In urma unor raceli reptate, a ramas cu o tuse accentuata uscata

05-11-2014
Lavinia92
Nu este medic/terapeut
Lavinia92
Buna seara!
In urma unor raceli reptate, fratele meu a ramas cu o tuse accentuata uscata.Medicul pneumolog care i-a facut investigatii amanuntite i-a pus diagnosticul de astm bronsic treapta 3 si rinita perena in luna februarie 2013, recomandandu-i tratament cu:
-Montelukast 10 mg 1cp/zi
-Symbicort 160/4, 5 mcg 2 inh/zi
-Avamys 1 puff in fiecare nara.
In urma altor investigatii facute chiar si la Institutul de pneumologie spirometria avand interpretare valori normale VEMS-103, 6%; MEF 50=105.
La Alergologie i-a recomandat continuare tratamentului dat de medicul pneumolog.In urma controlului ORL s-a stabilit ingustarea carpetelor nazale prin hipertrofie de mucoasa, sinusuri normale, i s-a recomandat continuarea aceluiasi tratament.De aproximativ 1 luna am fost raciti toti din casa, iar fratelui i s-a accentuat din nou tusea foarte rau. Noi acum suntem bine, dar lui nu-i mai trece tusea aceea suparatoare. Pe langa tratamentul care il ia de aproape 1 an si jumatate(Montelukast, Symbicort si Avamys) a mai luat o perioada sirop Stodal si 10 zile Tusin Forte 2cp/zi.Deoarece tusea era la fel de intensa, a mers la medicul pneumolog(acelasi medic care i-a pus diagnosticul si care i-a recomandat tratamentul) si i-a schimbat tratamentul cu:
-Seretide 50/250 mcg 2puff/zi
-Borenar 1cp/zi
-Solpadeine 2cp/zi 10 zile(care in prospect este contraindicat in astm bronsic)
De aproximativ o saptamana face acest tratament si tusea i s-a agravat mai rau, desi a facut un control si i s-a spus ca la plamani nu are absolut nimic.Fratele meu are 28 de ani. Va rog sa imi recomandati ce este de facut mai departe, ce recomandari aveti pentru diminuarea tusei?

Va multumesc frumos ca existati si ne raspundeti la intrebari. Cu respect pentru toti doctorii de aici!
1 comentarii
0
05-09-2019, ora 16:29
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Cu valori spirometrice normale fără tratament e greu de crezut că este astm. Refaceți investigațiile la alt pneumolog, eventual într-un oraș mai mare și vedeți rezultatul. Pentru tuse poate încerca un antitusiv (preparate pe baza de codeina, exemplu: Ultracod), sau sirop Koflet în asociere cu Septilin comprimate. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag, și chiar sunt curios care a fost evoluția bolii și a simptomelor până în prezent. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.