Afectiune cardiovasculara sau pneumologica?

04-06-2008
Pyry
Nu este medic/terapeut
Pyry
M-am trezit brusc cu o acuta lipsa de aer ( senzatie de sufocare, inghitire a limbii, transpiratie ). Totul a durat aproximativ 1 minut. Am fost la medic, am facut EKG si examen pulmonar. Tensiune 12 cu 8, pulsul 80, examenul pulmonar OK. Dupa o saptamana palpitatii si o durere in piept, care a durat putin. Din nou EKG, totul normal. Tratament; Preductal si Aspacardin. N-am mai simtit acea durere in piept, dar parca mai am unele palpitatii, in special seara. Am fumat 20 de ani. M-am lasat de fumat de 5 luni, dupa senzatia de sufocare. Nu consum alcool, decat ocazional, inaltime 1, 74 cm. greutate 76 kg. Acea durere in piept a aparut dupa decesul unui coleg in varsta de 35 de ani. Am fost foarte afectat, fiind prieteni si colegi timp de 15 ani.
1 comentarii
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Cardiologie, Bucuresti
Dr. Buzatu Ileana Mihaela
Senzatia de inghitire a limbii nu are legatura cu simptomatologia cauzata de o afectiune cardiaca.Aveti factori de risc cardiovasculari cunoscuti, (fumat, supraponderalitate), ceea ce ar putea sa explice simptomatologia descrisa(palpitatii, dureri in piept).Va recomand efectuarea profilului lipidic, test de efort., Holter EKG.Ulterior in functie de rezultat corectia factorilor de risc si optimizarea tratamentului medicamentos sub supravegherea medicului specialist cardiolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici