sau din copilarie, care nu s-a modificat (exceptand poate cresterea o data cu dumneavoastra) si care are acest aspect de mura (probabil un nev papilomatos muriform) aceasta nu are in principiu risc de malignizare. Nevii muriformi sunt formatiuni benigne, nepericuloase. Evitati traumatizarea ei. Insa ca pentru orice persoana cu alunite, de orice fel ar fi ele, este bine sa va vada un dermatolog macar o data la un consult, pentru a va evalua corect toate alunitele si riscurile ce tin de dumneavoastra.
0
02-07-2015, ora 18:58
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra.Alunita mea e exact cum v-am descris-o mai sus.Sotul meu spune ca in 11 ani de cand ma cunoaste el nu vede nici o schimbare la ea.Cei drept ca nici eu nu vad..poate totusi e mai maricica sa zic.Oricum in scurt timp o sa ajung la dermatolog si poate cu timpul o si scot ca agat hainele in ea uneori.O seara buna va doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •