Administrare cerebrolysin injectabil

19-09-2012
caty100
Nu este medic/terapeut
caty100
Buna seara!
Sotul meu a suferit 2 AVC ischemice.Unul in decembrie 2007, iar al doilea in iulie 2008.De atunci ia Sintrom, conform grafic, in functie de INR.I se poate administra Cerebrolysin injectabil daca ia Sintrom?Va multumesc!
3 comentarii
0
21-09-2012, ora 01:09
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, fiindcă acest medicament se administrează, de regulă, intravenos. Sintrom-ul dă probleme la administrarea intramusculară, dar nu intravenoasă.
0
25-02-2014, ora 21:21
palatin
Nu este medic/terapeut
palatin
Buna seara.Soacra mea a suferit un AVC, in urma caruia a fost internata de urgenta la spitalul din Alba Iulia.In spital, in urma recomandarilor medicului, ar fi trebuit sa primeasca CEREBROLYSIN, dar acest medicament nu i-a fost administrat de catre spital ci a fost cumparat necompensat de catre mine.Pe durata internarii i s-au administrat cele 10 fiole, urmand ca la o luna sa reia tratamentul.Acum, am o nelamurire:cui trebuie sa ma adresez pentru reteta compensata tinand cont de faptul ca medicul de familie al soacrei mi-a spus ca acest medicament nu poate fi prescris de catre dumnealui ci numai de medicul specialist.
Cu multumiri si deosebit respect!
0
18-04-2014, ora 17:20
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Cerebrolysin se prescrie pe baza de protocoale. Pana acum doar medicul neurolog avea voie sa prescrie reteta compensata cu acesta. Din aprilie insa s-au modificat protocoalele, in sensul ca si medicul de familie poate sa elibereze reteta compensata doar pe baza scrisorii medicale de la medicul specialis neurolog. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: