Adenopatie axilara-inflamare ganglioni axilari

19-01-2011
marlen1968
Nu este medic/terapeut
marlen1968
Buna ziua. Sotului meu(43ani) i-a aparut la jumatatea lunii dec.2010 o mica umflatura sub brat. In cateva zile s-a marit foarte mullt, practic a acoperit toata scobitura de sub brat. A mers la doctor care a pipait locul respectiv si i-a fost prescris medicamentul AVELOX+PARACETAMOL+FARINGOSEPT. Aceasta a coincis si cu o usoara durere in gat. Tratamentul a fost luat 7 zile iar efectul a fost ca s-a mai redus umflatura. Datorita faptului ca nu i-au fost facute analize am mers la spital unde a fost vazut de un alt doctor care i-a facut un set de analize si i-a prescrit un alt tratament: EFICEFF+IBUPROFEN pentru inca 7 zile. Mai sunt inca 2 zile de tratament iar umflatura s-a redus dar a ramas la dimensiunea unei, , nuci". Doctorul ne-a spus ca analizele sunt bune ca e foarte putin crescut VSH-ul dar ca nu sunt probleme, concluzia finala fiind ca daca nu se retrage de tot il opereaza. Nu stiu cat de bine e daca nu am reusit sa depistam cauza. Inainte cu 2 zile inainte de a se umfla sub brat (stang) a avut un cos cam urat pe aceeasi mana pecare l-a stors de cateva ori. Chiar i-a amortit putin mana in acel moment (cand a stors cosul). Poate avea o legatura cu imflamarea de sub brat? Pe langa multele analize pe care le-a facut a fost si toxoplasmoza(datorita faptului ca avem o pisicuta in casa). Intrebarea mea este daca trebuie neaparat facuta interventia chrurgicala sau mai trebuie facute si alte analize care sa depisteze cauza infectiei? Ce ne recomandati? Multumim mult!
2 comentarii
0
20-01-2011, ora 00:05
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Buna seara Marlen, doctorul la care ai fost nu ia recomandat o ecografie de parti moi?Ar putea s-o faca la un cab. privat fara sa fie nevoie de trimitere, o face la cerere.
0
20-01-2011, ora 20:20
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Simptomatologia este sugestiva pentru adenopatie axilara( este afectat un ganglion axilar). Poate fi de natura inflamatorie( consecinta a infectiei mainii) dar natura acesteia este stabilita cu certitudine prin examen histopatologic; opinia mea este sa se faca excizia ganglionului si examen histopatologic;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.