Alimentatia lui bebe

24-09-2010
florimoro
Nu este medic/terapeut
florimoro
Spuneti-mi va rog cat lapte ar trebui sa manance la o masa un bebelus de 3 saptamani sau cati mililitri de lapte ar trebui sa manance in 24 de ore?Mentionez ca am o fetita de 3 saptamani care mananca doar lapte matern, insa din biberon pentru ca la san nu poate sa suga.Ea mananca intre 40 si 70 ml de lapte din 3 in 3 ore.Din cate am inteles cantitatea de lapte e mult prea mica mai alea ca in 3 saptamani nu a luat decat 350 de grame.E normal?
1 comentarii
0
24-09-2010, ora 14:43
julia22
Nu este medic/terapeut
julia22
Buna. Sa iti traiasca fetita si sa fie sanatoasa!
Eu am o fetita de 5 luni. Eu i-am dat de la inceput san si in completare formula pt ca adormea la san, manca foarte des, si mi se trezea la o ora, cateodata si la jumatate de ora, asta in conditiile in care mai statea si la san o multime.. La 3 saptamani a mea manca 3-4 masuri asta insemnand in total 100 -130 ml. In prima luna a luat fix 750 de grame, iar apoi lua si cate 1 kg pe luna, iar acum la 5 luni are 7, 900 kg, iar eu am facut-o de 3, 200g.(dar acum ma refer la copil hranit doar cu formula, pt ca de la 1 luna jumate am trecut-o doar pe formula) Dar stai linistita, fiecare copil e unic, nu toti iau la fel in greutate si NU TOTI MANANCA LA FEL!!! E posibil ca la o masa sa iti manance mai mult, la alta mai putin, nu este o tragedie ca nu iti termina tot din biberon. Eventual pune mai mult de 70 ml in bibieron si vezi ce se intampla, ea oricum va manca atat cat simte ca ii trebuie.
Atata timp cat ti se trezeste la 3 ore este foarte bine. Asta inseamna ca ea manaca atat cat are nevoie si cat ii permite stomacelul iar laptele este bun.
Stiu pe cineva care are copilul mai mare cu 1 luna decat a mea si mananca 6 masuri de lapte, iar a mea papa la o masa 7 masuri. De asta spun, ca FIECARE COPIL E UNIC, nu trebuie sa faci comparatie si sa te ingrijorezi cand auzi in stanga si in dreapta ca ala papa atat celalalt atat, si vai a mea de ce nu manaca atat sau de ce nu face asa. NU!!! Si stai linistita ca ai sa mai auzi daca ai prietene sau rude cu bebei, care o sa iti zica: vai, dar al meu face asa, a ta de ce nu face. sau mai stiu eu ce.
Multa sanatate!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: