Ajutati-ma, va rog!

04-12-2009
IrinaS.
Nu este medic/terapeut
IrinaS.
Buna ziua,

Va scriu cu o intrebare care m-a devastat, efectiv, nervos, in ultimele zile.

Am 30 de ani, ovare polichistice si imi doresc FOARTE, FOARTE mult un copil. Mi-am facut toate analizele, ca sa nu am probleme si sa pot urma un tratament. Am renuntat la anticonceptionale, am 48 de kg, nu fumez, am un singur partener de 7 ani, nu am avut niciodata BTS. Ciclul e relativ regulat, in ciuda chisturilor.

Analizele de secretie au iesit negative pentru candida, chlamydia si orice urma de streptococ, stafilococ sau altceva din sfera asta.

Mi-am facut genotipare HPV la Micomi. A iesit negativ. Eram aproape fericita cand a venit si rezultatul la Papanicolau. Celule scuamoaseatipice de semnificatie nedeterminata (ASCU-US) persistente. Test genotipare HPV efectuat simultan: HPV nedectabil. Recomandam examinare colposcopica.

Sunt disperata si nu ma pot opri din plans de 24 de ore.

Ce inseamna asta?

Va rog din suflet raspundeti-mi. Imi doresc mult un copil. Stiu ca sansele mele erau, oricum, mici. De ce o colposcopie si de ce ASC-US?

Multumesc.
1 comentarii
0
04-12-2009, ora 12:35
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
staţi liniştită, duceţi-vă şi efectuaţi colposcopia, poate nu este nimic, dar vor vedea mai bine şi vă vor spune ce este de făcut. Uneori acestea se tratează pur şi simplu cu ovule în câteva luni. dar trebuie să vă spună medicul acest lucru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.