Afectiune endocrina... hirsutism, amenoree, depresie severa

30-05-2010
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
Buna. Ma numesc Flavia, am 27 de ani si in urma cu 6 ani, mi-a dat un dn doctor sa iau naposim(am luat 3 luni!)(pe atunci nu stiam de efctele lui adeverse si atat de nocive!!), pt ca a considerat ca sunt prea slabuta, desi am fost tot timpul supla, frumusica, aveam un metabolism de invidiat, nu ma ingragsam niciodata. Dupa tratament, au aparut mari semene de virilizare: marirea muschilor(mai ales la coapse), hirsutism, amenoree, anxietate, dureri de stomac.Am fost atunci la un alt doctor sa vad daca exista ceva sa contracareze aceste efecte, dar mi-a spus sa las un timp sa treaca ca-mi voi reveni. Dupa un timp, mi-am revenit cat de cat, dar pe parcursul anilor, mi se intampla un fenomen f ciudat; din cand in cand fata mi se umfla(ma desfiguram), si si muschii; apoi s-a complicat problema cu stomacul.
Din ianuarie 2010 traiesc un adevarat cosmar; niciun tratament la stomac nu mai imi foloseste, am dureri si greturi in continuu, nu pot manca mai nimic, si odata cu asta, nu stiu prin ce fenomen mi-au aparut iar acele simptome, dar de data asta mult mai pronuntate: umflaturi mari la muschi si la fata(ca nu pot numi fenomenul ingrasare, caci eu prcatic mananc exagerat de putin!!-nicio fusta si pereche de pantaloni nu ma mai inacape!!), hirsutism, amenoree, (din ianuarie nu am mai avut menstruatie), anxietate marita, si apoi a urmat o depresie severa pe fond somatic!
Mentionez ca aceste manifestari s-au agravat si odata cu tratamentul antidepresiv su sertralina si seroquel.
Va rog mult daca puteti sa ma indrumati, sa-mi dati o speranta ca aceste manifestari sunt reversibile, caci nu mai rezist! sunt pe punctul de a claca! Si oricat de neverosimil ar parea, atunci cand ma doare stomacul. umflaturile se maresc in mod inexplicabil!daca ar fi vorba de o ingrasare naturala nu ar fi nicio problema, caci as putea-o controla, dar trec zile intregi cand ma abtin de la mancare(mananc ffff putin), iar umflaturile se maresc sau persista!Iar cele de la fata, imi desfigureaza practic fata, este ceva hidos. Si nu este deloc o exagerare, toti cei care ma inconjoara sunt perfect costienti si convinsi de acest lucru!
va multumesc!
14 comentarii
0
30-05-2010, ora 12:32
Gabita D
Nu este medic/terapeut
Gabita D
Ti-am trimis un mesaj privat. Sper ca l-ai primit. Daca nu, anunta-ma.
0
30-05-2010, ora 14:21
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
Draga Gabita, nu am primit mesajul tau.
0
30-05-2010, ora 15:19
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
Am uitat sa specific, naposim contine steroizi-hormoni masculini
0
30-05-2010, ora 21:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată d-ră/d-nă Flavia2, tratamentul, care v-a fost prescris, v-a dereglat foarte profund sistemul hormonal. Naposimul este un steroid anabolizant care, prin mecanisme specifice directe, are potenţial marcant de a deregla raportul dintre estrogen, progesteron, testosteron, Dht şi alţi hormoni cu diferite funcţii diurne şi nocturne. Odată introdusă în organism, substanţa activă, din compoziţia medicamentului, produce reacţii care afectează direct axa hipotalamo-hipofizo-ovariano-suprarenaliană (HHOA) şi, indirect, câteva glande endocrine care sunt sub jurisdicţia hipofizei (care sunt în subordinea ei), printre altele, cum ar fi şi tiroida. Efectele acestei afectări sunt negative în totalitate, multe dintre ele putând fi observate şi la dvs.
Starea dvs. de sănătate precară necesită investigaţii hormonale minuţioase. Vă sunt indicate următoarele analize medicale:
- Estradiol;
- FSH (hormon foliculostimulant);
- LH (hormon luteinizant);
- Progesteron;
- Prolactină;
- SHBG (Sex hormone binding globuline);
- Testosteron total;
- Testosteron liber;
- DHT (dehidrotestosteron);
- DHEA-S (dehidroepiandrosteron sulfat);
- Cortisol;
- T3 totală şi liberă (triiodotironină totală şi liberă);
- T4 totală şi liberă (tetraiodotironină totală şi liberă - tiroxină);
- TSH (hormon tireotrop) - aceste analize sunt cele mai importante. S-ar putea să vi se recomande şi o ecografie ovariană.


