Alergie la cazeina localizata pe caile repiratorii - tuse

13-06-2012
falexfloro
Nu este medic/terapeut
falexfloro
Buna ziua, copilul meu este diagnosticat cu alergie la proteina din laptele de vaca (F76), lapte pasteurizat (F2) si alpha-lactoglobulina (F78) la varsta de 1 an si 5 luni (decembrie 2011) - dupa 2 luni de tuse continua, in special noaptea si wheezing i s-au facut analizele din sange si s-a diagnosticat dupa cum am mentionat anterior. Acum are 1 an si 11 luni, este sub tratament cu sirop Aerius 2.5ml/zi, singulair 4mg - 1 plic seara si baby haler (la nevoie) cu ventolin si flixotide.
Dupa 106 zile de singulair - perioada in care tusea s-a calmat, nu mai racea - am intrerupt tratamentul cu singulair, avea niste crize urate de urlat, am presupus ca singulairul era 'vinovatul', asta prin 23 martie 2012. Cum am intrerupt tratamentul au inceput racelile, tusea. Neavand alternativa si vazand ca acele crize s-au mai repetat si fara singulair (am ajuns la concluzia ca erau scene de rasfat... care se accentuau mai ales cand copilul primea ceva dulce...) am reusit sa-l dezvat de aceste crize si exact la o luna de la intrerupere am reluat tratamentul cu singulair. totusi, de atunci copilul raceste destul de des, imediat il apuca tusea, este foarte sensibil la caile respiratorii. mentionez ca este in colectivitate, la cresa din 02 mai 2012. Intrebarea mea este daca singulair-ul pe care il administrez copilului este bun - adica este cel romanesc. mi s-a spus de catre un medic rezident ca ar fi 'apa de ploaie'. ce imi recomandati? Acum ii dau sirop Prospan, in conditiile in care a avut deja 5 zile de antibiotic Klabax + sirop Koflet - a avut rosu in gat. Tusea i-a trecut, insa de 3 zile merge iar la cresa, a revenit, e putin incarcata - de azi ii dau Prospan... Si una peste alta, in cresa este caz suspect de scarlatina, azi li s-a facut exudat, dupa amiaza vom primi rezultatele, insa deja am fost anuntati sa administram copiilor Ospen... Il afecteaza pe copilul meu cu ceva avand in vedere ca acum 2 zile a terminat tratamentul cu Klabax? Ce ma sfatuiti? Vreau sa mai metionez ca din decembrie de cand am descoperit aslergia, copilul nu mai are in alimentatie absolut nimic ce contine proteina din laptele de vaca (PLV), dermatita atopica era prezenta pe obrajori, s-a curatat perfect. Ii mai dau calciu lactic 10 zile pe luna, avand in vedere ca nu prea are din ce asimila calciu. E ok sa-i tot dau acest calciu lactic? Exista o anumita perioada in care se da? Solicit raspunsul unui medic specialist, va multumesc din suflet! Numai bine!
3 comentarii
0
19-06-2012, ora 18:19
papushyka
Nu este medic/terapeut
papushyka
Buna ziua,
Am citit cu mare interes mesajul dumneavoastra.Si baietelul meu de 1 an si 2 luni are aceste simptome cand raceste si ajunge foarte usor la bronsiolita(in cateva ore)cu weezing, tuse, respiratie greoaie.In 6 luni a facut 2 pneumonii si o bronsiolita, iar intre ele mereu rosu in gat, secretii sau chiar nas uscat.
Pana la urma am ajuns la alergologie, cu teste de sange, are alergie la proteina din lapte si albus de ou.
Si datorita acestor raceli repetate, sistemului imunitar extrem de scazut si fondul alergic cu care s-a nascut, este diagnosticat cu :sindrom astmatiform(astm bronsic).
Si noi facem tratament cu Singulaire, insa ne-a spus ca il dam fara intrerupere chiar si cativa ani, flixotide si ventoline.Ventolinul il dam cand incepe sa tuseasca mai mult de 4 ori pe zi, sau rosu in gat, asta pana il vede un medic.
Mie dr.mi-a recomnadat sa-i dau 10 zile/luna calciu, in fiecare luna, si daca vad ca transpira la capusor sa-i mai dau cate jumatate de fiola/zi intre prizele astea.La inceput am fost suspecta, mi se parea mult, dar am mai citit(intrebat) si este ok la pers.cu aceasta alergie ptr.ca nu au de unde sa ia prea mult calciu.
Mi-a recomandat lapte praf de soia, eu vroiam sa te intreb daca trecerea ai facut-o brusc, sau treptat.Acum ii dau Nan Ha dar nu stiu cum sa trec pe cel de soia ca mi-e teama sa nu aiba si asta vreo alergie, dar nici nu vreau sa o mai intind mult ca trebuie sa elimin cauza principala.
Si daca, in sfarsit, am gasit o mamica cu acesta problema de alergie, poate ma mai sfatuiesti cu niste retete, nu stiu ce sa-i dau dim, ca unt nu pot, dulceata nu.
Astept cu mare interes rasp.tau.O zi buna!
0
20-06-2012, ora 14:49
falexfloro
Nu este medic/terapeut
falexfloro
Buna, imi pare rau pentru acesti copii, saracutii sunt privati de anumite alimente, ba lactate, ba oua, ba gluten etc... dar asta e viata si daca asta ne da Domnul asta trebuie sa ducem... La 1 an si 5 luni cand am descoperit alergia ni s-a da si noua NAN HA si lapte praf de soia de la Sanovita in alimentatie (gris cu lapte, cereale, in piure etc...) - ca dupa 3 luni cand i-am zis alergologului ca nu-s multumita de tot deoarece bubuitele de pe fata nu-i dispar... mi s-a raspuns ca a aflat recent ca si laptele praf de la Sanovita contine PLV. Mi s-a recomandat de catre alergologul la care mergeam un lapte praf de soia de Humana SL - cu care sa inlocuiesc chiar si HA-ul in conditiile in care un alt alergolog cu care ma consultam telefonic din cand in cand imi zisese ca nu e de acord cu laptele HA deoarece contine PLV chiar daca sunt prelucrate enzimatic... Asadar am cumparat acel Humana SL - trecerea am facut-o treptat insa fara succes... In ziua 1 am pus o lingurita SL restul HA, a doua zi 2 lingurite SL restul HA,... acest SL era extrem de amar am continuat cu 2 lingurite pt cateva zile ca sa se obisnuiasca cu gustul... bea lapticul destul de prost insa, cand am pus 3 lingurite l-a refuzat complet. Din proprie initiativa si fara sa ma mai consult cu alergologul care deja ma dezamagise total, am renuntat la lapte la 1 an si 8 luni. Decat sa manance in sila si sa mai faca vreo alta boala gen hepatita sau mai stiu eu ce am hotarat ca mai bine renunt de tot. Dupa inca vreo 2 saptamani am renuntat de tot si la acel lapte Sanovita de soia (intre timp sunasem la producator care m-a asigurat ca e 100% de soia, nu contine PLV) si dupa doar o saptaman obrajorii copilului s-au curatat complet. Deci, in concluzie, tot ce are soia ii dauna copilului. Am mai avut o experienta.. zic sa- i dau iaurt de soia. pe cutie scria ca este fabricat intr-o intreprindere unde se lucreaza cu lapte... la recomandarea alergologului i-am dat copilului 5 lingurite de iaurt dimineata la 8.30, la ora 17 avea deja o floricica pe fata (bubite de dermatita - primul semn, dupa care urmeaza tusea daca intretin alergia...). Asadar m-am lamurit experimentand pe copilul meu eu singura cand am vazut cum stau lucrurile cand mergi la medic... Nu pot spune ca sunt anti medici, dar nici pro, din pacate...
In ceea ce priveste alimentatia... dimineata ii dadeam o felie de paine cu gem de casa sau cu vinete, zacusca facuta in casa, ousor fiert moale, paine cu ou, paine cu miere, ousor ochi, sunculita sau muschi file... chestii de genul asta (el nu are alergie la albusul de ou, desi am citi ca copiii cu alergie la PLV pot dezvolta la pubertate alergie la albusul de ou, in alte articole am citit ca soia e "mana-n mana" cu proteina din laptele de vaca si la fel poate dezvolta ulterior alergie la soia... Vlad are deja 6 luni de cand nu mananca nimic ce contine PLV, la cresa e de 2 luni, are meniu special, insa dimineata e mai rau... tot gem si miere, sunca de pui si o data pe saptaman cereale cu lapte de soia - am permis acest lucru consierand ca o dta pe saptamana sau o dta la doua saptamani n-o fi chiar atat de grav... La pranz cand era acasa ii dadeam ciorbita de toate felurile, iar la 17 felul II (piure cu ficatel fiert, copanel de pui cu legume la cuptor, peste cu legume la cuptor, cartofi natur cu carnita, snitel cu piure, pilaf de orez cu pui, mancarica de legume, spanac, tocanita de pui, tocanita de cartofi, eu personal ii dau copilului si carne de porc - consider ca e mai sanatoasa decat puii de magazin injectati cu hormoni - in conditiile in care toate carnurile si cam toate alimentele mi le trimite mama de la tara, din gospodaria proprie). Seara ii dadeam, la fel o felie de paine cu ceva ori se intampla ca pe la 19 sa luam cina si manca putin cu noi - din cele permise desigur. Piure-ul de cartofi si noi il gatim si mancam ca pentru Vlad, adica las putina apa din care au fiert cartofii, mai adaug putin ulei de masline sau ulei direct din tigaia unde am prajit carnita pentru noi adultii - e foarte bun si gustos... Eu nu prea l-am "cocolosit" cu mancarea - am crescut la tara, am mancat de toate si cum copilul meu e mancacios n-am stat sa-i mai fac mancare separat dupa 1 an, a mancat ce am gatit si pentru noi - bineinteles am schimbat putin stilul de alimentatie.
Calciu lactic ii dau si eu lunar cate 10 tablete asa cum ziceai si tu... Legume multe, fructe la fel, sucuri de fructe si dulciuri foarte putine... adica o eugenie, biscuiti fara lapte, susan cu miere, pufuleti, rar pufarini... de cand e la cresa - caci acolo li se da la gustarea de la 16, altfel.. pana sa-l duc la cresa nu prea a mancat dintr-astea.
Voiam sa mai zic ca alergologul mi- zis ca aceasta perioada de evictie sa fie de minim 4 luni dupa care sa reintroduc usurel laptele, insa eu vreau sa tin perioada de 1 an, sa repet analizele si mai vedem dupa rezultate ce si cum, oricum intre timp m-am mutat la un alt alergolog.
In speranta ca v-am fost de folos va doresc intergii familii multa multa sanatate! Numai bine!
0
20-06-2012, ora 15:01
falexfloro
Nu este medic/terapeut
falexfloro
Eu te sfatuiesc sa incerci cu lapte de soia, dar daca ti se pare ceva suspect oricat de minuscul sa fie semnul sa renunti... mai bine deloc decat putin si prost. Ti-am povestit experientele nostre cu laptele de soia si iaurtul de soia. de cateva zile tuseste iar peste noapte intre 2 si 3 dimineata exact ca in perioada in care inca nu descoperisem alergia... e putin ciudat sper sa nu faca alergie si la albusul de ou, adevarul este ca mananca destule mancaruri care contin oua, insa acum e in alea 10 zile in care-i dau Broncho-vaxom si sper eu sa fie din cauza asta, voi vedea dupa ce termin cele zece zile daca mai persista tusea... Noaptea cand tuseste asa, de 2 nopti am gasit solutia... ii dau 3-5 ml de sirop de brad facut in casa, mai tuseste cateva minute apoi nu mai are nimic. Bunica mea mi-a zis sa-i dau acest sirop de brad dimineata pe stomacul gol sa "curete" caile respiratorii, sa le "unga". (eu ii dadeam initial cate o lingurita dupa fiecare masa i perioada cand tusea) si iata ca de cateva zile ii dau asa cum mi-a zis ea pe stomacul gol si-si face treaba imediat.
Ma gandesc ca o fi si ceva ereditar, tot bunica mea mi-a spus ca tatal meu cand era mic tusea foarte foarte mult, cativa ani a tusit continuu, uneori scuipa sange.. insa acum 54 de ani nu erau tratamentele care sunt acum, nu exista dermatita atopica si uite ca slava Domnului azi nu mai are nimic, a trecut de la sine. Normal ca asta nu inseamna ca-mi las copilul de izbeliste dar incerc sa-l tratez cat se poate de natural. Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul