Ajutor!! E posibil sa aiba vreo boala mintala?

01-09-2015
coralinako
Nu este medic/terapeut
coralinako
Eu si mama mea traim cu tatal meu vitreg de 2 ani. El are 60 de ani. La inceput era cumva bine, ne intelegeam. Dar acum e foarte grava situatia... Spune lucruri intr-o seara si dimineata urmatoare face si spune exact opusul. De exp intr-o seara ma chema sa ma uit la un film cu el si vorbea frumos cu mine, iar dimineata tipa si spune ca ne da afara din casa. Eu sunt foarte anxioasa, am traume din copilarie pt ca tatal meu ne-a parasit. Ia 20 de pastile in fiecare zi. E mereu FOARTE controlat in tot ceea ce face, foarte formal. Dar atunci cand incepe sa faca acele crize, se comporta nenatural. Isi schimonoseste fata si vorbeste cu o voce tare ciudata, putin neomeneasca, incepe sa dea cu pumnul in masa, etc. E posibil sa aiba vreo boala mintala? Multumesc
5 comentarii
0
01-09-2015, ora 14:39
A.M.G
Nu este medic/terapeut
A.M.G
Un control la psihiatru pt el...altceva nu va poate ajuta zic eu.
0
01-09-2015, ora 18:38
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
ar fi util sa mergeti impreuna cu el initial la medicul de familie pentru 'analize' iar acesta o sa va spuna daca e sau nu cazul sa ajungeti la un control psihiatric. Cu memoria cum sta? tine minte sarcinile pe care le are de facut?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
01-09-2015, ora 20:52
coralinako
Nu este medic/terapeut
coralinako
Uita daca a zis ceva sau nu... Iar daca ii zic ca a zis un lucru el zice ca mint sau inventez, cand el a zis acel lucru.
0
01-09-2015, ora 21:52
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate e posibil ca tatal tau sa sufere de dementa. Ar fi bine sa vorbesti initial tu Coralina cu medicul de familie si sa-i explici simptomele. In functie de pregatirea medicului de familie, ar putea sa-l testeze el initial cu un chestionar care se numeste MMSE iar in cazul in care considera necesar il va indruma catre psihiatru pentru a-i prescrie un tratament.

Sper sa nu fie dementa in cazul tatalui tau insa daca acesta e diagnosticul, e important sa realizezi Coralina ca e vorba de o boala in care se produce o degenerare a celulelor la nivel cerebral iar persoana nu are ce face pentru a-i stapani manifestarile, decat sa-si ia tratamentul (sau nu mai bea daca are o problema cu alcoolul)

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
02-09-2015, ora 02:14
coralinako
Nu este medic/terapeut
coralinako
Ii tremura si mainile foarte des! Multumesc mult pt raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul