Alcoolic nu vrea sa ia tratament

10-12-2009
Anonim3
Nu este medic/terapeut
Anonim3
Buna Tatal meu este de mult alcoolist chiar imi aduc aminte de cand aveam 5, 6 ani acum am 11.Mai demult chiar si atunci bea foarte mult si era dependent.Dar acum 3 ani s-a lasat de bautura o perioada si s-a angajat.Acum a luato iar razna si nu mai lucreaza este dependent tot timpul rar s intampla sa nu bea 2, 3 zile.Nu poate dormi noapte se trezeste pe la 4, 5 si cauta bautura, A inceput sa fie violent cu mama mea, si injura mai mult injura decat vorbeste.
La inceput am vrut sa il ajut dar m-am saturat de el.Deja incep sa il uras ce pot face cu el?Nu vrea sa se duca la tratament, si chiar ne-a spus o data sa plecam in Moldova[De unde este mama mea].Mama mea nu vrea sa divorteze asa ca tot ea este cea care sufera cel mai mult.Ea este foarte calma cu el, dar cateodata e cu puterile la pamant nu mai poate.Copilaria mea mi-am petrecuto foarte greu cu un parinte alcoolic.Spunetimi cum sa fac va rog!!VREAU un raspuns
5 comentarii
0
10-12-2009, ora 21:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ti-am scris un mesaj privat. Da un click pe "modificati profilul dvoastra".
0
06-01-2010, ora 12:26
rviorel23
Nu este medic/terapeut
rviorel23
Imi pare rau pentru calvarul prin care treceti. Trebuie sa inteleaga si el si Dvs. ca dependenta este o boala. Daca ar avea cancer sunt sigur ca nu l-ati detesta. Sa ii ceri unui dependent de alcool sa renunte la alcool ar fi ca si cum i-ai cere unui bolnav de cancer sa se lase de cancer. Totusi tatal Dvs. a reusit si sa invinga dependenta iar ceea ce s-a intamplat dupa aceea este oarecum normal, a recazut.
Daca nu doreste sa se interneze, daca nu doreste sa vorbeasca cu un specialist, daca nu reusiti sa faceti o internare nevoluntara in timpul unui episod de betie (Vezi Legea Sanatatii Mintale Legea 487 din Iulie 2002 - din Legea sanatatii mintale Sectiunea 2 - Internarea nevoluntara) nu uitati ca si Dvs si mama Dvs. sunteti la fel de importanti si trebuie sa aveti grija si de voi. Chiar daca acest lucru inseamna separare sau chiar divort. Succes Maxim.
0
02-07-2014, ora 16:25
ceresc111
Nu este medic/terapeut
ceresc111
Buna ziua. Am intrat disperata pe acest site, sa va cer urgent ajutorul. Nu stiu ce sa ma fac. Traiesc de ani buni cu un sot alcoolic. Am indurat multe, dar mai rar in tinerete. Acum parca nu mai am putere. Bea de la prima ora a dimineti si fumeaza. E beat de dimineata, la pranz doarme 2-3 ore, o ia iar cu bautura pana la miezul noptii. Ma jigneste, foloseste un limbaj adecvat animalelor. Devine agresiv, ma loveste cu brutalitate. Uita ce face, nu recunoaste, trece de la ras la plans in fractiune de secunda, ma bate, apoi vrea sa se apropie de mine. Il vad ca pe un monstu. Nu mai imi vine sa trag acasa. Ma da afara pe poarta in fiecare zi. Are halucinatii. E FOARTE bolnav de gelozie. Ajutati-ma, nu vrea sa mearga la doctor. Cum tebuie sa ma port? Sincer sunt foarte calma, atenta la tot ce fac, evit sa ii stau in fata ochilor. Ma gelozeste la maxim Vorbeste de moarte, plange repede, jigneste si loveste cu vorbe grele si pe propriul copil. Sun disperata! Tremura foarte tare daca nu are bautura. Face gesturi josnice.As vrea sa il ajut, e sotul meu. Cum sa fac sa il pot interna, ce medicament sa ii dau? Va multumesc.
0
08-07-2014, ora 23:06
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
aveti aici un extras din legea ce reglementeaza internarea nevoluntara

O persoană poate fi internată prin procedura de internare nevoluntară numai dacă un medic psihiatru abilitat hotărăşte că persoana suferă de o tulburare psihică şi consideră că:
a) din cauza acestei tulburări psihice există pericolul iminent de vătămare pentru sine sau pentru alte persoane;
b) în cazul unei persoane suferind de o tulburare psihică gravă şi a cărei judecată este afectată, neinternarea ar putea antrena o gravă deteriorare a stării sale sau ar împiedica să i se acorde tratamentul adecvat.
Art. 46. - Internarea nevoluntară se realizează numai în spitale de psihiatrie care au condiţii adecvate pentru îngrijiri de specialitate în condiţii specifice.

Art. 47. - (1) Solicitarea internării nevoluntare a unei persoane se realizează de către:

a) medicul de familie sau medicul specialist psihiatru care are în îngrijire această persoană;
b) familia persoanei;
c) reprezentanţii serviciilor abilitate ale administraţiei publice locale;
d) reprezentanţii poliţiei, jandarmeriei, parchetului sau ai pompierilor.
(2) Motivele solicitării internării nevoluntare se certifică sub semnătură de către persoanele menţionate la alin. (1), cu specificarea propriilor date de identitate, descrierea circumstanţelor care au condus la solicitarea de internare nevoluntară, a datelor de identitate ale persoanei în cauză şi a antecedentelor medicale cunoscute.

Art. 48. - Transportul persoanei în cauză la spitalul de psihiatrie se realizează, de regulă, prin intermediul serviciului de ambulanţă. În cazul în care comportamentul persoanei în cauză este vădit periculos pentru sine sau pentru alte persoane, transportul acesteia la spitalul de psihiatrie se realizează cu ajutorul poliţiei, jandarmeriei, pompierilor, în condiţiile respectării tuturor măsurilor posibile de siguranţă şi respectării integrităţii fizice şi demnităţii persoanei.

Art. 49. - Medicul psihiatru, după evaluarea stării de sănătate mintală a persoanei aduse şi după aprecierea oportunităţii internării nevoluntare, are obligaţia de a informa imediat persoana respectivă cu privire la hotărârea de a o supune unui tratament psihiatric, precum şi de a informa reprezentantul personal sau legal al pacientului, în termen de cel mult 72 de ore, asupra acestei hotărâri.

Art. 50. - Dacă medicul nu deţine informaţii referitoare la existenţa sau la adresa unui reprezentant personal ori legal al pacientului, are obligaţia de a informa autoritatea tutelară.

Art. 51. - Dacă medicul psihiatru consideră că nu există motive medicale pentru internare nevoluntară, nu va reţine persoana adusă şi va înscrie decizia sa, cu motivarea respectivă, în documentaţia medicală.

Art. 52. - (1) Decizia de internare nevoluntară se confirmă în termen de cel mult 72 de ore, pe baza notificării făcute de către medicul care a internat pacientul, de către o comisie de revizie a procedurii, alcătuită din 3 membri numiţi de directorul spitalului, şi anume: 2 psihiatri, pe cât posibil alţii decât cel care a internat persoana, şi un medic de altă specialitate sau un reprezentant al societăţii civile.
0
09-10-2014, ora 13:29
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
@ceresc111,
Poti apela la ajutorul celor din jur pentru a iti imbunatati viata. Uite, de exemplu, iti recomand Asociatia Anais, care se ocupa de protectia femeilor in situatia ta, unde vei gasi consiliere psihologica gratuita si sprijin pentru tine si copil. Sfatul meu este sa fii deosebit de discreta atunci cind apelezi la ajutor din afara, date fiind reactiile violente ale sotului tau si episoadele lui de gelozie.
Cit despre cum sa il ajuti pe el, poti incepe prin a te ajuta pe tine.

Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: