Adenopatie laterocervicala de tip inflamator bilateral

28-04-2013
utilizator_144602
Nu este medic/terapeut
utilizator_144602
Buna ziua! Tatal meu a fost operat la inceputul lunii martie de carcinom bazocelular pleoapa inferioara ochi stang. Medicul de la anatomie patologica ne-a asigurat inainte de operatie ca nu avem de ce sa ne facem griji, problema e rezolvabila. Dupa operatie tatal meu a inceput sa aiba dureri si impresia de arsura in zona laterocervicala. Am venit in vacanta si i-am citit biletul de externare. Pe langa diagnosticele secundare se precizeaza si aceasta adenopatie laterocervicala inflamatorie bilaterala, evidentiata ecografic. Sunt abia in primul an de facultate la Medicina Generala UMFCD dar am cautat pe internet explicatia denumirii si am fost pusa pe ganduri deoarece se plange de dureri desi il cunosc a fi un om rezistent. Este o legatura intre operatie, ganglioni si durerea resimtita de el? ce este de facut? mentionez ca medicul de familie nu i-a prescris nici un tratament desi pe scrisoarea medicala are urmatoarele diagnostice: HTA esentiala grad III de risc aditional foarte inalt, hipercolesterolemie, obezitate grad I, tabagism cronic, steatoza hepatica, dislipidemie. Va multumesc frumos, sper ca imi puteti oferi un raspuns!
1 comentarii
0
29-04-2013, ora 19:27
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Carcinomul bazocelular este un cancer cu evolutie locala, metastatzeaza mai rar la nivelul ganglionilor si la nivelul altor organe, prin urmare, tratamentul de electie consta in excizia chirurgicala completa. In caz de recidiva locala, se prefera tot reexicizie chirurgicala; de altfel, recidiva locala dupa radioterapie se trateaza de asemenea prin reexcizie chirurgicala, carcinomul neraspunzand la o noua cura de radioterapie.
Daca exista o adenopatie laterocervicala, pentru a preciza natura ei cu certitudine, se poate face excizia ganglionului sau a ganglionilor si examen histopatologic. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: