Afectiune ureche interna

03-09-2008
Felix_the_meow
Nu este medic/terapeut
Felix_the_meow
Buna ziua! Am si eu o bunica de 71 de ani, care de vreo 10 ani...sau mai mult...are probleme cu urechea interna. Din cate imi spune, cu urechea dreapta...nu prea mai aude asa de bine...cica mai demult...nu mai stie cand..."pocnea"...acum nu mai are nici o problema...decat cea ca auzul este deficitar. Ce o deranjeaza mai mult este urechea stanga, despre care spune ca are "pocnituri", "sagetaturi" si "intepaturi". Spune ca o doare in spatele urechii stangi...uneori, alteori "sub gat", in dreptul urechii (sa fie oare Trompa lui Eustachio?), isi pierde echilibrul deseori. Cateodata, in ultima vreme destul de des, o doare cu tot cu masea, cu partea stanga a capului. Tin sa mentionez ca are si sinuzita de ceva vreme.
A fost la diversi medici si ei i-au spus ca nu are nimic cu urechea. Totusi...pierderi de echilibru, auz deficitar, infundat...aude bine doar atunci cand casca (de la somn)...pana si eu imi dau seama ca ceva nu e in ordine cu urechea interna...sa fie la melcul membranos...:-?? (Cand am invatat urechea am cam trecut peste...ca ramaneam in urma :D...asa ca as dori tare mult sa ma lamuresc care este problema. Pot cumva sa o ajut in vreun fel, sa ii zic cam la ce fel de medici sa mearga?)
Multumesc anticipat si imi cer scuze daca in mesaj s-au strecurat erori de vreun fel.
3 comentarii
0
06-09-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Batranetea aduna multe "hibe"(boli)a caror simptomatologie se intrepatrunde fapt ptr. care procedura de diagnosticare e mai grea Ptr. ca am observat ca pe ac. forum raspund doar 2-3 specialisti(explicabil de altfel!) iar tu nu ai primit nici un raspuns, incerc sa-ti sugerez ca medicul de familie, daca este o persoana bine pregatita profesional, iti poate schita un traseu de investigare la mai multi medici specializati pe anumite domenii, apoi, avand concluziile /recomandarile acestora, poate sa -i monitorizeze starea de sanatate.Cat despre trompa lui Eustachio, iti amintesc, ca este un canal care face comunicatia intre urechea medie(timpan, scarita, nicovala)si cavit. nazala care are rol de a proteja timpanul prin egalizarea presiunii(de ex. la altitudine mare).<Organul cu rol in echilibru este aparatul vestibular(format din 3 canale semicirculare si vestibul) sitat in urechea interna> Sanatate ptr. bunica si ptr.tine!!
0
06-09-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
S-a sters la transmiterea mesajului urmatoarea fraza: Organul cu rol in echilibru, situat in urechea interna, este aparatul vestibular (3 canale semicirculare+vestibul)
0
09-09-2008, ora 00:00
Felix_the_meow
Nu este medic/terapeut
Felix_the_meow
thx
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: