Ajutor va rog frumos!! (numai pt. domnii doctori!)

02-11-2010
laura_1985
Nu este medic/terapeut
laura_1985
Buna ziua,

Ma numesc Laura, am 24 de ani si sunt din Timisoara..si am o poveste lunga, daca puteti, cand aveti putin timp liber sa ma cititi si sa ma ajutati cu un sfat..

In perioada 19.09-01.10 am fost internata la Spitalul Victor Babes Timisoara, Clinica Boli Infectioase cu diagnosticul pneumonie acuta, purtator faringian de staphylococcus aureus, viroza eruptiva, anemie carentiala, trombocitoza.
Primele simptome de boala le-am resimtit din 09.09 --febra tot mai mare, rosu in gat, dureri in gat, tuse cu expectoratii verzui--insa, la recomandarea medicului de familie am urmat tratament cu Ospen la 6 ore timp de 6 zile din 11.09 pana in 16.09. Febra a persistat, greu cobora sub 38 si am avut intr-una din zile 40. Pe data de 17.09 medicul de familie m-a trimis la boli infectioase, intrucat febra nu scadea si mi-a aparut o eruptie de puncticele rosiatice pe piept, burta si coapse si mi-a zis ca posibil este mononucleoza, rubeola, varicela etc. La boli infectioase m-au consultat, mi-au facut eco abdominala si m-au trimis sa imi fac analizele de sange si radiografie pulmonara.
In 18.09 am facut radiografia, pe film se vedea plamanul stang afectat...m-au internat la boli infectioase, am repetat analizele de sange in timpul internarii, si urina, foarte detaliate, am facut test pt tbc -negativ.-mi-a facut exudat faringian si a iesit stafilococul auriu, insa sputa nu mi-au mai facut desi la inceput au vrut sa-mi faca.
In spital m-am simtit mai bine, febra nu am mai facut deloc -ne luau febra de 2 ori la 5 dimineata si 5 seara.
Si apoi in 27.09 am repetat filmul, opacitatea era mult diminuata, mi-a zis ca pneumonia e in remisie si m-au lasat acasa in aceea zi urmand sa iau in continuare claritromicina si ciprofloxacin de 2 ori pe zi inca 7 zile. Mentionez ca in spital am urmat tratament cu cefort 4g/zi 8 zile, ciprofloxacina, claritromicina, ACC, nurofen. Eruptia de pe piept si burta a disparut complet in spital cu aerius 1/zi --nu si cea de pe coapse.Pt eruptia aceea am fost trimisa de catre doctorita de la infectioase la dermatologie, unde mi s-a pus diagnosticul viroza eruptiva si am facut tratament cu zyrtec si advantan milk si a trecut repede, s-a descuamat pielea si s-a curatat tot.
La externare dna doctor de la infectioase mi-a zis ca am sarepet pe langa film si analizele de sange si in functie de rezultate ma va chema din nou la control. Le-am repetat si au iesit inbunatatite si dna dr a zis ca foarte bine am mers si nu m-a mai chemat la consult doar sa imi ridic biletul de externare peste cateva zile.
Acasa am racit, cobza am fost cateva zile, imi curgea rau de tot nasul, ochii imi lacrimau dar febra nu am avut, nici dureri..Dna dr de la infectioase a zis sa nu mai iau absolut nimic pt raceala asta intrucat am luat deja destule in spital. Dupa vreo 5-7 zile m-a lasat raceala insa acum sunt dependenta de olinth, mi se infunda noaptea nasul, ziua nu, numai noaptea trebuie musai sa imi pun.
Am fost si la consult ORL pt ca am inceput sa simt ceva un nod in gat, parca ma strangea de gat cineva si daca inghiteam ramanea acolo...mi-a zis ca nu am nici un nod in gat in schimb am amigdalita cronica cazeoasa, parestezii faringiene -- si mi-a zis sa-mi scot amigdalele la vara, nu acum. Mi-a zis sa fac gargara cu ceai de musetel, bicarbonat de sodiu si apa de gura.

Am fost la consult la Clinica de Pneumologie, dna dr de acolo mi-a zis sa repet filmul dupa o luna asa ca l-am repetat in 29 octombrie si al treilea film mi-a zis doctorita ca e f bun, s-a resorbit de tot ce era acolo...





Imi cer scuze pt acest mesaj atat de lung, nu stiu cat de coerenta sunt si imi cer mii de scuze...problema mea de acum este ca seara, fac febra fara motiv...seara, dupa ce intru in casa de afara, imi urca temperatura tot in jur de 37-37.3 si nu stiu din ce cauza poate fi sunt foarte speriata...in spital tot sub 37 am avut.eu ma simt bine, nu am slabit ba chiar m-am ingrasat cateva kg de cand am iesit din spital, pofta de mancare am, mai ales la mancarurile preferate numai cand ma gandesc la boala imi trece toata pofta sincer...de obosit nu obosesc...iar noaptea am putin frisoane in pat si apoi dispar si imi scade febra treptat, dimineata am 35.8, 9 cred ca si mai putin am avut...insa temperatura asta de seara ma pune pe ganduri si va rog sa ma ajutati cu un sfat.nu stiu ce sa fac, unde sa ma mai duc...

Va multumesc pt. orice ajutor si informatii imi puteti da! si va rog inca o data sa ma scuzati ca am scris asa de mult!!

Cu stima,

Laura
1 comentarii
0
22-10-2019, ora 19:58
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă radiografia arată dispariția opacității (sindromului de condensare) înseamnă că pneumonia este vindecată. Simptomatologia de acum nu necesită internare sau tratament întrucât este nespecifică și dumneavoastră sunteți capabilă să vă alimentați și să vă desfășurați activitatea zilnică. Să vă hidratați corespunzător, minim 2000 mL/zi, și să vă programați pentru scoaterea amigdalelor, de la ele este posibil să faceți uneori subfebrilitate, de la plămâni sigur nu. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.