Alergie anestezic la stomatolog

29-10-2007
dush_rece
Nu este medic/terapeut
dush_rece
asa avea o intrebare..am facut alergie la anestezic stomatologic - cred ca era articaina..azi am incercat din nou anestezie pentru o extractie insa nu si-a facut efectul..intrebarea mea este...se pot face teste in vederea stabilirii daca mai sunt sensibila la anestezicul folosit anterior - mentionez ca medicul meu stomatolog foloseste de multi ani anestezicul acesta si doar acum am avut reactie alergica la el - tremur, tensiune crescuta, prurit pe antebrate, buze umflate..etc.
6 comentarii
0
30-10-2007, ora 00:00
giana
Nu este medic/terapeut
giana
Poate pt ca il folosesti de ani de zile, org.tau face acum reactie alergica la acest anestezic;poata daca il schimba, n-o sa mai ai probleme, insa teste pt stabilirea substantei la care esti alergica se pot face.
0
30-10-2007, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Si e indicat sa le faci !!!!!
0
06-11-2010, ora 16:55
db74
Nu este medic/terapeut
db74
salut, am 35 de ani si evident probleme cu dantura (zic eu mari).sunt alergic la novocaina, xilina, adrenalina, penicilina si ampicilina.problema e ca sunt si cardiac (prolaps de valva mitrala). intrebarea mea este daca exista vreo sansa sa-mi repar dintii in sensul ca sa-mi scot radacinile ramase de la canini si cateva masele.si dinti, in asa fel incat sa nu risc sa mor din cauza vreunui anestezic.exista vreun anestezic care sa nu dea reactii adverse?s-a inventat asa ceva sau sunt spray-iuri?
mii de multumiri si scuze de timpul rapit, gabriel
0
06-11-2010, ora 19:14
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
In ce priveste boala cardiaca, medicul dvs stomatolog ar trebui sa va dea o trimitere catre cardiolog in care sa ceara conditiile in care se pot face tratamente dentare singerinde (extractii):
- profilaxie antibiotica?
- anestezic cu sau fara adrenalina?.

In ce priveste substantele la care sinteti alergic cred ca este o eroare in relatarea dvs: adrenalina este primul medicament care se da in caz de alergii severe!!!
Cereti de la medicul stomatolog cite o fiola din anestezicele cu care lucreaza si mergeti cu ele la alergolog sa va faceti testarile. Anestezicele folosite azi in stomatologie sint articaina (contine adrenalina) si mepivacaina (fara adrenalina).
0
08-11-2010, ora 23:43
db74
Nu este medic/terapeut
db74
adrenalina se feresc sa-mi faca din cauza bolii de inima. intoleranta la antibiotice( penic si ampic) o mostenesc de la mama.cand am probleme cu inflamatii, iau cefalexina de 250 la 8 ore, si-mi repara puroiul incet, dar sigur:)
ma intereseaza daca exista alt anestezic inafara de "protoxidul de azot"(care e super scump si doar in bucuresti cred ca au.eu sunt din deva) care sa-l pot face si eu in asa fel incat sa nu trebuiasca sa fiu internat in spital.toti dr mi-au spus ca doar internat imi pot face dantura, ceea ce imi da de gandit ca anestezicele care sunt, au o marja mare de reactie adversa, si nu-s curios sa dau coltul din cauza asta.ma intereseaza ceva cu procentaj de 100% in favoarea mea, fara sa stau in spital supravegheat:(
sunt super morcovit cand e vb de mers la dr pt orice boala, si incerc sa am o viata super sanatoasa, ca sa nu trebuiasca sa ajung.dar cu dantura, n-am sanse oricat m-as spala eu pe ea.
0
09-11-2010, ora 16:30
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"ma intereseaza daca exista alt anestezic inafara de "protoxidul de azot" "

V-am raspuns in mesajul anterior. Faceti teste alergologice (la alergolog!!!!) la cele 2 anestezice pe care le-am mentionat. Acestea dau mult mai rar reactii alergice comparativ cu novocaina si xilina.

In ce priveste adrenalina, se da anestezic care sa o contina sau nu in functie de cit de grava este boala cardiaca. Acest lucru e stabilit de catre cardiolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipotensiunea
  • Tremor App – o aplicație care citește tremurul
  • Acupunctura ar putea trata afecțiunile dermatologice
  • Efectul magneziului asupra tensiunii arteriale (meta-analiză)
  • De ce nu ne putem gâdila singuri? Iată explicația științifică
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Cum alegi un tensiometru electronic?
  • Potențial tratament pentru mâncărimea cronică
  •