Alergie la Ibuprofen?

16-10-2009
maria-georgi
Nu este medic/terapeut
maria-georgi
Am o fetita de 3 ani si 5 luni si ne confruntam cu o mare problema: are nasul infundat, nu stranuta, nu tuseste, febra nu face.Luna trecuta a fost putin racita, adica stranuta si ii curgea nasul, fara febra. Am fost la medic si mi-a dat Ibalgin 5ml la opt ore trei zile. La trei saptamani dupa acest tratament i-a aparut aceasta stare permanenta de nas infundat fara sa stranute sau sa tuseasca si fara sa ii curga nasul ca la o raceala obisnuita. DIn cand in cand mai sufla nasul dar scoate o vegetatie vascoasa si incolora.Am fost la medic si a spus ca are rosu-n gat si ne-a dat amoxiclav 156, Ibuprofen si picaturi pe nas Colargol. Dupa o saptamana de stat in casa si tratament starea copilului nu s-a ameliorat deloc. Nu stranuta, nu tuseste, nu are febra.Ce sa fac? Anul trecut la fel am patit in aceeasi luna, poate fi vorba de o alergie? In ianuarie anul acesta am operat copilul de polipi in urma unui consult orl. Sa merg la alergolog sa-i fac testari de alergie? Poate a mai trecut cineva prin aceasta experienta si vreau un sfat, sunt disperata.
2 comentarii
0
17-10-2009, ora 11:01
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sfatul meu este sa lasi copilul in pace caci nu are nimic; s-a racit putin vremea, la toti copii le curge nasucul sau il au infundat.dar daca nu are febra, nu tuseste, nu plange nejustificat, mananca, se joaca, doarme fara probleme, nu stranuta, are scaun normal nu are rost sa-l mai chinui cu investigatii si tratamente.Cumpara-i un Pivalone spray pentru pulverizari nazale si se va rezolva cu nasul infundat.
0
17-10-2009, ora 21:18
maria-georgi
Nu este medic/terapeut
maria-georgi
Asa am patit si anul trecut in perioada rece, din septembrie si pana in decembrie.Mergea la camin si in fiecare luna avea cate o boala: otita, laringita si amigdalita pultacee, in consecinta am renuntat la camin. Acum merge la gradinita si ma tem ca o sa ni se intample la fel ca anul trecut, sa le facem pe toate pe rand si pana la urma sa renuntam si la gradinita. Va multumesc din toata inima penrtru sfatul dumneavoastra, iar de maine o sa incep sa-i pun Pivalone spray.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul