Afectiune severa picioare - posibil sindrom posttrombic.

01-04-2013
cosmin
Nu este medic/terapeut
cosmin
Buna ziua,
Va scriu in numele bunicii mele ce a dezvoltat o afectiune severa la ambele picioare ce nu s-a putut rezolva in 2 ani.
Atasez poze aici
http://tinypic.com/r/f3z58z/6
http://tinypic.com/r/e1aerd/6
http://tinypic.com/r/f3z58z/6

Istoricul bolii
In vara anului 2008, la piciorul drept s-a declansat in urma unei crampe musculare nocturne, aparitia brusca a unei edematieri a pulpei cu roseata, durere si dupa 2-3 luni cu echimoza care se observa si acum.
In urma examinarii eco-Doppler medicul cardiolog m-a suspectat de T.V.P pentru care mi s-a recomandat tratament cu anticoagulante sub controlul de laborator. Afectiunea s-a accentuat tot mai mult aparand la nivelul pulpei in treimea superioara cu rigiditate si nodozitati iar mai jos la nivelul portiunii de culoare violacee cu retractie musculara.
La un nou ex. ecoDoppler s-a infirmat diagnosticul de T.P.V. si a ramas stabilit diagnosticul insuficienta circulatorie venoasa la membrele inferioare si de aproximativ 1 an nu mai iau tratament pe baza de heparina.
In prezent medicul cardiolog mi-a recomandat examinare la serviciul dermatologic.
| Aici am fost diagnosticata cu celulita erizipeloida, insuficienta circulatorie venoasa cronica stadiul III Widmer, dermita de contact. S-a recomandat tratament cu o solutie pe baza de hidrocortizon acetat, Oxid Zn, talc, glicerina horata - 2 aplicatii pe zi, timp de 5 zile, dupa care crema elocom tot 5 zile cu recomandarea sistarii tratamentului topicelor cu heparina, sistarea tratamentului cu vessel due. Rezultatul a fost usoarea atentuare a simptomelor - 10%.
In decembrie 2012, in urma unei alte crampe musculare nocturne acelasi proces inflamator a aparut si la piciorul stang. Am cerut parerea unui chirurg vasculat care mi-a indicat control endocrin - ex. laborator normale. Mi s-a recomandat tratament cu antibiotice 7 zile (Tavanic) detralex (pe care-l iau din 2008), din nou Vessel Due, Pentoxi, Retard.
Simptomatologia continua cu aceleasi manifestari, dureri, arsuri, intepaturi, rigiditate cu nodozitati, si mai rar mancarimi.
Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de picioare
  • De ce te dor picioarele - cauze și tratament
  •