Conduita medicală va fi aleasă de către medicul pe care-l veţi consulta dvs., în funcţie de rezultatele testelor serologice. În general, un medic endocrinolog apelează la antiandrogeni şi la tratament hormonal de stabilizare generală sau de substituţie hormonală.
Un fitoterapeut, de pildă, ca şi medic care abordează un pacient din perspectivă naturopată, v-ar prescrie unul dintre următoarele tratamente: Tinctură de mărar, Donavital sau Tinctură de brânca ursului, adică unul dintre cele mai eficiente produse naturiste cu proprietăţi antiandrogice şi de reglare a secreţiilor hormonale (în anumite cazuri, cele 3 preparate se combină).
Dacă nu doriţi să urmaţi un tratament alopat, vă rog să consultaţi un medic fitoterapeut. Nu amânaţi consultul pentru că deja prezentaţi până şi semnele unei modificării osoase (vi se masculinizează faţa; oasele încep să aibă un alt contur, o altă densitate şi o altă expresivitate). Există riscul să vă masculinizaţi în mod ireversibil. În acest moment, cu tratament adecvat, toate transformările pot beneficia de reversibilitate, deci...Nu vă alarmaţi. Trebuie doar să vă păstraţi calmitatea şi credinţa. Cu ajutorul unui tratament vă veţi regăsi funcţionalitatea de dinaintea tratamentului cu Naposim.
Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute în procesul de însănătoşire.


Toate cele bune!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
30-05-2010, ora 21:42
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
Dl Nick, va multumesc mult pentru raspunsul dvs; sper sa se mai poata face ceva, sunt complet dezamagita.Am fost o persoana care avea un aspect fizic placut.Nu stiu cum va fi cu tratamentul, caci stomacul meu(o alta consecinta a acestui tratament) nu mai suporta mai nimic.
0
31-05-2010, ora 21:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Flavia, staţi liniştită, totul va fi bine. Cu siguranţă toate efectele negative vor fi reversibile după suprimarea cauzei, veţi vedea. Consultaţi un medic dispus să vă ajute!
În ceea ce priveşte stomacul, şi el, din fericire, poate să-şi refacă funcţionalitatea fiziologică cu ajutorul unui tratament naturist. Există o sumedenie de preparate care, cu ajutorul unor proprietăţi curative, pot repara tot ce s-a denaturat în activitatea stomacului şi nu numai. Vă rog să-i precizaţi medicului acest aspect.


Să fiţi binecuvântată!
P.S. - O cură cu argilă de tibet (argilă bocan) vă poate ajuta enorm de mult stomacul :)
0
31-05-2010, ora 21:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
P.P.S. - Vă mulţumesc pentru e-mail. Deja v-am răspuns în cadrul acestui topic, nu cred că mai aveţi nevoie de răspuns şi prin poşta electronică.
Toate cele bune!
0
31-05-2010, ora 21:30
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
argila de tibet (bocan), am folosit vreo 4 luni, dar simptomele de la stomac nu s-au ameliorat. Bola a evoluat in rau(nu spun ca din cauza argilei), poate datorita ei am scapat de HP.
Multumesc pt tot, dar dezamagirea mea creste pe zi ce trece.e un cerc vicios din care nu pot iesi, din contra totul se agraveaza.
0
01-06-2010, ora 21:58
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok, am înţeles. Şi totuşi, vă rog să nu vă lăsaţi dezamăgirea să vă abată de la dorinţa de a reconsulta medicul.
Vă veţi însănătoşi!!!

Toate cele bune :-)
0
03-06-2010, ora 21:17
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
buna seara. nu stiti ce valoare a testosteronului total e normala pt o femeie?
0
03-06-2010, ora 22:12
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Testosteron total - 0.22 (limita inferioară normală) - 2.9 nmol/L (limita superioară normală);
Testosteron liber - 0.014 nmol/L (valoarea este valabilă pentru categoria dvs. de vârstă);
Dihidrotestosteron (Dht) - 30 - 300 ng/L (Dihidrotestosteronul este un metabolit biologic activ al testosteronului).

Numai bine!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick


P.S. - V-am dat valorile celor 2 forme de testosteron (forma totală şi forma liber circulantă) + valoarea metabolitului :-)
0
06-06-2010, ora 20:42
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
Va multumesc pentru raspunsul anterior.
la analize, estradiolul a iesit 1253.Eu cred ca este cam mare, doar la faza de ovulatie apar valori asa mari, ori cum eu am amenoree...
Lh 9, 1-nu este cam mic, desi s-ar incadra la faza luteala(adica aceeasi peroana in acelasi timp poate sa prezinte valori corespunzatoare unor faze diferite?)
progesteronul: 17.99, care s-ar incadra la faza luteala??!!
FSH: 1.6.
Cu se pot explica aceste valori si daca sunt normale pentru starea in care ma aflu.
Va multumesc
0
07-06-2010, ora 21:39
Flavia2
Nu este medic/terapeut
Flavia2
daca cineva ar putea sa interpreteze analizele de mai sus. va multumesc mult.
0
14-06-2010, ora 21:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată Flavia2, raportul dintre estradiol şi progesteron este foarte dezechilibrat. Nu vă pot explica valorile pentru că orice explicaţie ar fi neconcludentă în lipsa examinării directe. Vă rog să consultaţi endocrinologul fără a amâna mult timp, vă rog!
Dacă nu doriţi să consultaţi endocrinologul de teama medicamentelor sintetice, vă rog să consultaţi un medic cu competenţă în homeopatie :-)



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Biblioterapia - pot cărțile să vindece depresia?
  • Depresia la vârstnici
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •