Alopecie aerata in placi

10-12-2015
alinadav
Nu este medic/terapeut
alinadav
Buna ziua. Am un baietel de 5 anisori care sufera de aproape 3luni de alopecie aerata in placi.am urmat un tratament cu Alopexy, Diprosalic, vitamine dar rezultatele intarzie sa apara. Acum de curand am intalnit un alt medic dermatolog care ne a prescris cignolin cu vaselina, dar mergand sa cumpar acest preparat farmacista a refuzat sa mi l dea deoarece a spus ca acest tratament este folosit doar in psoriazis si ca daca il administram copilului o sa i arda pielea si va ramane cu cicatrici, iar pe cicatrici nu v-a creste par. A folosit cineva acest preparat in alopecie? Exista vreun remediu in aceasta boala? Va multumesc mult si astept un raspuns.
1 comentarii
0
10-12-2015, ora 15:52
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Cignolina se poate folosi in alopecia areata. In general dermatologii tind sa aiba mai multa experienta in tratamentul bolilor de piele decat farmacistii, dar daca aveti dubii va puteti intoarce la medicul dumneavoastra pentru a discuta mai pe larg sansele de reusita si efectele adverse. Acestea din urma trebuie sa vi le asumati in diferite masuri pentru orice tratament al alopeciei areata (poate in afara de apa sfintita).
Remedii exista multe, dar raspunsul la tratament si mentinerea lui variaza foarte mult in functie de tipul clinic, extindere, varsta si alti factori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: