Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie | Forumul Medical ROmedic

Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie

02-11-2014
brandy03
Nu este medic/terapeut
brandy03
Buna ziua.Am ezitat mult daca sa scriu acest mesaj sau nu, dar in toata nebunia mea, inca sunt constienta ca am nevoie de ajutor.Primul atac de panica l-am avut acum 4 ani si am crezut ca este un atac de cord.Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie.Nu am fost la un psiholog asa cum trebuia si totul a inceput sa fie bine din momentul in care am adoptat un catel.Parea ca viata mea are un sens, cineva depindea de mine.Acum un an prietenul meu m-a parasit si pentru ca simteam nevoia de o schimbare, m-am mutat in Romania, dupa multi ani in care am locuit in Spania.Asta a fost inceputul sfarsitului.Am ajuns sa am atacuri de panica aproape in fiecare zi, simt o durere puternica in piept, transpiratii.tot corpul imi intepeneste si simt ca voi muri.De cateva zile am impresia ca daca dau drumul la caldura in casa, ma voi sufoca.Noaptea nu pot dormi si stau cu geamul deschis pentru ca simt ca nu pot respira.Poate par nebuna dar daca nu ar fi cateii mei, care depind de mine, nu as avea nici un motiv sa mai traiesc.Cateodata ma gandesc ca ma duc la culcare si poate nu ma voi mai trezi.Din casa nu mai ies decat de 2 ori pe zi, cand ii scot la plimbare si atunci dimineata devreme si seara tarziu cand nu este lume pe strada.Imi e frica de aglomeratie, sa vorbesc cu persoane noi pentru ca simt ca nu mai am aer si ametesc.In ultimul timp nu mai reusesc nici sa vorbesc la telefon.Simt ca nu mai pot continua asa si saptamana viitoare voi cauta un medic de specialitate.Sincer mi se pare aiurea sa merg sa vorbesc cu cineva, ma gandesc ca de fapt nu il intereseaza problemele mele si ca nu ma poate ajuta.Dar voi incerca.A mai trecut cineva prin asa ceva?Si unde trebuie sa merg, la psihiatru sau psiholog?Va multumesc.
8 comentarii
0
02-11-2014, ora 21:35
Psiho-healing, Bucuresti
Identitate neconfirmată
Psiho-healing, Bucuresti
Buna ziua,
Va recomand sa aveti incredere in specialisti. Consultati un psihiatru pentru medicatie dar si un psihotetapeut pentru terapie. Ei sunt pregatiti sa va inteleaga si sa va ofere ajutorul de care aveti nevoie! Multa sanatate!
0
04-11-2014, ora 21:11
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
E foarte bine ca v-ati gandit sa cereti ajutor si sa consultati un specialist. Nu amanati fiindca din descriere arata ca aveti o evolutie rapida. Consultati un psihiatru si ulterior, in paralel cu medicatia puteti intra intr-un proces terapeutic. Psihologii specializati in psihoterapie sunt oameni care sunt invatati sa asculte, sa intrebe, sa sustina, sa indrume, sa construiasca o relatie bazata pe discretie si incredere.
0
04-11-2014, ora 21:16
brandy03
Nu este medic/terapeut
brandy03
Multumesc pentru raspuns.Chiar azi am facut programarea pentru saptamana viitoare.Azi a trebuit sa ies afara si a fost groaznic.Imi spunea azi un membru al familieei ca am momente cand privirea imi amane fixata intr-un punct fix pentru mai mult timp.Eu nu realizez asta.
0
04-11-2014, ora 21:20
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Bravo, ai reusit sa faci primul pas. Asteptam sa ne spui ce ti se mai intampla.
0
05-11-2014, ora 13:15
cristina maria dima
Nu este medic/terapeut
cristina maria dima
Brandy, te inteleg perfect orin ce treci pt ca si eu am avut problemele tale timp de 6 aani dar de citeva luni m-am vindecat! Eu care am trecut prin asa ceva sunt cea mai in masura sa-ti spun cum te poti vindeca! Pe mine PSIHOLOGII NU m-au ajutat cu Nimic!! Locuiesc in Bucuresti si am fost la cei mai buni psihologii si NU m-au ajutat cu NIMIC!!! Arunci banii pe fereastra!!! Te rog, contacteaza-ma! Cristina
0
05-11-2014, ora 14:13
brandy03
Nu este medic/terapeut
brandy03
Cristina, daca ma poti ajuta asa cum afirmi, de ce nu lasi mesaj aici, de ce trebuie sa te contactez?
0
10-11-2014, ora 17:22
cristina maria dima
Nu este medic/terapeut
cristina maria dima
Brandy, acest proces al vindecarii, la mine, a durat f mult, 6 ani deci este un proces lung si plin de etape! Nu pot sa-ti explic in 2 cuvinte cum m-am vindecat!! Dar daca tu insisti sa-ti scriu in 2 cuvinte, o voi face! Tratamentul medicamentos POTRIVIT este cel mai bun tratament! Dar pt asta e nevoie sa contactezi psihiatrul potrivit vare sa-ti dea tratamentul potrivitbolii tale!!! Asta e tot ce pot sa-ti spun in 2 cuvinte!!
0
18-02-2019, ora 21:42
colindeata
Nu este medic/terapeut
colindeata
Brandy 03. Buna ai scapat de starile care le ai ? Astept un raspuns mersi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul